1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

אחסון הקנאביס

הנושא בפורום 'מדברים קנאביס' פורסם ע"י gmzo, ‏1/9/14.

  1. gmzo

    gmzo חבר חדש

    הצטרף:
    ‏16/4/14
    הודעות:
    7
    לייקים:
    0
    שאלה אני מקבל קנאביס רפואי שאני מוציא אותו מהשקית ומאחסן אותו בקופסה אטומה משהו כמו חודש יש לי הרגשה שהוא כאילו מתחזק יש משהו בדברי או שאני טועה
     
  2. Mr.Weed

    Mr.Weed קנאביסט

    הצטרף:
    ‏25/2/14
    הודעות:
    869
    לייקים:
    27
    נעים לשמוע ממך פה :) כמו שאמרו לך בפייסבוק מה שקורה לו זה יישון. לאחסן את הפרחים בצנצנת אטומה במקום חשוך וקריר ולתת להם להתאוורר 10 דקות כל יום, זה מחזק את הטעם שלהם ומונע מהם לשעל (בין ייתר היתרונות)
     
  3. Adiv

    Adiv מנהל
    מנהל

    הצטרף:
    ‏5/5/13
    הודעות:
    2,437
    לייקים:
    235

    כמו שנאמר כאן זהו תהליך המכונה curing:

    מדריך ייבוש ויישון קנאביס
     
  4. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,610
    לייקים:
    22
    מה שקורה זה שלכלורופיל שיש בעלים לוקח זמן להתפרק לגמרי
    כלורופיל נותן לעלים את הצבע הירוק והוא גם נותן להם טעם מר,
    אני מאמין שהקנאביס הרפואי לא עובר את התהליך הזה של היישון כדי להפטר לגמרי מהכלורופיל (שזה בערך חודש) אלא עובר ייבוש בסיסי של שבוע ויוצא ללקוח,
    כנראה מטעמי ׳בריאות׳ אבל הנחה שלי שזה פשוט הרבה יותר נוח ופחות כאב ראש לשרשרת האספקה וחבל.

    בכל מקרה זה הגיוני לגמרי מה שאתה אומר -
    כמו שאמרתי הכלורופיל נעלם ולכן הטעם משתפר ופחות חונק אפילו
    וגם השאריות הקטנות של המים והלחות שלא התאדו לגמרי מהחלקים הפנימיים של הפרח מתאדות והפרח מקבל מרקם יותר אחיד בכל החלקים שלו.
     
  5. Pandora's Box

    Pandora's Box קנאביסט

    הצטרף:
    ‏22/11/13
    הודעות:
    625
    לייקים:
    52
    חחח אוי ואבוי אם זה מה שאתה חושב שהוא קנאביס רפואי או שניתן לקרוא לו ככה.
    קנאביס שנותנים לחולים אחרי שבוע ייבוש שווה לתחת!
    זה קורה לעיתים רחוקות רק כשיש פאדיחה בחברות והם באמת מרשים לעצמם לעשות שטויות ובכל זאת לשלוח את התוצר המעפן שלהם.
    קנאביס חייב ייבוש של שבוע עד עשרה ימים ולאחר מכן תהליך של קיורינג ל"הבשלת" הפרחים.
    הקיורינג מלבד כך שהוא נפרד משאיות כלורופיל שאינם רצויות בעישון כלל וכלל (מעולים לצריכה באכילה אגב),
    נותן לפרח פרופיל טרפינים שמשתנה ומשתבח ככל שעובר זמן ממועד הקציר כל עוד שמרת עליו בצורה טובה (צנצנת אטומה).
    הטרפינים הם אלו שאחראיים לטעם ולריח. לאחרונה או כבר לא כך כל לאחרונה..גילו שהטרפינים אחראיים לתחושות והשפעת הקנאביס.
    טרפינים עם ריחות מסויימים ישפיעו בצורה שונה לעומת טרפינים אחרים. לדוג' זנים עם טעם וריח לימוני דומיננטי - הטרפין העיקרי בהם הוא לימונן - בדר"כ אלו יהיו יותר ממריצים ויותר ואפרים. אם לא תתנו לאותו זן את היכולת המקסימלית שלו מבחינת הטרפינים, ההשפעה תהיה בהתאם.
    אצל רוב הספקים בארץ חלק מהפרחים לא מגיעים ברמות קיורינג של 100% איכות.
    לכן כדאי לתת להם איוורור איכותי כשהם יוצאים מהשקית ועוברים לקופסא.
    פרח חייב להיות יבש והתחיל להתפורר במגע ידיים אך יחד עם זאת הוא צריך להיות מספיק דביק ועם לחות מסויימת.

