1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

JACK FLASH #5- LED 180W u.f.o - JOYHidroGrow

הנושא בפורום 'יומן גידול' פורסם ע"י Jacky, ‏9/10/14.

  1. Adiv

    Adiv מנהל
    מנהל

    הצטרף:
    ‏5/5/13
    הודעות:
    2,437
    לייקים:
    235
    פשוט מ-ק-ס-י-ם :)
     
  2. canaman

    canaman חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/11/14
    הודעות:
    34
    לייקים:
    0
    איזה גינה נראה מושלם באלי לעשן את הפלאפון
     
  3. Jacky

    Jacky קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/10/14
    הודעות:
    100
    לייקים:
    0
    תודה לכול, מחמם את הלב ;-)

    איך היית ממליץ אתה לעשות את תהליך הייבוש? מרוב תאוריות נאבדתי כבר...

    דבר שני - מה אני בדיוק רוצה לראות במיקרוסקופ לפני שאחליט לקצור?
     
  4. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    אתה צריך לתלות רק את התפרחות עם הפרחים שאתה רוצה לייבש. לא צריך לתלות את כל הצמח הפוך.

    אם אין לך מיקרוסקופ ואתה לא קוטף פרח לטעום, איך אתה מחליט מתי הם מוכנים?

    מציע לך להסתכל בכתבה על ייבוש ויישון במגזין.
    יש קישורים רלוונטים בשירשור למגדלים מתחילים. (דביק בגידול למתחילים)

    יבול פורה!
     
  5. Jacky

    Jacky קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/10/14
    הודעות:
    100
    לייקים:
    0
    יש מיקרוסקופ.

    מה אני אמור לראות בו בדיוק?
    אם אני זוכר נכון משהו עם צבע השיערות.

    עריכה--- הסתכלתי במיקרוסקופ, רוב השיערות בצבע שקוף
     
    #105 Jacky, ‏24/12/14
    נערך לאחרונה ב: ‏25/12/14
  6. Jacky

    Jacky קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/10/14
    הודעות:
    100
    לייקים:
    0
    עדכון - נכנסנו למשטר חושך של 48 שעות, היפות בחושך כבר 18 שעות רצופות.

    מכאן אין דרך חזרה ;-)
     
  7. גרייס

    גרייס קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏12/8/14
    הודעות:
    632
    לייקים:
    406
    יצא טוב?:)
     
  8. Jacky

    Jacky קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/10/14
    הודעות:
    100
    לייקים:
    0
    היי חברים מצטער על חוסר העדכון - הגידול הסתיים מלפני כמעט חודש - מבטיח להעלות ביומיים הקרובים פוסט עם תמונות שיסכם בשבילי את כל החוויה המדהימה הזאת.
     
  9. king hassan

    king hassan חבר חדש

    הצטרף:
    ‏7/5/14
    הודעות:
    38
    לייקים:
    0
    איזה אלוף אחי.. יאללה מחכים לראות מה יצא
     
  10. NonamE

    NonamE חבר חדש

    הצטרף:
    ‏8/1/15
    הודעות:
    12
    לייקים:
    0
    מחכים לתמונות
     
  11. Jacky

    Jacky קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/10/14
    הודעות:
    100
    לייקים:
    0
    שלום לכולם!!!
    דבר ראשון התנצלות קטנה - יש ליומן בערך 10,000 כניסות בזמן כתיבת הפוסט הזה. הייתי צריך להעלות את הפוסט הזה ממזמן.
    היו קצת בעיות בחיים האישיים שלא קשורות אבל העיקר עכשיו אנחנו כאן!

    אני אנסה להתחיל מאיפה שהפסקתי - ביום 135 לגידול - 69 בפריחה - הכנסתי את הצמח למשטר חושך - 48 שעות לפני הקציר.
    יום 137 מהנבטה - 71 בפריחה - קציר!

