1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

שאלה לגבי בישול

הנושא בפורום 'מדברים קנאביס' פורסם ע"י piki, ‏11/9/16.

  1. piki

    piki חבר חדש

    הצטרף:
    ‏12/1/16
    הודעות:
    27
    לייקים:
    1
    ראיתי בכמה מקומות שהמליצו לשים חמאה עם מים בסיר ולערבב עם הפרחים הטחונים עכשיו יש לי כמה שאלות
    מה היחס בערך בין הפרחים לחמאה? כמה מים צריך לשים? על איזו אש לחמם?(במקרה של גז די קשה לדעת טמפרטורה מדויקת) ואיך אפשר לדעת שהטמפרטורה לא גבוהה/נמוכה מדי? ומתי צריך להכניס כל אחד מהם?

    סורי על החפירה תודה לעונים
     
  2. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    היחס בין הפרחים לחמאה? תראה, במתכון הבסיסי בספר the cookbook הם משתמשים ב-7 גר' פרחים ל-115 גר' חמאה.
    אז הייתי ממליץ להשתמש בכל יחס קטן או שווה ליחס הזה.
    אתה לא יכול לדעת בדיוק אם הטמפ' גבוהה מדי או לא בלי טרמומטר אבל כלל אצבע פשוט הוא שנק' הרתיחה של מים היא 100 מעלות צלזיוס. זה יכול לתת לך אמדן לא רע.
    כמה מים? לא משנה.. במילא המים הולכים לפח.. זה רק כדי למנוע מהחמאה להשרף.
    פשוט תדאג שיהיו מספיק מים בסיר לאורך כל הבישול.

    פשוט תמיס חמאה בסיר, תוסיף מים, תחמם קצת עד שהעניינים מבעבעים, תנמיך את האש, תוסיף את הפרחים ותבשל כמה שיותר. (לכל הפחות שעה).


    אל תשכח לחשב כמה גר' אתה צורך בכל מנה!
     
    #2 newbudder, ‏11/9/16
    נערך לאחרונה ב: ‏11/9/16
  3. piki

    piki חבר חדש

    הצטרף:
    ‏12/1/16
    הודעות:
    27
    לייקים:
    1
    אבל החשש הוא שהטמפרטורה תהיה גבוהה מדי איך אני יכול להימנע ממצב כזה? ונגיד ל2-3 גרם כמה בערך חמאה זה יוצא?
     
  4. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    בפשטות, פשוט תערבב את זה ב-50 גר' חמאה.
    (כמובן שאם אתה רוצה אתה מוזמן לערבב את זה גם בקילו של חמאה.)
    פשוט תבשל על אש נמוכה כך שהמים יהיו על סף רתיחה, פחות או יותר.
    קח תדע שאתה באזור ה-100 מעלות, שזה בסדר גמור..
    תבשל שעה-שעתיים. תוסיף מים אם צריך.
     
    #4 newbudder, ‏11/9/16
    נערך לאחרונה ב: ‏12/9/16
  5. piki

    piki חבר חדש

    הצטרף:
    ‏12/1/16
    הודעות:
    27
    לייקים:
    1
    סבבה ואחרי השעה שעתיים האלה הכל במצב נוזלי הרי איך אני מפריד בין החמאה למים?(מסננת לא נשמע כמו דבר יעיל במקרה שהכל נוזלי)
    ומה הדרך הכי טובה לחשב כמה יש בכל מנה?
     
  6. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    שפוך את כל תכולת הסיר לכלי כלשהו ותכניס למקרר לכמה שעות.
    לאחר כמה שעות תקבל 2 שכבות. אחת קשה -החמאה, והשניה נוזלית -המים.
    תוכל להפריד אותן בקלות.

    בוא נניח שאתה מכין בראוניז. נניח שפרסת את העוגה ל-6 חתיכות ונניח שהשתמשת ב-3 גר' של פרחים.
    תקבל כי בכל פרוסה יש 3/6=0.5 גר'.
     
  7. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    אגב, לא ציינתי זאת במפורש אבל כמובן שלאחר הבישול יש לסנן את הפרחים מהחמאה+מים.
     
  8. piki

    piki חבר חדש

    הצטרף:
    ‏12/1/16
    הודעות:
    27
    לייקים:
    1
    תודה רבה על הסבלנות עזרת לי מאוד וברור שלסנן זה דבר מובן מאליו ושאלה אחרונה נגיד אני אמיס שוקולד אערבב בזה את החמאה אשים בתבנית ייעודית ואשים במקפיא עד שיתמצק תיאורטית יש לזה סיכוי לפעול?
     
  9. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    ברגע שהכנת את החמאה -אתה מוזמן לאכול אותה עם כפית.
    בהנחה שבישלת ממספיק זמן, כל ה-THCA ו-CBDA בפרחים הפכו ל-THC ו-CBD בהתאמה.
    כלומר, אתה מוזמן לצרוך את החמאה בכל דרך שתבחר.
    קפה, שוקולד, עוגה, לחם, פסטה, חביתה וכו'..

    ובשמחה. :)
     
  10. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    דרך אגב, אם תמיס שוקולד ותערבב אותו עם חמאה אתה תהרוס את השוקולד.
    אתה מוזמן כמובן לאכול אותו.. אבל אם המטרה שלך היא להכין טבלית שוקולד -זו לא הדרך כמובן.
    לא בכדי מטפררים שוקולד. :)
     
  11. piki

    piki חבר חדש

    הצטרף:
    ‏12/1/16
    הודעות:
    27
    לייקים:
    1
    תודה רבה וסתם הצעה של חבר לא ידעתי פשוט כמה היא פרקטית אני אנסה להכין בסופש נראה איך יצא :)
     
    newbudder אוהב/ת את זה.
  12. dubido87

    dubido87 חבר חדש

    הצטרף:
    ‏24/3/16
    הודעות:
    39
    לייקים:
    4
    מנצל"ש...

    אפשר להשתמש בפרחים שסיימו ייבוש אבל עוד לא עברו יישון? או שלא ייצא מזה משהו שווה?...
     
  13. בן אדם

    בן אדם קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/1/14
    הודעות:
    485
    לייקים:
    67
    כן, גם בטרי אפשר.
     
  14. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    באופן עקרוני אתה יכול גם להשתמש בפרחים שלא עברו בכלל יבוש...
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!