    קצת אנגלית, יעניין את מי שצריך.


    Terpenoids are the highly volatile compounds that give marijuana much of its’ characteristic odors, and therefore tastes.

    The most current research also suggests terpenoids lend to the high, sometimes very significantly. Cannabinoids are phenolated terepenes so it’s not surprising that many hundreds of different terpenoids are synthesized as well.

    As pot ages, some of the terpenoids go through polycyclic aromatization in the process of decomposition. This agglomeration of terpenoids will change the flavor; hence the ability of cured pot to show flavors that didn’t seem present in the original fresh material. Much of the very volatile terpenoids will also evaporate and or decompose, especially with prolonged curing or storage. This action will remove some matter from the pot increasing the cannabinoid concentration and therefore potency.

    It must be noted that excessively long curing or storage, higher temperatures, or extremely low moisture content will cause such through evaporation of the terpenoids that the cannabis will generally loose almost all of it’s natural flavors.
     
  6. Pandora's Box

    Pandora's Box קנאביסט

    הצטרף:
    ‏22/11/13
    הודעות:
    625
    לייקים:
    52
    וכמובן איך לא, כחלק מתהליכים מטבוליים, חלק מהקנבינואידים שנמצאים בצמח טרי או צמח שנקטף לא מזמן משנים את עצמן והופכים לקנבינואידים זהים ואחרים בחשיפה לאור, חמצן , לחות .
    לדוג' בצמח טרי או פרחים שנקצרו לא מזמן בדר"כ ניתן למצוא כמויות נכבדות של הקנבינואיד cbg, ככל שעובר הזמן הוא יורד והופך לthc.
    כנ"ל לגבי cbd ושאר הקנבינואידים.
    איך אברהם טל אמר? הזמן עושה את שלו.
     
  7. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,610
    לייקים:
    22
    מהניסיון שלי כל רפואי שנתקלתי בו (חבר עם רישיון שכבר החליף 2 ספקים) תמיד הגיע - גם עם לא מעט עלים, מידי פעם עם זרעים, ותמיד - תמיד הפרח לא היה מיובש כמו שצריך.
    יכול להיות שמה שקרה זה שהוא כן עבר ייבוש וקיורינג, אבל איפה שהוא בהמשך של שרשרת האספקה - האיכסון לא היה מתאים וזה גרם לו לספוח לחות (מה שמביא למצב שאחרי שאתה מקבל את הפרחים יהיה כדאי לתת להם לפחות שבוע בצנצנת),
    עם כל הכבוד למגדלי הקנאביס הרפואי שהם עושים את זה למען האידיאולוגיה, הם לא דואגים ב-100% למה שקורה למוצר אחרי שהוא יוצא מהידיים שלהם (או אפילו לפני).
    אם מדובר בגויינטים מוכנים, זה בכלל סיפור אחר - הם שורפים בגרון ברמה שכמעט אי אפשר לעשן אותם (והחבר מעשן מנוסה), ופה אני בטוח ב99% שהמגדלים פשוט מייבשים את הפרחים שבוע-10 ימים וישר גורסים אותם לתוך הג'ויינט בלי קיורינג (ואז בתוך הג'ויינט הם צוברים לחות ונהרסים לגמרי).
    בקיצור - שמישהו ילמד אותם קצת פיזיקה בסיסית ואיך מתייחסים למוצר שהולך לתוך גוף של אנשים אחרי זה.
     
  8. gmzo

    gmzo חבר חדש

    הצטרף:
    ‏16/4/14
    הודעות:
    7
    לייקים:
    0
    כשאני מקבל את השקית הצמח בפנים יש עליו מין דבש כזה דביק והוא קצת טרי ככה קשה לפורר אותו אז אתם ממליצים להניח אותו בקופסה אטומה במגירה לפתוח פעם ביום לאיורור ככה שבוע ואחר כך מה עושים (חוץ מלעשן ) אבקש המלצות
     
  9. ptyahoo

    ptyahoo קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/2/14
    הודעות:
    188
    לייקים:
    31
    קיורינג אמיתי ואיכותי זה תהליך של כמה חודשים. גם באמסטרדם לא כל הפרחים עברו קיורינג מלא.
    בתחום הרפואי בארץ לא קיימים פרחים שעברו קיורינג מלא ואיכותי כי בשלב כלשהו הם עוברים לשקית ואקום לשמירה לטווח רחוק, שם התהליך נפסק.
    למרות זאת, יצא לי להתקל בכמה זנים שעברו השבחה של לפחות חודש. זה תלוי בהרבה משתנים.
     