    קציר ראשון שלי, פותח את האור אחרי 48 שעות חושך. זה מה שאני רואה:
    תמונות אחרונות לפני קציר -

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    חבר טוב ומנוסה הגיע לעזור בקציר ולתת עצות - עדיין...זאת פעם ראשונה שלי.
    מהלך הקציר:
    דבר ראשון חתכנו את הגזע הראשי.
    לאחר מכן הורדנו את הענפים וחילקנו את הכול לקולות.
    לצערי בגלל סיבות שאפרט בהמשף הקולות לא היו דחוסות ונאצלנו לחצות אותם לפעמים.
    ככה או ככה השתדלנו תמיד להשאיר אותם כמה יותר שלמות.
    העלים הולכים לשקית גדולה(לא בררנו עלים אלא את כל העלים שמנו במקום מרוכז, נפרט בהמשך למה...)
    כל הפרחים מוזגו ביחד בחלל הגידול על רשת של חלון (אלתורים אלתורים)
    ככה זה נראה: מצטער על איכות התמונות, בשלב הזה כבר לא עניין אותי כלום....

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    לא מתלהב לפרסם כמה יצא, אבל מרגיש שאני קצת חייב לכם את זה - 520 ג רטוב.
    בשלב הזה אני לא יודע לכמה לצפות, אבל מבין שיחסית לכמות הילדות (5) איכות הגידול וההשקעה (ממוצע ומעלה) ואיכות הזרעים(מעולה++) פישלתי איפשהוא....
    השקית עם העלים הלכה לפריזר - עוד מעט נחזור אליה.

    השארתי את הילדות 10 ימים בטמפרטורה נמוכה - 25 מעלות בערך, בחושך מוחלט עם אוורור לא ישיר בתוך חלל הגידול, לאחר כמה ימים של עישונים ובחינת החומר הוחלט על התחלת יישון, אבל לפני זה - כמה יצא יבש???!!!!
    אז אתם בטח שמעתם מלא סיפורים - מאבדים 50% חלק אומרים מאבדים 2/3 - בשקילה הסופית לפני היישן יצא 126 ג שהם בערך 24.5%, אז לשאלה כמה צמח מאבד בייבוש?! - 75%, לפי הניסיון שלי.....

    מילה קטנה על כמות הייבול ועל איכות הייבול ונעבור לשלב היישון.
    כמות
    האמת ציפיתי ליותר, השקעתי ממיטב כספי בסט-אפ הזה, לא החסרתי מהילדות שלי שום דבר...שום דבר חוץ מ...תאורה
    לצערי הרב חטאתי בחטא היוהרה, עשיתי הכול נכון, אבל אלו מכם שעקבו אחרי היומן יכולים לראות בדיוק מתי התחלתי להבין שהלדים הם לא מה שחשבתי - תזכורת קצרה - רכשתי שני לדים 180W(עלאק 180W..) של חברת JOYHYDROGROW.... כן - הילדות היו יפות, כן - הם היו בריאות. אבל ההרגשה הכללית שלי אומרת שהיה בו פוטנציאל לא ממש - הרבה קולות עם אוויר ביניהם, חלק מהם בכלל לא מלאות... ממש הרגשה של פספוס כי בעזרת עוד קצת השקעה הייתי מסיים את זה במקום אחר לגמרי - שלא נדבר על תקופת הזמן הארוכה - 137 ימים מהנבטה, 71 בפריחה. בקיצור - פספוס גדול, אבל למדנו.
    איכות
    כאן חברים יקרים, לא תמצאו שום מילה רעה. לכל הדעות (לא רק שלי...) מדובר בחומר ברמה גבוהה מאוד, ממש לא כזה שאתה עושה לפני השינה, היי מטורף, הפה ישר מתייבש, תוך חצי שעה אתה כבר עם חצי גוף בתוך המקרר... אני סובל מ-ADHD אז זה ממש עוזר לי להתרכז כשאני צריך לשבת כמה שעות עם עצמי ולכתוב משהו על המחשב או לשלוח מיילים וכאלה. דרך אגב - אחת הסיבות בחרתי בזן הזה(JACK FLASH #5) היא שפשוט במידע של היצרן הוא צוין שהזן הזה ממש עוזר לבעלי ADHD, איכשהוא זה בסוף התברר כנכון גם... כמובן, הכול במידה.
    לחומר יש ריח חזק של פירות ואדמה ובסה"כ אני מאוד מאוד מרוצה מהזן הזה - אם אני צריך לתמצת לכמה מילים - החומר היה טוב אחושרמוטה!.

