1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

שאריות מהtrim

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י Northerncloset, ‏4/7/17.

  1. Northerncloset

    Northerncloset חבר חדש

    הצטרף:
    ‏29/1/17
    הודעות:
    16
    לייקים:
    2
    היי, גזמתי אתמול את אחת הבחורות שלי ושמרתי את כל השאריות מהגיזום.
    אני רוצה להכין חמאה או חשיש, עוד לא החלטתי.
    השאלה שלי היא כזאת, אחרי שאספתי את השאריות, ישר להכין איתם את החמאה/חשיש או שאני צריך לייבש אותם קודם?
    ואם כן לייבש, אז מספיק לשים אותם בקופסא עד שיתייבשו מעצמם או לפרוס אותם לייבוש, כמו עם הפרחים עצמם??
     
  2. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    תפרוס לייבוש.
     
    521 אוהב/ת את זה.
  3. צמתים

    צמתים חבר חדש

    הצטרף:
    ‏19/7/16
    הודעות:
    53
    לייקים:
    10
    ברשותכם אשאל כאן גם שאלה בנושא במקום לפתוח עוד שרשור...

    אם אני רוצה להכין חשיש בועות (הזה עם כל הקרח והמים) – מה עדיף: להקפיא ישר את כל הגזם בלי לייבש קודם, או לייבש קודם ואז להקפיא?

    פשוט ראיתי שיש אנשים שמקפיאים ישר אחרי הקציר בלי לייבש.

    תודה...
     
  4. Adiv

    Adiv מנהל
    מנהל

    הצטרף:
    ‏5/5/13
    הודעות:
    2,437
    לייקים:
    235
    הדעות בנושא הזה חלוקות עם טיעונים לכאן ולכאן.

    ייבוש הגזם בטרם ההקפאה אמור לכאורה לתת עוד זמן לטריכומות
    להבשיל ובנוסף לסייע מעט בנשירת מרקמת הצמח - אבל במקביל עשויה
    להביא לפירוק חלקים נוספים מהגזם שיפגמו מעט בטוהר של החשיש ובטעם שלו.

    הקפאת הגזם ישירות אמורה לכאורה להניב חשיש מעט איכותי יותר עם טעם
    משופר, אך במקביל עלול לעלות את הסיכוי להיווצרות עובש בחשיש.

    מניסיוני הדל עם צמד האפשרויות אני יכול להעיד על עצמי שבאמת
    שלא הצלחתי למצוא הבדלים, לא בטעם ולא בהשפעה, אולי מעט ביבול
    הסופי וגם את זה הייתי לוקח בערבון מוגבל.

    שורה תחתונה הייתי ממליץ לך לייבש את הגזם לפני, אבל כאמור
    ההבדלים להערכתי יהיו די מינוריים ככה שלדעתי זה לא קריטי.
     
    Amitos ו-Potter אוהבים את זה.
  5. צמתים

    צמתים חבר חדש

    הצטרף:
    ‏19/7/16
    הודעות:
    53
    לייקים:
    10

    נשמע מעניין.

    בקרוב אני אמור להכין קצת חשיש בועות...

    נראה לי שחצי מהגזם אקפיא ישר, ואת החצי השני אייבש קודם ואז אקפיא. נכין משניהם חשיש, ואז אוכל להשוות בין התוצרים.

    כמובן שזה לא 'ניסוי' אימיתי, ואני מניח שזה משתנה בין זן לזן, ותלוי באיכות וצורת הגידול, וכמובן גם בצורה בה הוכן החשיש עצמו.

    אשתדל לפרסם כאן את התוצאות.
     
  6. צמתים

    צמתים חבר חדש

    הצטרף:
    ‏19/7/16
    הודעות:
    53
    לייקים:
    10

    נשמע מעניין.

    בקרוב אני אמור להכין קצת חשיש בועות...

    נראה לי שחצי מהגזם אקפיא ישר, ואת החצי השני אייבש קודם ואז אקפיא. נכין משניהם חשיש, ואז אוכל להשוות בין התוצרים.

    כמובן שזה לא 'ניסוי' אימיתי, ואני מניח שזה משתנה בין זן לזן, ותלוי באיכות וצורת הגידול, וכמובן גם בצורה בה הוכן החשיש עצמו.

    אשתדל לפרסם כאן את התוצאות.
     
    ChaoExplo אוהב/ת את זה.
  7. hydrotony

    hydrotony אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏12/8/15
    הודעות:
    2,951
    לייקים:
    1,162
    אני מייבש ואז מקפיא.
    סיבה ראשונה ועיקרית זה להמנע מעובש בסוף, תהליך הייבוש והיישון של הגוש יותר מהירים( לפעמים אני לוקח חתיכה קטנה משחק איתה באצבעות כמה דקות והיא מוכנה לעישון)
    סיבה שניה היא שככה אני שוקל לפני ההקפאה את הטרים ויודע כמה אני מקבל באחוזים.
    הטעם יותר טוב.
    המרקם יותר שומני.
    לי באופן אישי זה נראה יותר נכון חח
     
  8. Bazilio

    Bazilio קנאביסט

    הצטרף:
    ‏26/3/17
    הודעות:
    94
    לייקים:
    32
    ומה האחוזים חבר ?
     
  9. hydrotony

    hydrotony אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏12/8/15
    הודעות:
    2,951
    לייקים:
    1,162
    תלוי מאוד.. כשאני עושה רק עם העלים של הטרים זה בין 8 ל12 אחוז.. עם פרחים קטנים אפילו יותר גם כשאני עושה כמויות קטנות יוצא יותר באחוזים לא יודע למה כנראה אני משקיע יותר בערבוב חח
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!