  10. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    Pandora's Box,
    פרופיל הטרפנים באמת משתנה לאורך זמן, אך בעיקר לרעה.
    הצמח נהיה פחות ארומטי ומכיל פחות משני הטרפנים העיקריים מירצן ובטא-קריופילן.

    כמו ש woogs ציין,
    הדבר העיקרי שקורה בתהליך היישון הינו פירוק של כלורופיל ומולקולות גדולות.
     
  11. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,610
    לייקים:
    22
    אתה יכול להכין מיצוי (ואז לא תצטרך ליישן) ולצרוך באכילה.
    מיצוי בשמן נותן את התוצאות הטובות ביותר (ז"א שהכי הרבה קנבינואידים וטרפנים מועברים לשמן), שמן זית יעבוד טוב, שמן קוקוס, חמאה או כל שמן אחר בעיקרון, עם זה אתה יכול להכין מאכלים, לבשל, להוסיף לסלט - מה שבא לך (חמאה או שמן קוקוס לדוגמה מצויינים לבראוניז), שים לב רק שבבישול אתה לא עובר את ה-150 מעלות צלסיוס (נדמה לי... אגרונום.?),
    אחריו בא אלכוהול (96% אלכוהול לשתיה כמו שיש בסופר), פה המיצוי הרבה יותר מרוכז ורק עם קצת פחות קנבינואידים וטרפנים, אבל הייתרון פה שהמיצוי מרוכז ומספיקה לך טיפה קטנה ממנו כדי לקבל את האפקט הרצוי.
     
  12. Pandora's Box

    Pandora's Box קנאביסט

    הצטרף:
    ‏22/11/13
    הודעות:
    625
    לייקים:
    52
    לא יודע אם להסכים איתך..
    פרחים שעוברים קיורינג טוב , הטרפינים ואיכויות הטעם שלהם לא מהעולם הזה - בהתאם ההשפעה.
    אני מדבר על זמן של כחצי שנה +- .. לא חושב שמשהו נפגע לרעה בקטע של השפעה מירבית בעישון מבחינת הטרפינים .
    כמובן שטרפינים נמצאים בכמויות גדולות בצמחים טריים וככל שעובר הזמן ממועד הקטיף משהו נאבד, אך למרות זאת, אם תעשן את אותם הפרחים בצמוד למועד הקטיף גם אם עשית קיורינג קצר - הטעם(וכל היוצא בזה) יהיה לא משהו לעומת טעמם האפשרי אם תחכה איתם עוד חודש חודשיים.
    אבל זו רק דעתו של פנדורה בוקס.

    וwoogs, קודם כל נשמע שהחבר נפל על חברות לא משהו, או תקופות לא משו באותם חברות. יש דברים מעולים בחוץ..
    ולגביי המגולגלות, חח מה יש להגיד עליהם? זה פרחים בליווי עלים, מקלות וכל הבא ליד - טחון עד מוות ודחוס בצורה לא צורה.
    מן הסתם שבסופו של דבר, במיוחד עם כל הכרוך במה שהם עוברים מהרגע שסיימו לגלגל אותם - התוצאה היא - איכסה מגוגל בנייר.
     
  13. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    מיצוי בשמן ומיצוי באתנול יתן תוצר די שונה מבחינת הטעם.
    זאת מכיוון שלה כל חומר שמסיס בשמן יהיה מסיס באותה מידה באתנול ולהפך.

    Thc לצורך העיניין נדיף ב 150 -160 מעלות צלסיוס.
    עדיף להישאר מעט מתחת לטמפרטורה הזאת.
     
  14. Pandora's Box

    Pandora's Box קנאביסט

    הצטרף:
    ‏22/11/13
    הודעות:
    625
    לייקים:
    52
    220 F /105 C Potency Preparation Decarboxylation occurs to its greatest potential

    325-350 F / 160-175 C Cooking Bonds THC to fatty molecules

    350-390 F / 175-200 Vaporizing and smoking THC boils/vaporizes from the plant material and becomes airborne
     
  15. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,610
    לייקים:
    22
    כשהthc נקשר למולקולות שומן - זה מוריד מהחוזק שלו ?
     
  16. Pandora's Box

    Pandora's Box קנאביסט

    הצטרף:
    ‏22/11/13
    הודעות:
    625
    לייקים:
    52
    להיפך, זה בדיוק מה שמחפשים כשמבשלים/אופים עם קנאביס.
    שהקנבינואידים יקשרו למולקולות שומן וכך יחדרו לתאים וקולטנים בגוף יותר טוב, ביתר יעילות ומהירות.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!