1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

חמאה מעלים

הנושא בפורום 'מדברים קנאביס' פורסם ע"י דודה, ‏16/9/16.

  1. דודה

    דודה קנאביסט

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    893
    לייקים:
    134
    איך להכין חמאה מעלים לייבש את העלים מה מי מו?
     
  2. אתנול

    אתנול אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏25/3/16
    הודעות:
    1,773
    לייקים:
    873
  3. דודה

    דודה קנאביסט

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    893
    לייקים:
    134
    עוד מישהוא?
     
  4. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    קודם מזקקים את החמאה, זה חשוב למרקם, לטעם ועוזר לכך שהחמאה תשרף פחות מהר.
    בשביל לזקק חמאה לסמנה (בתימנית, ג'י בלשון ההודים) שמים חמאה על אש נמוכה מאוד בסיר קטן ושהחמאה נמסה מסירים בכף את השכבה הלבנה שמצטברת למעלה.

    שיש חמאה מזוקקת אפשר לערבב לתוכה את החומרים שאתה רוצה. כמה שהחומרים יותר איכותיים ככה החמאה תצא יותר נקיה (עם פחות לכלוכים).
    אפשר להכין חשיש מהחומרים לפני שמכינים חמאה ובכך למזער את הלכלוכים בהרבה, או אפילו טוב יותר - להכין שמן בעזרת אלכוהול.

    אם השתמשת בחומרים שלא עברו דה-קרבוקסילציה (כמו שמן חשיש RSO) אתה תהיה חייב לחמם את החמאה ל120 מעלות למשך שעה, או 90 מעלות למשך 4 שעות. מומלץ לעבוד עם תרמומטר לבשר בשביל לבדוק את הטמפ' של החמאה.
    בתהליך הדה-קרבוקסילציה הTHCa הופך לTHC. בעוד שבעישון התהליך קורה מהחום של העישון \ אידוי, באכילה התהליך לא קורה. THCa לא יעשה לך כלום, THC הוא הנגזרת הפעילה שאתה רוצה לצרוך.

    במידה ולא השתמשת בחומר מזוקק ב99+% סביר להניח שתרצה לסנן את החמאה מהמוצקים בעזרת מסננת או חיתול בד.
    את החמאה המסוננת יש לשים בקערה עם מים קרים, ולשפוך מים קרים מעל החמאה. השטיפה מסירה הרבה מהטעמים הרעים של החמאה ועוזרת לצבע הסופי.
    את החמאה עם המים שמים במקרר או במקפיא עד שהחמאה קשיחה וניתנת להסרה בקלות. חמאה מזוקקת מתקשחת הרבה יותר לאט מחמאה לא מזוקקת ולכן אם זיקקת את החמאה אני ממליץ להשתמש במקפיא כדי לקצר את הזמנים.

    אחרי שהחמאה מתקשחת בשכבה מעל המים מסירים את החמאה, שוטפים אותה שוב במים קרים, מכניסים למקרר \ מקפיא להקשחה ומוציאים. מסירים את המים פעם נוספת ומניחים את החמאה בחוץ לכמה שעות עד שהמים שנשארו עליה יתאדו.

    את החמאה המוכנה יש לאכסן במקרר עד חודש - חודשיים, או במקפיא לזמן בלתי מוגבל.


    אני ממליץ בחום לעשות חישוב מדויק ככל האפשר כמה חומר פעיל אתה מכניס לכמה חמאה ולחשב את המינון חומר פעיל בסוף בכל מנה שהוכנה עם החמאה. למשל הבראוניז שלי הם סביב ה1000 מיליגרם (1 גרם) THC, שזה הרבה (הרבה) יותר מידי למעשן ממוצע. להשוואה, לאכול בראוני שלם של 1000 מיליגרם (מה שכבר עשיתי) שווה ערך בהשפעה ללעשן 4-5 גרם ירק איכותי מאוד בג'וינט אחד רצוף, ושההשפעה תחזיק 3 ימים בפול כח. (אני יודע, עישנתי גם יותר)
    בתור התחלה אתה רוצה 100-200 מיליגרם, אם אתה צרכן כבד אתה יכול לנסות בלי הרבה חשש עד 400 מיליגרם.
    מעבר ל400 מיליגרם אני ממליץ לצרוך בשלבים עם שעה הפסקה בין כל שלב כדי לא להגיע למצב של צריכת יתר. בניגוד לעישון, באכילה קל להגיע לצריכת יתר. בעוד שנזק בריאותי כנראה לא יקרה לך, המח שלך ימס לתוך עצמו ואתה תימס לתוך המיטה והמיטה תימס לתוך הים והים ימס לתוך השמיים ואולי אחרי יומיים - שבוע תתאפס חזרה למציאות.
    200 מיליגרם אמור לספק לך חוויה של ג'וינט טוב ולהחזיק 7-10 שעות.
     
    ashahim1, newbudder ו-דודה אוהבים את זה.
  5. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    החמאה המזוקקת שפונזי מדבר עליה נקראת גהי.
    והנה מתכון של גברת מאוד חביבה שכנראה עישנה משהו לפני (אני מניח):
     
    Fonzee, ashahim1 ו-דודה אוהבים את זה.
  6. newbudder

    newbudder קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏26/3/16
    הודעות:
    931
    לייקים:
    367
    ממש אהבתי! לא יצא לי להכין ככה...
    אבל זה תהליך די מעיק לצרכן ממוצע..
     
  7. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    בגלל זה שאני מכין חמאה, אני מכין הרבה חמאה ומקפיא.
    בישראל אני גם חובץ את החמאה בעצמי, כי החמאה בסופר זה בזבוז של חשיש (מבחינת טעם).

