1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

מתי להתחיל לשטוף??

הנושא בפורום 'גידול למתקדמים' פורסם ע"י tamar, ‏9/4/15.

  1. tamar

    tamar חבר חדש

    הצטרף:
    ‏26/1/15
    הודעות:
    12
    לייקים:
    0
    עקב השימוש בדשן כימי מתי להתחיל ולהעניק לצמח מים נקיים?
    הרי אם אני אתחיל במצב שבו 75% מהקולה חומה עד שיעברו שבועיים היא כולה תיהיה חומה.
    איך לתזמן?
     
  2. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    לשטוף מה בדיוק? את הקרקע?
    מלחים כמעט ולא יכולים להישטף מהקרקע.
     
  3. flox

    flox קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏19/6/14
    הודעות:
    1,685
    לייקים:
    220
    אין צורך לשטוף
     
  4. tamar

    tamar חבר חדש

    הצטרף:
    ‏26/1/15
    הודעות:
    12
    לייקים:
    0
    רגע לא ישאר לי חומר כימי בצמח שיפגע בטעם?
     
  5. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    איזה חומר כימי בדיוק? דשן?
    כל הנוטריינטים נכנסים לצמח בדיוק באותו אופן.
    לא נכנסים לצמח שום חומרים לא רצויים. בטח שלא כאלה שיכולים להשפיע על הטעם?
     
  6. ptyahoo

    ptyahoo קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/2/14
    הודעות:
    188
    לייקים:
    31
    אגרונום אתה פשוט טועה ומטעה.
    כל בר דעת סטלן עם ניסיון של עשור ומעלה יגיד לך שיש הבדל בטעם ויצא לי להתקל בכמה וכמה שירגישו מטעימה קטנה של ג'וינט אם הוא מפוצץ דשן או לא.
    זה שאתה חושב שזה מיתוס, זה עדיין משאיר את זה בגדר המחשבה שלך ולא בהכרח נכון.
    http://uploads.neatorama.com/images/posts/226/71/71226/1397696866-0.jpg

    https://www.youtube.com/watch?v=pa7HIEy7DOM
     
  7. flox

    flox קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏19/6/14
    הודעות:
    1,685
    לייקים:
    220
    אני גם חושב כמו אגרונום

    הדבר הייחידי שלפי דעתי יכול להשפיע על הטעם זה היישון
     
  8. ptyahoo

    ptyahoo קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/2/14
    הודעות:
    188
    לייקים:
    31
    זכותכם לחשוב.. אבל לא להפוך את זה לעובדה.
     
  9. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    ptyahoo,
    אני מניח שיש לך מבחן טעימה (מדעי) ביד שמראה אחרת?
    לא?

    אוקיי, מה עם בדיקה כימית ב GCMS שמראה הבדל בתכולת הנדיפים בין שני דישונים שונים?
    אה גם לא?

    אז בעיקרון אין לך כלום ביד שמוכיח את הטיעון שלך הא?
    לא?
    זה בדיוק מה שחשבתי.

    ולהגיד לי שכל סטלן בר דעת יודע כך וכך לא ממש מרשים אותי.
    מספיק לראות כמה הם מוציאים על דשנים כדי לראות שהם לא בדיוק מביני עניין.

    בכל זאת, זכותך לחשוב.. אבל לא להפוך את זה לעובדה.
     
  10. ptyahoo

    ptyahoo קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/2/14
    הודעות:
    188
    לייקים:
    31
    ואללה לא הפכתי את זה לעובדה, פשוט תיקנתי את העובדה שאתה קבעת, תעיין בשרשור פעם נוספת.
    עם כל הכבוד לך, ויש הרבה כבוד, במיוחד לידע המקצועי שלך, הוא מוגבל.
    סטלן בר דעת וגנן מנוסה לא משתמש בכלל בדשנים בגידול שלו, כי האדמה שלו מועשרת מספיק בחומרים אורגניים. מקסימום קצת טופ פידינג עם תה קומפוסט.
    קיצורי דרך יש לכל מקום, התוצאה הסופית היא גם בהתאם.
    אם יש לך מחקרים שיוכיחו אחרת, אשר מתייחסים לגאנג'ה הנצרכת לעישון ולא לירקות ופירות הנצרכים כמזון, אשמח להיווכח בטעותי.
    אם אין לך כאלה, אז כנראה שאין אמת אחת, או שיש רק שהמדע לא הגיע איליה עדיין.
    מה שמעניין זה מה נכנס לגוף אחרי הגידול והאם אתה מעשן דברים שאינך צריך לעשן. לא רק אחוזי thc ו-cbd וכ"ו.
     
