1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

עלים צהובים! צריך עזרה!!

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י עץ הדעת שלי, ‏13/12/19.

  1. עץ הדעת שלי

    עץ הדעת שלי חבר חדש

    הצטרף:
    ‏13/12/19
    הודעות:
    3
    לייקים:
    0
    היי לכולם צריך עזרה!
    יש לי עציץ (עציץ ראשון), הוא בן חודשיים בערך, גובה בערך 60 ס"מ, התחיל להוציא סימני פריחה, היא נקבה.. יצא שיערות לבנות. מביא לה ויטמינים של פריחה עכשיו. לאחרונה הראשים של העציץ מתחילים קצת להצהיב. שאר העלים בצבע ירוק חזק טוב וביא אבל רק הראש נהיה קצת צהוה.. לא בדיוק צהוב יותר כמו ירוק בהיר עם גוון טיפה של צהוב.
    מה עושים ? למה זה קורה? אשמח לעזרה וטיפים!
     
  2. לוקו 2

    לוקו 2 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/5/19
    הודעות:
    316
    לייקים:
    69
    תן יותר פרטים.
    מה יחס הדשן שאתה משתמש n-p-k? זה כתוב על הבקבוק היחס לקנאביס צריך להיות 8-3-5.
    כל כמה זמן אתה מדשן?כל כמה זמן אתה משקה וכמה? אתה מוסיף קלמג? ומה זה ויטמין פריחה? .
    האדמה מחנות היידרו?
     
  3. עץ הדעת שלי

    עץ הדעת שלי חבר חדש

    הצטרף:
    ‏13/12/19
    הודעות:
    3
    לייקים:
    0
    היחס זה 2-4-4 ויטמין של canna קוראים לו terra flores מקשה בערך 3 פעמים בשבוע.. האדמה לא הייתה מחנות היידרו אבל הבאתי אותה מחנות גינון זה תערובת אדמה עם דשן וקומפוסט.
    שכחתי להוסיף שאני מגדל גידול חוץ.. ונראלי שגם העדנית שלי קטנה מידי כבר לשלב הזה של הצמח..
    יכול להיות בגלל זה ?
    ואין לי מושג מה זה קלמג..
     
  4. לוקו 2

    לוקו 2 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏9/5/19
    הודעות:
    316
    לייקים:
    69
    לא מכיר את הדשן אבל הוא לא מתאים.
    קלמג זה קלציום ומגנזיום שחסרים במי הברז.
    תקנה אקוגן פרפקט יש בכל הום סנטר וקלמג מחנות היידרו תשקה כל יומיים לפחות 30% מנפח העציץ ותוסיף 2 מ"ל אקוגן ו1 מ"ל קלמג על כל ליטר בכל השקייה ולהשקות לאט.
    להעביר צמח בפריחה זה קצת בעייתי עכשיו .
    גידול חוץ זה לא העונה אין מספיק אור והטמפרורה נמוכה זה יפגע ביבול.
    לפעם הבאה בגידול חוץ אתה צריך עציץ מינימום 25-30 ליטר, אדמה מחנות היידרו השקייה ודישון כל יומיים מההתחלה ועד הסוף והכי חשוב זרע עם גנטיקה טובה (לא מקססה או טלגרם)ותקבל גם יבול וגם איכות סבבה.
    וגידול חוץ תתחיל סוף מאי תחילת יוני שיהיה בהצלחה
     
  5. יעקב הלוי

    יעקב הלוי קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/4/14
    הודעות:
    260
    לייקים:
    76
    בנוסף לכול מה שלוקו2 רשם (והכול נכון) - נשמע שיש לך חוסר בברזל, תעבור לדשנים שלוקו רשם ותן מינון יותר גבוה של הקוגן במשך כמה השקיות (2.5-3 מ"ל על כול ליטר מים).
    ובלי תמונות קשה מאוד מאוד לזהות חוסרים
     
  6. progrow

    progrow חבר חדש

    הצטרף:
    ‏1/12/19
    הודעות:
    71
    לייקים:
    3
    הי קודם כול בדשנים של היום נדיר לראות חוסר בברזל לכן יש מספר דברים שאני הייתי ממליץ לכה לבדוק ליפני שאתה עושה משהוא תבדוק מה ההפרש של הPPM שלך בין האוכל ל RUNOOF וכך בעצם תדע כמה הצמח שלך אוכל בכלל ואם אין לכה ROOTLOCK כמו שאתה מתאר יש לכה מחסור ב N אם אתה בזמן מעבר תן דשן מאוזן כמות דומה של MICRO GROW BLOOM כמובן לפני הכול תעשה שטיפה תעלה את המינון של CALMAG שלך ל1מ"ל לליטר לשני השקיות ותעלה את המינון של ה N שלך בעוד כצאת אני לא יודע מזה אקוגן
    אבל אתה יכול להשתמש בכול MICRO של כול חברה מוכרת אם נתוני GHE ADV GREEN PLUNET 5-0-1 כמובן שאתה יכול ומומלץ גם בתקופה זאת לעשות B1 FOLIER זה יעשה טוב לצמח שלך אם יש לכה אפשרות להוסיף SILICA אז תן גם 1 מ"ל ה SILICA תעלה כצאת את רמת נ PH הסופית שלך אז תאזן אותה וכמובן תשמור על רמות PH של 6 6.5 באוכל
     
