1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

ייבוש ויישון השיטה הכי טובה?

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י Gingi, ‏3/3/17.

  1. Gingi

    Gingi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏10/9/16
    הודעות:
    96
    לייקים:
    6
    אז קצרתי עציץ ראשון שהתקדם קצת יותר מהשניים האחרים וכנראה שעשיתי כל טעות אפשרית.
    הוא היה תלוי לייבוש 3 ימים, לפי מה שראיתי ברשת המליצו לעקם את הענפים ובמידה והם מתעקמים בקלות לקצור ולשים בצנצנות, במקרה שלי לאחר 5 ימים בצנצנות שנפתחו כל יום למשך חצי שעה נוצר עובש והלך כל הייבול.

    כרגע אני עם עוד שני עציצים בייבוש ולא רוצה לעשות טעויות. תליתי אותם באוהל, השארתי רק את הונטה והמפוח עובדים באופן קבוע. הלחות באיזור 50% וטמפ׳ 22-25.

    1. איך בודקים שהצמח התייבש כמו שצריך? מנסים לעקם את הענף עד שהוא ממש נשבר וכשזה קורה זה אומר שהוא מוכן?
    2. הצנצנות בהם משתמשים צריכות להיות אטומות לחלוטין בוואקום? או שכל צנצנת רגילה עם פקק מתברג מתאימה?

    חבל על מה שהלך אבל זו הייתה כמות יחסית קטנה, בשניים האלה אין מצב שאני נופל חייב את עזרתכם :)
     
  2. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    אתה רוצה ליבש ב30-40% לחות, לא 50.
    מכניסים לצנצנות בתכולת רטיבות של עד 80%, עדיף מתחת ל78%. זה יוצא שהפרח אלסטי - אם לוחצים עליו הוא לא נשאר מעוך (רטוב מידי) או שהפרחים נפרדים אחד מהשני (יבש מידי) אלא שאחרי לחיצה הפרח חוזר לצורה המקורית.
    הצנצנת צריכה להיות סגורה, זה לא משנה במיוחד כמה. צריך לפתוח כל יום את הצנצנת להחליף את האויר בשבוע הראשון ואז אפשר כל יומיים.
     
  3. pioneer

    pioneer קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏6/9/16
    הודעות:
    1,033
    לייקים:
    307
    רצוי ומומלץ לייבש בין 5-7 ימים לפחות ורק אז להכניס לצנצנת..
     
    vvasili ו-סוטולבוטול אוהבים את זה.
  4. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    אני מייבש יומיים ויוצא לי בנזונה
     
  5. vvasili

    vvasili אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏21/5/15
    הודעות:
    1,559
    לייקים:
    533
    אני מיבש בן 5 ל 8 יום בלחות סביב 50%
    ניסיתי מלא שיטות וזה הכי טוב מכל ההופציות שניסיתי
     
  6. Stella

    Stella קנאביסט

    הצטרף:
    ‏18/6/16
    הודעות:
    441
    לייקים:
    111
    מייבש בלחות 30-35 אחוז למשך 14 ימים ללא יישון, המטרה בזה היא להוציא את היבול, לייבש כמה שיותר מהר, ולארוז אותו.
    לשימוש עצמי אני משתדל לייבש ב45+ למשך שבוע ואז לצנצנות אטומות לגמרי שנפתחות ל30 שעה ביום בחדר, הצנצנות נמצאות בארון מאוורר עם לחות נמוכה כשהן פתוחות למשך שלושה שבועות לפחות.
     
  7. pioneer

    pioneer קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏6/9/16
    הודעות:
    1,033
    לייקים:
    307
    העישון לאחר יומיים לא מלווה בעקצוץ/שריפה קלה בלשון ?
    אני חושב שלוקח לכלורופיל להתנדף קצת יותר מיומיים
     
  8. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    אחרי זה אני מיישן, זה לא חלק מהייבוש.
    יישון אני עושה ב78% לחות ו28-32 מעלות. טווח זמן היישון תלוי בזן.

    ייבוש ביומיים, מהנסיון שלי, שומר על הטעמים יותר טוב מייבוש ארוך יותר.
     
  9. pioneer

    pioneer קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏6/9/16
    הודעות:
    1,033
    לייקים:
    307
    שווה נסיון
     
  10. Gingi

    Gingi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏10/9/16
    הודעות:
    96
    לייקים:
    6
    איך אתם בודקים מתי אתם מסיימים ייבוש? כתבתם זמנים אבל אין לכם איוזשהי בדיקה שלפיה אתם מחליטים שהם מוכנים ליישון?
    חוץ מfonzee כמובן, תודה על המידע.
     