    הכנת חשיש
    אז תנו לי להחזיר אותכם קצת אחורה לפני שאגע ביישון החומר (כדאי להישאר!).
    יש לנו את שקית העלים בפריזר זוכרים?
    בעזרתו של חבר טוב הצלחתי לשים ידי על 5 שקי מיצוי (לא יודעים מה זה? רוצו לקרוא!) הרחב מביניהם היה 160 מיקרון והצר היה 60 מיקרון.
    יש מלא מדריכים באינטרנט שמראים איך מכינים חשיש בשיטת הקרח, נראה לי ממש פשוט ואמרתי לעצמי אם כבר בית ספר לקנאביס אז בוא נעשה הסבת מקצוע קטנה לחשיש - ממש כמו רופא שיניים שמחליט להיות אורתודנט...

    בקצרה - ככה הלך סדר ההכנה - תהליך מאוד פשוט ותנו להגיד לכם את האמת - מי שלא עושה את זה פראייר:
    סידרתי את השקים בשני דליים - דלי אחד עם שק בודד של 160 מיקרון - כאילו הרחב ביותר, זה שהרוב עובר דרכו - "שק עבודה", ועוד דלי עם ארבעת השקים האחרים כאשר התחתון ביותר הוא השק הצר ביותר - 60 מיקרון.
    הכנסתי את כל העלים ביחד עם הרבה הרבה קרח לתוך "שק העבודה", צירפתי מים, נתתי לזה לשבת קצת ולהתקרר והתחלתי לערבב, לאחר ערבוב קל משכתי את השק עם כל שאריות העלים והקרח למעלה והוצאתי אותו, נשארתי עכשיו עם דלי שיש בו מים ירוקים ומסריחים.
    את כל תכולת הדלי שפכתי לתוך הדלי עם ארבעת השקים, והתחלתי בהדרגה להרים את כל השקים, חשוב לציין שזה ממש לוקח כמה שעות עד שכל המים יורדים מהשקים אל הדלי אז תהיו חייבים לתלות משהו מעל הדלי שיכול להחזיק שקים במשקל של 20 קילו בערך.
    בקצרה - מה שקורה זה שהקור גורם לטריכומות להיפרד מהעלים ולשחות במים, אנחנו רק צריכים לתפוס אותם.
    לאחר שכל המים ירדו מתחילים להוציא שק שק, השק העליון הוא עם החומר ברמה ה"נמוכה ביותר", השק התחתון הוא עם החומר ברמה הגבוהה ביותר.
    לוקח את השק, משפריץ עם שפריצר בכל הדפנות עד שכל הירוק נמצא על הרשת, משפריץ על זה עוד קצת כדי לסנן, מוציא בעדינות עם כפית ומניח בצד לייבוש 24 שעות או עד שרואים מרקם של חשיש זאת על מנת לתת לכל המים להתאדות בצורה נורמלית.

    מה שיוצא בסוף זה ממש גוש קטן של חשיש - ככל שהשק היה צר יותר - לדוגמא 60 מיקרון ככה החומר היה בצבע בהיר זוהר ירוק כזה, וככל שהוא בשקים הרחבים יותר - ככה הוא בצבע כהה יותר.

    תנו לי להגיד לכם משהו - הייתי באמסטרדם, עישנתי דברים בארץ גם... זה חד משמעית סטלה שלא הכרתי, החומר נשרף בסיגריה בצבע לבן כאילו הרגע בחרו אפיפיור והוא עושה לך סטלה שמרגישים מהציפורניים ברגליים עד הראש. או בקצרה - פאקינג שיט!!!!

    יישון
    כעבור בערך 10 ימים של ייבוש החלטתי שאני רוצה ללכת על כל הקופה ולנסות ליישן את כל החומר - כמובן שחשוב לא לתת לו להתייבש עד הסוף כי הוא צריך קצת לחות שתישמר בו לקראת היישון.
    קראתי הרבה על יישון, מה שזה עושה, מה הטעם של זה? קראתי על אנשים שמייבשים עם פירות הדר, אבל זה מצריך קצת טכניקה יותר גבוהה ובדיקת עובש יומיומית.

    צנצנת אחת עם 70% מהחומר - צנצנת גדולה.
    צנצנת אחת עם 15% מהחומר - צנצנת קטנה עם קליפות לימון וקלמנטינה.
    צנצנת אחת עם 15% מהחומר - צנצנת קטנה עם קליפות גויאבה.