    #6 progrow, ‏29/12/19
    נערך לאחרונה ב: ‏29/12/19
  7. יעקב הלוי

    יעקב הלוי קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/4/14
    הודעות:
    260
    לייקים:
    76
    תקשיב ילד - אני לא יודע מאיפה הגעת ולמה החלטת שאתה כולכך מבין בקאנביס - הבחור אמר במפורש שכול הצמח בצבע ירוק בריא ורק החלקים העליונים נראים קצת צהובים. מחסור בחנקן (כמו שאתה טוען שיש לו) מתבטא בהצהבה של העלים התחתונים ולא העליונים. תלמד קצת על יסודות ניידים ולא ניידים.
    ודבר נוסף שאני רואה שאתה לא ממש מבין בו - כשבודקים את המליכות של תמיסת ההשקייה ומשווים אותה למליכות נגר זה ממש לא כדי לראות "כמה הצמח אוכל" אלא כדי לוודא שאין מליכות יתר של הקרקע. כדי לדעת כמה דשן באמת נספג לצמח דרך השורשים צריך אנאליזות הרבה יותר מדוייקות שלאף מגדל ביתי אין את היכולת לעשות.

    כמו שאמרתי באחד הפוסטים הקודמים - אני עוקב אחריך, וכול פעם כשתרשום דברים כולכך לא נכונים אני אתקן אותך. בסוף תלמד.
     
  8. progrow

    progrow חבר חדש

    הצטרף:
    ‏1/12/19
    הודעות:
    71
    לייקים:
    3
    שמה אתה פשוט ילד מעבדה ועכשיו אני בטוח שהיו לי כמה חכמים כמוך ששלחתי הביתה בגלל שהיה להם עומס במוח בגלל קריאת ספרים ידע תאורטי וצפייה מוגברת ב YOUTUBE אתה באמת חושב שלכול חוות גידול יש ציוד מעבדה מתקדם
    בטוח אני שבחיים שלך לא עבדת במקום מסחרי שמתעסק בגידול בחיים שלך לא גידלתיה יותר מעציץ וחצי אתה כול כולך ספר ותאוריה וכבר אמרתי לכה לאן אתה יכול לדחוף את זה
    שמה בלי לזלזל הרמה של עובד כללי שלי יותר גבוהה משלך שלא לדבר על ניסיון מעשי ולא גידול בתנאי מעבדה כי הם טובים רק למעבדה וזה מה שהמוח המצומצם שלך לא קולט
    בכללי רמת הפרחים שיש לחוות המקומיות בארץ להציע ורמת הסחורה בכלל שיש בארץ מדברת בעד עצמה
    צא מהסרט שאתה חיי בוא ישראל היא מעצמה בפן של המחקר התרופתי בתחום הגידול הרמה שואפת לכלום בדיוק כמוך אין בישראל מספיק ניסיון בכלל ברמת הגידול ובגלל זה גם הסחורה המקומית נראת כמו שהיא ניראת אתה כנראה עוד איזה טמבל שקרא המון ראה אמון וצפה המון כנראה למדת להיות מכונאי אבל זה לו אומר שאתה יודע לתקן למבורגיני
    אתה אפילו לא תצליח להבין על אני מדבר אם ננסה לגדל צד לצד סחורה כי אין לכה בארץ אפילו במה לתחרות מבחינת דשן ברמה גבוהה ובריכוז גבוהה כמו 0-50-30 כמו 30-10-10 כמו 10-52-10 כמו 5-10-40 אתה תידע בכלל אך לעבוד אם צמח ברמות דישון 1800 ו 2000 PPM מבלי לשרוף אותו ואללק אני לא מאמין שאני עונה לפיון כמוך בכלל צא צא מהסרט אתה ברמת כלום ולא שווה כלום ילד מעבדה או בוגר אגרונומיה שכמוך שוב פעם זה שלמדת מכונאות זה לא אומר שאתה יודע אך לתקן למבורגיני כי בחיים שלך לא ראיתה אך ניראה למבורגיני
    ודרך אגב אני לא יודע מזה יסודות ניידים או לא ניידים כי ניידות בשבילי זה לנסוע באוטו אני פשוט פשוט יודע לגדל את הצמח הספציפי הזה ולא עוד שום צמח אחר מבין ולקח לי הרבה הרבה שנים של ניסיון כדאי לדאת לגדל את הצמח הזה על כול מה שמשתמע מכך
    אך אפשר להסביר לאדם שלא מבין ואין לא ניסיון שמשהוא שנשמה לא הגיוני הוא כן הגיוני אתה לא מבין מה קורא לצמח הזה בטמפ נמוכות כי הספרים אומרים לכה ככה וככה אתה לא מבין מה לחות יכולה לעשות כי הספרים אומרים לכה ככה וככה אתה לא מכיר מה קיים היום בשוק כי פשוט אין בישראל את המוצרים האלה בכלל אתה לא מבין אך מוציאים ממנורה מינימום 1.2גר לW ואללק לא חשוב
    כול הכבוד לכה הצלחת לעצבן אותי
     