    מעיק אולי, כי התהליך ארוך, אבל כל השלבים פשוטים. את ההמסה של החמאה והבישול הארוך עדיף לפעמים לעשות בבן מרי (סיר קטן בתוך סיר מים רותחים).

    הערה - אם אתה מכין שמן RSO ההכנה של החמאה היא מהירה ביותר - רק מזקקים אותה, מוסיפים את הRSO, מקררים ומוכן.
     
    newbudder אוהב/ת את זה.
  8. tzitzi

    tzitzi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/2/15
    הודעות:
    54
    לייקים:
    1
    אחי אתה יכול בבקשה להסביר לי בדרך הכי פשוטה שיש איך להכין , אני עם 3 גרם רוצה להכין עכשיו מצידי, אבל אני לא מבין בדיוק איך מכינים כמה מעלות להגיע , האם חייב מד מעלות , כמה זמן בישול , והאם מוסיפים מים לחמאה עם הוויד?
     
  9. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    חשבתי שכתבתי את כל זה אתמול בערב. אולי שווה לך לקרוא שוב את ההודעה למעלה ^^^
     
  10. tzitzi

    tzitzi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/2/15
    הודעות:
    54
    לייקים:
    1
    מזה הסיר הקטן בתוך סיר של מים, אתה יכול לשלוח אולי סרטון , פשוט כל מה שאני רואה באינטרנט זה כן כמויות גדולות והרבה מים וכל אחד מכין בדרך שונה ראיתי כאלה ששמים קודם בתור , אני פשוט לא מצליח להבין במדויק את הכל
     
  11. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    הסיר הקטן בתוך הסיר של מים נקרא בן מרי. כמו שכתבתי בהודעה בדיוק לפני ההערה בסוגריים.
    חיפוש זריז בגוגל יתן לך: https://www.google.com/search?q=בן+מרי&oq=בן+מרי&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    יש בפתיל פה תשובות לכל השאלות שלך. אם עוד לא הבנת את הנושא, קרא את הפתיל עוד כמה פעמים, או שתקרא אותו לעומק פעם אחת לאט לאט.
     
  12. דוד גו

    דוד גו קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏27/4/16
    הודעות:
    1,596
    לייקים:
    332
  13. tzitzi

    tzitzi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/2/15
    הודעות:
    54
    לייקים:
    1
    ועם אני משתמש בבן מרי אני צריך לשים גם בוא מים כאילו גם מתחת וגם בבן מרי ואז ל4 שעות בחום של 90 מעלות עם הקנאביס?
     
  14. tzitzi

    tzitzi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/2/15
    הודעות:
    54
    לייקים:
    1
    אוקי הבנתי את הרעיון , עכשיו עם זה כמות קטנה (3 גרם ירוק ,50 גרם חמאה ) זה עדיין אותו זמן בישול? זה לא יכול לישרף?
     
  15. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    בן מרי הוא כלי נוח לשליטה בטמפ.
    אתה יכול לחמם את החמאה איך שאתה רוצה לטמפ' הנדרשת. זה לא משנה עם כמה אתה מכין.

    עם 3 גרם ירוק איכותי אתה אמור לקבל בערך 450 מ"ג. אני הייתי מחלק את זה ל2 מנות (במקרה הצורך אוכל חצי מנה) ומחשב את כמות החמאה שצריך לפי המתכון בו אתה הולך להשתמש.
    בהכנה של בראוני עם 10 גרם חמאה לחתיכה יוצא לשים 20 גרם חמאה
    בהכנה של עוגיות חמאה (Firecrackers) עם 25 גרם חמאה לחתיכה יוצא לשים 50 גרם חמאה.

    השטיפה עם כמות קטנה דורשת פחות מים ועדיף לעבוד עם כלי צר למדיי (כוס?) כדי שתהיה שכבה משמעותית של חמאה שיהיה קל להפריד מהמים.
     
  16. tzitzi

    tzitzi חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/2/15
    הודעות:
    54
    לייקים:
    1
    וואו אז זה ממש לא חסחוני , אם לחשב את זה בגרמים של ירוק במנה אחת נורמלית זה טיפה יותר מגרם, אני טועה?
     
  17. grower420

    grower420 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏26/10/15
    הודעות:
    324
    לייקים:
    104
    אני הכנתי קפה פעם (ולא הכי מקצועי) בסביבות 12 בצהריים והייתי מסטול עד 8 בבוקר שאחרי.
    כלומר שאם נושא השיחה הוא חיסכון אז באכילה אתה מקבל יותר סטלה פר חומר.
     
  18. אור א.

    אור א. קנאביסט

    הצטרף:
    ‏7/9/16
    הודעות:
    195
    לייקים:
    62
    מתכון?
     
  19. grower420

    grower420 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏26/10/15
    הודעות:
    324
    לייקים:
    104
    מתכון של המגזין. היתרון היחידי של הקפה הוא שהוא חוסך לך את הזמן המתנה של החמאה להתייצב ולהתקשות.

    בגדול אותו התהליך של הסיר עם המים,חמאה וחומר רק שבמקום להוציא את התערובות להתייצב אתה מוסיף לסיר הרותח קפה (או תה או שוקולית זרום גם על מרק עוף אם זה עושה לך טוב).
    לתת לזה טיפה להתקרר ולשתות לרוויה ;-)

    הערה אישית: אני השתמשתי בחשיש ישראלי והטעם היה למות (בקטע רע כל כך).
    אם לא הייתי ברור או שאתה רוצה את הכתבה המלאה פשוט תריץ "קפה קנאביס עוצמתי" בגוגל אמור לקשר אותך לכתבה במגזין.

    אוהב ומקווה שעזרתי :)
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!