    #11 ptyahoo, ‏12/4/15
    נערך לאחרונה ב: ‏12/4/15
  11. flox

    flox קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏19/6/14
    הודעות:
    1,685
    לייקים:
    220
    אוקיי פה כבר ממש הגזמת

    מה גם שאי אפשר לגדל צמח חצי שנה בלי לדשן
     
  12. ptyahoo

    ptyahoo קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/2/14
    הודעות:
    188
    לייקים:
    31
    בטח שאפשר.
    תסתכל קצת ביומני גידול של אנשים ב-super soil.
     
  13. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    ptyahoo,
    התהליך שאתה מדבר עליו הינו דישון.
    (הוספה של תה קומפוסט וקומפוסט)

    ככה שבכל מקרה אתה מדשן את הצמח.
    אתה אומר שיש הבדל בטעם בין צמח מדושן לצמח מדושן?
    סביר להניח שמדובר באפקט פלסבו.

    חומרי ארומה הינם חומרים שידועים למדע (טרפנים, פנולים וחומרים נוספים), וכן ידוע כיצד הם נוצרים ומה מעודד יצירה שלהם.
    דשן אינו אחד מהפרמטרים המשפיעים.
     
  14. banji

    banji חבר חדש

    הצטרף:
    ‏23/2/15
    הודעות:
    99
    לייקים:
    3
    לא הבנתי,
    מה זאת אומרת לא צריך שטיפה?
    ומה בדיוק בדקת ב gcms? איזה נדיפים ובאיזו שיטה?
    ברגע של קציר , אתה מפסיק את התגובה שנקראת תהליך גידול,
    לכן, ישנם תגובות שהתרחשו במלואן והפכו לחומרים הרצויים , ותגובות שלא הספיקו , התפרקו או נבנו למחצה , ואלו הם הדברים שאתה רוצה להוציא בזמן השטיפה.
    כמו כל תהליך ניקיון, בכל תגובה כימית.
     
  15. ptyahoo

    ptyahoo קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/2/14
    הודעות:
    188
    לייקים:
    31
    אפקט הפלסיבו הזה שאתה טוען לגביו, נתמך על ידי מגדלים הרבה יותר גדולים ממך וממני ומכל הפורום הזה יחדיו, שאוספים מידע במשך עשורים.
    אני טוען שיש הבדל גדול בטעם בין דישון כימי לאורגני. מניסיוני ומניסיון של רבים מחבריי.
    מה שלמדת בפקולטה לא מתייחס לפרחים הנצרכים בעישון, אלא מתייחס לחקלאות ירקות ופירות וגם הוא לא בהכרח נכון שכן המדע משנה את פניו עם ההתקדמות הטכנולוגית והתגליות החדשות.
    ניתן לגדל צמחים איכותיים יותר ועם יבול מופחת בדישון אורגני על פני דישון כימי.
    יותר מזה, אם תעשה תערובת אדמה איכותית לפני השתילה גם אם תשקה אך ורק במים בכל המחזור שלך יצא לך תוצאות איכותיות ממה שיצא לך אם דשנים כימיקליים למיניהם.
    התמונה שקישרתי אליה מקודם מראה באופן ברור שאריות של דשנים כימיים על פרח, וככזה שנשרף בריאות אני בטוח שיש השפעה על הטעם, וכמובן גם מכניס חומרים נוספים לגוף שהם לא קנאבואידים למיניהם. אם יש לך מחקר שסותר את זה, ומראה שלא נכנס לגוף משהו שלא היה נכנס בעישון פרח אורגני אתה מוזמן להציג אותו.
    אם אתה חושב שלדשן יש אפס השפעה על הטעם של הגאנג'ה שאתה מגדל, זאת כבר בעיה אחרת, במקרה כזה כל הדיון הזה היה חסר טעם כי לא היינו משתמשים בדשנים בכלל.

    http://hightimes.com/read/subcools-super-soil-step-step
    מצרף מדריך באנגלית לסופר סויל לכל המעוניינים וממליץ מאוד למי שרוצה לוותר על כאב הראש של הדשנים כל השקייה שנייה-שלישית.
     