    #8 progrow, ‏30/12/19
    נערך לאחרונה ב: ‏30/12/19
  9. יעקב הלוי

    יעקב הלוי קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/4/14
    הודעות:
    260
    לייקים:
    76
    אני לא מבין למה אתה חופר וחופר על דברים שלא קשורים לנושא.
    כול פעם שאני מראה לך נקודה שבא אתה טועה אתה מתגונן על ידי זה שאתה רושם מיליון דברים דברים שלא קשורים לכלום ושכאילו מראים שיש לך ידע כולשהו. ידע בהחלט מגיע עם ניסיון, אבל צריך להתחיל עם בסיס טוב, והבסיס שלך כנראה רעוע כי יש דברים ממש בסיסיים שאתה טועה בהם. אני בהחלט מאמין לך שאתה מגדל קאנביס משובח - אחרי הכול זה לא כזה מסובך להוציא גידולים טובים, אבל חבל שאתה לא סומך על מחקרים מדעיים קצת יותר - היית יכול להוציא גידולים עוד יותר טובים...

    לעיניינינו - אתה לא יודע מה ההבדל בין יסודות ניידים ללא ניידים - לא נורא, יש הרבה דברים בקאנביס שגם אני לא מבין בהם ואני לא מתבייש להודות בזה (כמו גידול הידרופוני לדוגמא) אבל ממשיך ללמוד כול יום מאנשים עם ידע אמיתי שנבדק מחקרית, לא על ידי סטלנים שבודקים דברים לפי העין שלהם וחושבים שזו הדרך הנכונה.

    והנה אני אסביר לך ולכול אחד אחר שקורא את הפוסט הזה ורוצה קצת להעשיר את הידע שלו: יסודות ניידים הם יסודות שהצמח יכול להעביר בין החלקים השונים שלו לפי הצורך. לדוגמא חנקן הוא יסוד נייד ולכן מחסור בחנקן יתבטא קודם כול בפגיעה (הצהבה) בעלים התחתונים - הצמח יעדיף לשמור על החלקים היותר חשובים שלו שאלה התפרחות בחלק העליון ולכן ימשוך את החנקן מהחלקים הפחות חשובים, שאלה העלים בחלק התחתון. ברזל הוא יסוד לא נייד ולכן חוסר שלו יתבטא בחלקים העליונים ובצבע ירוק בהיר מידי/חיוור בעלווה החדשה. זאת עובדה מדעית שאתה לא ממש יכול להתווכח איתה כמו שאתה לא יכול להתווכח עם העובדה שכדור הארץ הוא עגול.
    לדעת את החלוקה בין יסודות ניידים ללא ניידים זה הבסיס לזיהוי חוסרים - אם הפגיעה מתחילה בחלקים העליונים של הצמח מדובר על יסוד לא נייד ואם בחלקים התחתונים אז מדובר ביסוד נייד.
     