  11. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    לא קראתי את השתלשלות התגובות,
    באופן אישי אני מייבש בשלושה ימים ואז מיישן חודש וחצי-חודשיים.
    אני מכניס לצנצנת כאשר הפרח די יבש למגע, "מתקסס טוב", ושהגבעול עוד לא משמיע צליל בשבירה (ז"א שלב לפני). לאחר מכן, אני מכניס לצנצנות עם שקיות 62% לחות גדולות וקליפת פרי למשך 12 שעות. מיד אח"כ אני מוציא את קליפת הפרי וממשיך ביישון רגיל - פתיחה פעם ביום ל10 דק' וחוזר חלילה.
    השלב האחרון כדי לדעת מתי התוצר "מוכן" - שינוי צבע הגבעולים מירוק חי לחום/ירוק ממש בהיר ובדיקת הגבעול - אם נשבר מעולה, לאחר מכן בעישון - אפר לבן, לא שחור.
    בתיאבון :)
     
    Captain cook ו-Gingi אוהבים את זה.
  12. Gingi

    Gingi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏10/9/16
    הודעות:
    96
    לייקים:
    6
    מה זה שקיות לחות? קליפת פרי/איזה פרי?
     
  13. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    Kanoobie ו-Gingi אוהבים את זה.
  14. סרח

    סרח חבר חדש

    הצטרף:
    ‏16/11/16
    הודעות:
    67
    לייקים:
    6
    שאלה קטנה לגבי השקיות לחות 62.
    הרעיון ביישון הוא לא שיהיה כמה שפחות לחות כדי שהפרחים ייתיבשו?
    62% לחות זה לא לחות גבוהה בשביל לשמור על הפרחים? לא יכול להיווצר עובש?
     
  15. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    יישון דורש לחות גבוהה וטמפ' גבוהה. בשביל לישן הפרחים צריכים להיות בין 75 ל80 אחוז לחות.
    שקיות 62 אחוז לא יעילות ליישון.

    עובשים זה מעל 78% במצב שאין תנועת אויר.

    לטווח ארוך מומלץ לאכסן את הפרחים ב50% לחות. לעישון מומלץ 30-40%.
     
  16. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    טעם וריח.

    מבטיח לך שהן עושות את העבודה, ואני מגבה את דברי מנסיון אישי.
     
  17. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    הנסיון שלך טועה. ניסיתי לעבוד איתן, היישון הרבה יותר מידי איטי ב62% לחות.
    אני מישן שבוע עד חודש והפרחים יותר ממוכנים (יישון נוסף יפגע בפרח).
    ב62% אתה צריך חודשיים כדי להגיע למה שאני מגיע בשבוע.
     
    Simone111 אוהב/ת את זה.
  18. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    בדיוק! כל עכבה לטובה ביישון. באמסטרדם, כל קופישופ שמכבד את עצמו לא מוציא וויד ללקוחות לפני שהוויד עבר חודשיים (!!!) יישון.

    גם ייבוש בתנור יותר מהיר מייבוש רגיל, אז תהפוך את זה לסטנדרט?
     
  19. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    לא מסכים איתך בכלל. אפשר ליישן יותר מידי, וזה קל.
    קופישופים באמסטרדם הם דוגמא מעולה ליישון בינוני ואיכסון גרוע.

    ייבוש מהיר יותר טוב לדעתי מייבוש "רגיל", אבל הטמפ' בתנור לא טובה לייבוש. אני מיבש עם סופח לחות תוך יומיים ומיישן שבועיים (מעבר לזה יישון נוסף פוגע בטעם ובסטלה של הפרחים בזנים שאני כרגע עובד איתם. לכל זן יש את הזמן שלו).
    אני יוצר את אותו פירוק ותגובות, רק מהר יותר. בגלל שהכל אצלי מהיר יותר יש כמה יתרונות:
    1. פחות זמן לעובשים להתפתח
    2. אחידות הרבה יותר גבוהה בין הפרחים
    3. פחות זמן לחומרים נדיפים להתנדף (הוויד מסריח יותר)
    4. פחות המתנה
     
  20. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    אני לא חושב שאתה טועה או שאתה צריך לא להסכים איתי.
    הכל עניין של פרספקטיבה.
    מה שאתה אומר נכון בהכרח כשמדובר במסחרה או בעסק (Same Same, תבורך).
    כשמדובר על ראש לעצמך ומחזוריות קבועה אין בעיה ליישן כמו שצריך בלי כל המכשור הזה.
    כמו שאמרת, אתה מגיע לאותה תוצאה, מהר יותר.
    אני לא אלך או אמליץ לקנות סופח לחות כדי שמישהו יהנה מתוצר, שנגמר בד"כ בשני צמחים, מהר יותר.
    יש המון דרכים טובות, הפשוטה ביניהן היא באמצעות שקית שעולה עשרה שקלים ~ והיישון אכן לוקח יותר זמן. אם זאת, אני בטוח שהתוצר שמתיישן בדרך הפשוטה איכותי לא פחות מתוצר שמתיישן בדרך מהירה יותר.
    (כמובן שהמשפט האחרון הוא אינדיבידואלי, למשל בוא נשווה תוצרים, לא חושב שתמצא הבדל)
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!