  16. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    מה זה דישון "כימי"? ובמה הוא שונה מדישון אורגני?
    האם מולקולות אחרות נכנסות לצמח? או שדשן "אורגני" עובר פירוק ע"י מיקרו אורגניזמים ונספח בדיוק באותו אופן כמו דשן "כימי"?

    אני אשמח להסבר מפורט על אילו מולקולות ספציפיות שנכנסות לצמח.

    חובת ההוכחה היא עלייך, אתה צריך להראות שצמח עם דישון מינרלי שונה בהרכבו הכימי מצמח שעבר דישון אורגני.
    אין כמעט מחקרים שמראים תוצאות שליליות (ניסויים שלא עובדים). למה? כי זה לא מעניין אף אחד והם לא זוכים לפרסום (בעיתונות המדעית).

    בכל אופן, הקישור שהצגת הוא למצע אורגני בשחרור איטי. כלומר עם הזמן משתחררות מולקולות שיכולות להיקלט ע"י הצמח.
    איך קוראים למולקולות האלה?
    ניטראט, סולפאט, אשלגן יוני... בקיצור, הם נספגים בדיוק כמו דשן מינרלי. רק מתפרקים לאט ולא זמינים בצורה מידית.
    אין שום הבדל מהותי בין הדישון האורגני שאתה מתאר לדישון כימי.

    אם אתה חולק עליי, אני אשמח לשמוע אילו מולקולות נספחות ע"י השורש בצורתן האורגנית.
    לצורך העיניין, מולקולה אורגנית הינה מולקולה שמכילה לפחות אטום אחד של פחמן ואטום אחד של מימן.

    דבר נוסף בקשר למצע שהצגת, הוא מאוד דומה למה שאני אוהב להציג 1:1:1 (אדמה:קומפוסט:אינרטי).
     
  17. flox

    flox קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏19/6/14
    הודעות:
    1,685
    לייקים:
    220
    אחי תראה פה איך נראה אוטומטים שלא דישנו במהלך הגידול (רק הומוס במצא גידול) http://www.קנאביס.com/2014/11/תחרות-פרח-השכונות-מצטיין-חודש-נובמבר-20/
    ככה נראה צמח אחרי חודשיים ללא דישון
    אחרי 3 חודשים בלי דישון אני בספק אם הוא עוד יהיה חיי
     
  18. ptyahoo

    ptyahoo קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/2/14
    הודעות:
    188
    לייקים:
    31
    אני לא טוען שהצמח סופח מולקולות שונות. המולקולות האלו נמצאות במצע באופן טבעי ואין צורך להוסיף אותם במהלך הגידול.
    הם גם מתפתחות באופן טבעי.
    לא טענתי שההרכב הכימי של הצמחים או פרחיהם יהיה שונה, למרות שבהחלט יש מצב.
    טענתי שאתה מכניס לריאות דברים נוספים שלא היית מכניס בגידול אורגני, לכן אני גם חושב שזה משנה את הטעם.
    לא חושב שיש אי כאלו מחקרים בנושא עדיין. מה גם שאנחנו לא מכירים את כל המרכיבים הפעילים בצמח ועוד בתחילת הדרך.
    מה שכן אשמח שתסביר לי על תמונת המיקרוסקופ ואיך זה לא נכנס לגוף שלך אם אתה מעשן את זה.

    ל-Flox, הכל אפשרי אם רק רוצים. אני יכול להביא לך יומנים של מפלצות של קילוגרמים על סופרסויל.
    לשים אדמה והומוס זה לא סופר סויל.

    בכל מקרה, אני לא מוצא שום טעם למה לא להכין מצע איכותי בשחרור איטי ובמקום זאת לדשן כל שבוע, זה פשוט יותר יעיל, זול וטבעי לגמרי.
     
  19. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    ההרכב הכימי של הצמחים לא יהיה שונה אבל הטעם יהיה שונה?
    הדיון בנושא טעם מסתיים פה.

    המסלול המטאבולי של סינטזת thc ידועה מאוד. משלב קיבוע הפחמן מהאוויר ועד לתוצר הסופי.

    לא ברורה לי הבקשה שלך לגבי המיקרוסקופ.

    אני מסכים איתך לגמרי שיש המון יתרונות במצע בשיחרור איטי. זה מה שאני מציע בד"כ למגדלים חדשים.
    אך יש גם המון יתרונות לדישון מינרלי.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!