    מיותר לציים שבשלב הזה אני כבר מעשן מהצנצנת הגדולה ללא הכרה, ככה שיכולתי לראות שיפור באיכות ובטעם.
    לצנצנות הקטנות אני נותן קצת זמן לפני שאני מעשן.
    פותח את שלושתן כל יום, מריץ אוויר עם מאוורר פנימה ואז נותן להן לעמוד חצי שעה. אחרי זה סוגר ומאחסן במקום קריר וחשוך(ארון).
    ככל שהזמן עבר הבנתי את משמעות היישון, מה העיקרון הבסיסי של הדבר הזה ומה מתרחש שם בצנצנת, אחרי זה כבר הכול היה פשוט.
    הטעם של החומר השתפר מיום ליום, הצנצנות עם הפירות הניבו חומר עם ארומה שלא הכרתי מעולם לפני, חשוב להיזהר עם הטכניקה הזאת, אמנם הרווח הוא גדול אבל צריך לבדוק כל יום את הצנצנות, כמעט בטוח שתיתקלו בעובש, חייבים לדעת לשחק עם זה, אם יש עובד מתפתח פשוט תעיפה את החתיכת פירות החוצה, או שתאווררו יותר זמן ויותר באינטנסיביות - פשוט שחקו עם זה! אני ממליץ לכל אחד להתנסות בזה - אני הקצבתי לזה רק 30% מהחומר וממש השתלם לי.
    אז בקצרה לסכם את שלב היישון - לא לוותר על זה!!!

    אז זהו, פחות או יותר סיימתי, מאמין שהיומן הזה יהיה איתי עוד הרבה הרבה זמן. בנתיים החלטתי לכתוב לכם את
    "עשרת הדיברות של ג'קי למגדל המתחיל"

    1. כל אחד יכול, בנאלי אבל נכון - אני לא מדען, אני לא גאון, אין לי דוקטורט או 800 בפסיכומטרי. שמן, רזה, נהג משאית, או סתם ברמן - כל אחד יכול!! זה פשוט מכריח אתכם לשבת על התחת קצת וללמוד - תאמינו לי שאם הגעתם עד לכאן... אתם תתאהבו בזה.

    2.לא תחסוך אם אתם רוצים להבטיח ראש שקט וגידול שעובר ללא בעיות מיותרות, ישנו "סף רצינות" מסוים - אם אני צריך לכמת את זה בכסף - בערך 2500 ש"ח. אין מה לעשות, זה מה שאני למדתי, זה לא נענע הדבר הזה ואם אתה מתעסק בזה אתה צריך להבין מה אתה עושה.
    דברים שאי אפשר לחסוך עליהם - תאורה(תמיד כמה שיותר חזקה), אוורור(מפוח+מפוח, תאמינו לי) איכות הזרעים (אין דבר כזה לשתול בלי לדעת בדיוק מה אתה שותל, כמה זמן פריחה? וכו'..) מכשירי מדידה (PH, טמפרטורה, לחות) יש עוד דברים שאפשר למדוד אבל אלו החשובים ביותר, מי שלא שם לב ל-PH שיתכונן לבלאגנים, כולל מי שלא שם לב לטמפרטורה נכונה, עם אחוזי לחות הצמח הוא יותר "סלחן" אבל עדיין הייתי ממליץ להקפיד על שלושת אלו בלי יוצא מן הכלל.
    דברים יותר "גמישים" - חלל גידול, מצע גידול, דשנים, סוג העציצים - אפילו שרשמתי "גמישים" לא הייתי ממליץ לאף אחד להתחיל גידול עם פחות מציון "טוב מאוד" בכל הסעיפים השונים שמניתי.

    3. לא תמהר
    חוב להבין שמדובר בתהליך, תהליך שאנחנו מלווים אותו ועוזרים בו, כל ניסיון שלנו לזרז את התהליך בצורה כזו או אחרת בגלל שאנחנו מתים לעשן או לא יודע מה יסתיים סביר להניח בתוצאה לא טובה.