  10. progrow

    progrow חבר חדש

    הצטרף:
    ‏1/12/19
    הודעות:
    71
    לייקים:
    3
    חבר יקר אני יסביר לכה בקומץ מילים על מה אני מדבר
    אני יתחיל בזה שכן היום העולם המודרני והמתקדם מגדל היום ב ROACKWALL מסיבה פשוטה שגידולים ב COCO או אדמה לא עוברות היום בדיקות מעבדה בגלל הימצאות של מתכות לא רצויות ולכן כל התעשייה המסחרית עוברת לסוג של הגידול הזה
    לגביי מחקרים מחקר זה דבר נחמד אבל התוצאה שלו לעולם לא תהיה דומה למצב המציאותי מסיבה פשוטה כי אנחנו או יותר נכון המגדלים לא מגדלים בתוך מעבדה או בתנאי מעבדה
    נכון שאנחנו מנסים להגיע לתוצאה הטובה ביותר אבל מעבדה היא לשם אינדיקציה כמו שאתה יודע התחום הוא תחום מאוד מאד דינמי ומשתנה מהר מאוד השינויים גדולים וההתאמה בהתאם מחקר שהיה אקטואלי לפני רגע פתאום נהיה לא אקטואלי על אף פי כמה וכמה בתחום שלנו אם שינויי הזנים
    מי כמוך יודע שכול זן ולא משנה אם הוא ינדיקה סטיבה או היבריד אוכל גדל ומגיב לתנאים בצורה ייחודית משלו
    מחקר אשר התבסס על זן כזה לא יהיה אקטואלי לזן אחר סתם לדוגמא ה OG הוא הזן הכי בררן שיש כול טעות בגידול שלו ופשוט לט יצא לכה OG לאומת זאת זן כמו TRIPPY GORELA שהוא זן חזיר באוכל פחות בררן ויותר קל לגידול
    דוגמא נוספת שמחקרים אומרים לגבי קציר
    לאחר שאתה מהסתכל אם מיקרוסקופ ואתה רואה שיש כצאת צבעים חומים לפחות 30%40% זה הזמן לקצור אז זהו שזה לא נכון קבל טיפ אם אתה רוצה לקבל ריח יותר חזק למרות שתעשה עישון לסחורה שלך לאחר יבוש אם תקצור את הסחורה שלך שה TER שלך נראים בין חלק לקרם התוצאה הסופית שלך תהיה פרח הרבה יותר איכותי והריח יהיה הרבה יותר חזק
    ישנם שיטת לנפח צמחים בעזרת כול מיני PGR למיניהם אבל זה לא מותר מבחינה מעבדתית כי זה לא עובר LAB TEST אז חוקרים לא מנסים את זה
    בשביל זה אני מנסה להסביר לכה שמחקרים וניסויים בתנאי מעבדה זה דבר נחמד אבל זה טוב רק לתארים ולספרים ישנם הרבה מגדלים בעולם שמעולם לא למדו את התחום או ביקרו במעבדה או למדו אגרונומיה ואני מבטיח לכה שאין אף חוקר בעולם שיכול להגיע לתוצאות שלהם אם זה באיכות או בכמות
    מעבדה יודעת לקחת צמח ולפרק אותו לגורמים אבל מתי הכי טוב לתת לצמח הזה באיזה זמן ובאיזה כמות היא לעולם לא תצליח לגלות וכאן ניכנס הניסיון והידע לעבוד
    כול התחום הזה מלא במסתורין אין מגדל מקצוען שבאמת יגלה לכה את הטכניקה שלו ויש הרבה את הדרך שבה הוא מאכיל מתי הוא מאכיל ואם מה הוא ומה הכמות שהוא מאכיל אם כל זה לסביבת גידול יש הרבה משמעות לתוצאה הסופית וכמה שחלל הגידול שלך גדל כול התנאים משתנים כול גודל של חדר מגיב אחרת כול גודל של חדר דורש דברים אחרים כול בעיה באותו חדר דורשת טיפול שונה סתם לדוגמא אם אני בחדר של 100 מטר בזמן פריחה יהיה אם לחות של 65% או 70% אני מבטיח לכה שאתה תקבל PM בחדר הזה ב 100%
    אם לקראת סוף התהליך אתה תוריד את הלחות שלך ל 40% 45% אתה תקבל פרחים הרבה יותר קטלנים אם תוריד את הטמפ' בשבועיים האחרונים לכל זני PURPELE הצבעים שלך יהיו הרבה יותר יפים וכך הלאה והלאה
    כול מה שקשור למחקר בקטע התרופתי אל זה אני לא מתווכח אתך כן שם המחקר חזק כול מה שקשור לגידול של הצמח הניסיון יותר חזק וזה הוכיח את עצמו
    מסיבה פשוטה אפילו אם אני ואתה נגדל את אותו זן מאותו BRIDER באותם תנאים באותו אוכל הסבירות שלא יצא לנו אותו דבר ובגלל זה אנחנו עושים FINO כדאי לתפוס את אותה אימא שתהיה אימא על
    ישנו היום זן שזה שיצר את הזן היה מוכן לשם למשהו שיש לו אימא טובה המון כסף בשביל CLONE אחד וזה
    blue sherbet והוא לא מכר לו
    ודרך אגב זה מאוד מאוד מסובך לגדלמשהוא משובח
    יום טוב לכה
     
    #10 progrow, ‏31/12/19
    נערך לאחרונה ב: ‏31/12/19

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!