    4. לא תשכח
    חשוב מאוד להבין שאם אתם נכנסים לזה, זה כמו להביא גור כלבים - אתם חייבים לדעת ששלושת החודשים הבאים, אולי יותר אולי פחות - נדרשת מם מידה מסוימת של אחריות, תאמינו לי שלא צריך יותר מכמה שעות של טפרטורה גבוהה קיצונית או נמוכה קיצונית, או יומיים ששכחתם את האור דולק בשביל להרוס את כל מה שבניתם, אל תחסכו בטיימרים!! תקנו 3-4 שיהיה לכם, אל תשאירו שום דבר ליד הגורל, הנטייה הטבעית שלנו היא לשכוח

    5.לא תעכב
    חשוב מאוד להבין מה זה "סטרס" ומה הוא עושה לצמח - הצמח עוד צעיר עם שורשים לא חזקים? קמתם בבוקר וראיתם שהוא נפל הצידה? הפסדתם יומיים! יומיים שיקח לו להתיישר, זה הכול זז על כוח האינרציה, כמה שתגרום לצמח פחות סטרס בהזזות למיניהם, או בנפילות לא רצויות הצידה ככה הוא יגדל מהר יותר! תשמור על כמה שיותר ימים כאילו ברצף - ימים שהכול בסדר והוא פשוט גדל - הרווחת! כל פעולה כמו קיטום(כמובן שבסוף קיטום מוציא יותר יבול, מדבר על ה"סטרס") סידור מחדש או בקיצור כל פעולה שהיא לא "פשוט לתת לו לצמוח" תגרום לכם להגיע לקו הסיום במצב פחות טב ממה שיכולתם להיות

    6. לא תציף
    השקיה - משקים כשהמצע יבש, משקים מאוד בנדיבות!, חשוב להבין את החשיבות של התהליך שהמצע עובד - השקיה, התייבשות איטית וירידת לחות עד לייבוש המצע וחוזר חלילה - ככה עובדים! השורשים גדלים כשהם מחפשים אחרי מים וממש כשהם מוצפים בהם. חשוב להבין את העיקרון הזה ולהשקות רק על פיו.

    7.לא תספר
    אל תספרו לאף אחד שלא חייב לדעת! אל תספרו לאף אחד שלא חייב לדעת! אל תספרו לאף אחד שלא חייב לדעת! אל תספרו לאף אחד שלא חייב לדעת! אל תספרו לאף אחד שלא חייב לדעת! אל תספרו לאף אחד שלא חייב לדעת! אל תספרו לאף אחד שלא חייב לדעת! - לא צריך להסביר אפילו למה.

    8.שתף שתף שתף
    תורידו את דפדפן TOR, תפתחו יוזר באתר, ותשתפו את כולם במה שאתם עושים - חלק גדול מההצלחה שלי בדבר הזה זקופה לטובת חברי הפורום וביניהם אגרונום גם שאני חייב להודות לו, באמת באמת שלא הייתי מסיים ככה בלי היומן גידול הזה. תחשבו על זה!

    9.תבואו מאהבה
    אבל מצד שני, אם הגעתם עד לפה בפוסט, אתם בטוח אוהבים את זה, אל תעשו את זה בשביל כסף, אל תעשו את זה בשביל תהילה, תאהבו את מה שאתם עושים ותשמחו בחלקכם - ככל שתתנו יותר אהבה לילדות, תהיו קשובים, תבדקו שהכול בסדר איתם ותדאגו להם ברמה יומיומית - יהיה לכם יותר טוב. בסופו של דבר זה אורגניזם, זה לא חפץ. אהבה תמיד טובה!

    10. אין לי
    וואלה את האמת כתבתי בהתחלה "עשרת הדברות" אבל הגעתי לנקודה העשירית וראיתי שנגמר לי, לא רציתי לשכתב ל"תשעת הדברות" כי זה פשוט לא נשמע טוב.... אז אני אנצל את הנקודה האחרונה כדי להגיד דבר ראשון תודה לכמעט 10,000 שקראו את היומן הזה, כל מה שעשיתי היה בשביל לעזור לעצמי אבל גם לעזור לאנשים אחרים. זה פשוט היה כיף לעבור את כל התהליך הזה פה במקום לבד בבית עם עצמי. אז תודה לכולם שקראו וגם לאלה שטרחו להגיב ולעזור.
    אני מקווה שנהנתם מהתמונות ומכל הזמן שעבר, אני מאחל לכולכם בהצלחה.
    "לתפרחת מדינת ישראל!"
     
    #111 Jacky, ‏6/2/15
    נערך לאחרונה ב: ‏6/2/15
  12. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    תהליך הייבוש נראה מקצועי.
    גם הכמות לא רעה בכלל עבור פעם ראשונה.
    אני התרשמתי לטובה. עושה רושם שמדובר בגידול מוצלח ביותר.

    אני חושב שמהיומן שלך אפשר ללמוד הרבה, הוא מאוד מפורט ואני מסכים עם רוב הסיכום שלך.

    אולי תוסיף תמונה של הצנצנות עם קנה מידה?

    מרשים ביותר, כל הכבוד!
     
  13. דודה

    דודה קנאביסט

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    893
    לייקים:
    134
    יפהה כמה קילו חחחח :smiley-smoking-bong
     
  14. דודה

    דודה קנאביסט

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    893
    לייקים:
    134
    שאלה קטנה אתה יכול לצלם איך אתה יבשת ה עם חתיכות של פרות איך זה מונח מעל מתחת ? כמה חתיכות לכמה גרמים ? תודה מראש
     
  15. BlackGhost

    BlackGhost קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏8/1/15
    הודעות:
    1,118
    לייקים:
    188
    תודה רבה, מאוד מפורט ומועיל.
     
  16. Jacky

    Jacky קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/10/14
    הודעות:
    100
    לייקים:
    0
    תודה רבה רוח שחורה!

    דבר ראשון אני מצטער אבל תמונות אין לי. גם שאני ניגשתי למטלה עצמה ניסיתי להיכנס לשאלות האלה - "כמה לשים?", אז ניסיתי לעבוד ע"פ עיקרון פשוט - אבל לפני שאני אגיד אותו אני חייב לציין שזה מה שעבד לי, זה לא בהכרח יעבוד לך, אני אנסה לכתוב לך אחרי כל שלב את ה"אותיות הקטנות כדי שתקלטי את המסר דודה -

    לכל 15 ג' של חומר - שמתי 2 ג' קליפות פרי *החומר צריך להיות בשלב שבו רובו יבש אבל לא עד הסוף- אני העברתי אותו לצנצנת אחרי 6 ימים בייבוש - מה שאומר בערך 70% יבש.

    שמתי בצנצנות קטנות *בערך 50-70% מהצנצנת מלא חומר ושאר המקום מיועד לאוויר.

    חשוב לבדוק את הצנצנות באופן מדויק ויומיומי - היה לי פעם אחת שהצטבר לי עובש, בד"כ העובש מצטבר על הקליפת פרי ולא על הפרח. עובש נראה בדיוק כמו העובש שיש על לחם אחרי שהיה במגירה כמה ימים.

    חשוב לנער את הצנצנות.
    יש נטייה לחתיכת הפרי "להתקפל" על הפרחים - חשוב למנוע את זה מכיוון ששם בחיבור בין שניהם נוצר העובש מכיוון אוויר לא עובר.
    חשוב למשש את הפרחים ביד כל יום כדי לראות את רמת הייבוש - אפילו אם תכניסו פרח יבש לצנצנת עם קליפות פרי, כעבור יום יומיים הוא יחזור להיות רטוב.

    והכי חשוב מהכול:
    חשוב להבין את העיקרון של היישון - מה מתרחש שם בפנים בזמן שהצנצנת אטומה, ומה קורה שפותחים אותה, למה פותחים אותה בכלל וכל הדברים האלו.
    בשניה שקולטים את העיקרון - "איך המכונה עובדת" - הרבה יותר קל לתפעל שם את העניינים.
    בהצלחה!
     
  17. qwerty123

    qwerty123 חבר חדש

    הצטרף:
    ‏17/11/14
    הודעות:
    37
    לייקים:
    0
    תן לנו הסבר קטן אולי?.
    מעניין מה קורה שם
     
  18. דודה

    דודה קנאביסט

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    893
    לייקים:
    134
    תודה אחי הבנתי מתי שאני יגדל אני מייבש בערך 5 עד שבוע ותודה על העצה הקליפה של הפרי צריכה להיות יבשה לגמרי ? אני חושב לעשות אחד עם קליפת לימון ביחד עם דליפת תפוז וקליפת קלמנטינה תודה בכול מקרה!
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!