1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

דיון-ריח וטעם הקנאביס(רק על סמך ניסיון ולא על שמועות ומאמרים)

הנושא בפורום 'גידול למתקדמים' פורסם ע"י Abarbanel, ‏11/8/18.

  1. Abarbanel

    Abarbanel חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/6/17
    הודעות:
    18
    לייקים:
    4
    כחובבת פילים מושבעת - ואזרחית אירופאית למופת.
    החלטתי לערוך ניסוי קטן - ''לפילים שלנו מגיע הטוב ביותר''
    במרוצת הזמן וביקור המשפחה בארץ הקודש התארגנויות על פאף נהיו יותר ויותר מאכזבות.
    הפרחים אומנם נראים יפייפים,דחוסים להפליא,ממסטלים פחד,אבל ויש אבל גדול הריח והטעם נעלמו?
    כמו שרובכם יודעים במדינות שהלגליזציה חוגגת - בואו ניקח לדוגמא את הולנד , אחד הדברים היותר משמחים בקופי שופ הוא הארומה הפסיכית והטעם החלומי של הוויד שלנו,מה שמרגיש לי שדאך בשנים האחרונות , בגלל הרצון למצות את הצמחים מבחינה כמותית.?

    הניסיון האגרונומי של הפיל של השכנה בתחום הוא לא מהגדולים -הם עברו לחו''ל לא מזמן(2014).
    והם בדקו בשנים האחרונות כמה דברים.
    (לחצים ייזומים,משחק של דשנים(פחות או יותר)טמפ שונות וכו..כל הניסיונות היו משולבים בסט דשנים מלא של BIO NOVA.
    ותנאים ברמה גבוה(תאורה מוחלפת,מזגן וכו..)
    זוכרים מפעם את הפרח הקטנטן הזה בכיס שמסריח לך תאוטו למוות?עם דמעות בעיניים הפיל של השכנה מספר -''לא הגעתי לזה'',הוא ממשיך ואומר - הכמות הייתה מדהימה,הרבה מעל המצופה,האיכות והנראות של הפרח פחד אלוהים,אבל מה הבעיה?הריח והטעם-משהו חסר שם.
    כמובן שהרבה דברים נפסלו בדרך-קציר לפני השלמת הפריחה , מצב בריאותי לא תקין של הצמחים וכו'...

    בואו נחזור שניה לאמסטרדם - דיברתי עם מספר עובדים של קופי שופים שהתאהבתי בהם בביקוריי בעיר,והם הסבירו לי שיש להם איזשהו רף שנבדק בקפידה ושחומרים מסויימים אסורים עליהם לשימוש במהלך הגידול,דברים שנמכרים לנו בהמלצות חמות ד''א ברחבי העולם.

    לאחר שנחפרתם למוות הייתי שמחה לבסוף שמישהו על בסיס ניסיונו האישי יפתח לי ולאחרים את העיניים בעניין הדשנים-
    ללא שימת איבר מין גברי על חברות הדשנים ועל בעלי האינטרסים במדינות השונות.משהו בדשנים הוא מכירתי בלבד?
    העיניים שלי נשואות לאיזה משפט מחץ מפוצץ כמו '' PK מחרב את הארומטיות שלנו'' או איזשהו פתרון לבעיית הטעם/ריח.

    בואו נצא מנקודת מוצא כזאת-עניין הכמות הוא פחות רלוונטי מבחינת הפיל המדובר , הוא מכוון לטעם וריח שאין דברים כאלה.
    על איזה דברים הייתם יותר מקפידים בדרך?

    *אני חוסכת לכם , הפיל קרא המון המון מאמרים בשלל שפות ובאמת התוצאות שלו הלכו והשתפרו בשאר הפרמטרים, הוא מכוון לגידולים פשוטים מאוד(אדמה , השקייה אוטומטית מבוקרת)

    לידיעתכם - פירסמתי כבר במספר פורומים עולמיים את השאלה הזאת וקיבלתי תשובות מאוד מאוד הזויות ולא מקצועיות, שלאחר אימות התברר שאלו גורמים המשווקים / קשורים בדרך זו או אחרת לענקיות הדשנים
    אין בי עניין לפגוע בחברה ספציפית אני סה''כ רוצה להבין את עניין הTERPENES AND TERPENOIDS,והטעמים והארומות השונות מאנשים שחוו , חקרו , והשכילו.

    ''עמותת הפילים מאמינה שפתרון בעיה זו יכולה לעזור לעוד המון זנים שונים של חיות . ומאחלת ברכה גדולה לעוזרים''

    תודה רבה
    א.
     
  2. Micrograms

    Micrograms קנאביסט

    הצטרף:
    ‏20/2/14
    הודעות:
    105
    לייקים:
    21
    רוב הגראס שתמצאו בקופישופס באמסטרדם וארה"ב היה ביישון מינימום חודשיים לפני שהוצע למכירה. גם תהליך הייבוש עצמו הוא קריטי לחלוטין. ייבוש ויישון הם הגורמים החשובים (כמובן שגם הגנטיקה משחקת תפקיד מרכזי) כשרוצים להשיג ארומה עוצמתית. תקראי על הנושא, תראי איך מגדלים מפורסמים מקלי מייבשים את הצמחים ומיישנים את התפרחת שלהם(לדוגמה, יש מה שאפשר לקרוא לו ייבוש איטי: תולים את הצמחים בחדר מאוורר חשוך, לח וממוזג. תהליך שלוקח שבועיים+, דרך שתראי אצל הרבה מגדלים מפורסמים בקלי). ויישון תלוי בכמות, אני יניח שאנחנו לא מדברים על עשרות קילוגרמים של תפרחת אז קילו שתיים אפשר בצנצנות זכוכית ולשמור על לחות וטמפרטורה במשך חודשיים. וזה אני בקצרה אומר, כל התהליך של יישון וייבוש זה ספר בעצמו.
     
  3. HidroMaster

    HidroMaster קנאביסט

    הצטרף:
    ‏27/7/18
    הודעות:
    619
    לייקים:
    115
    אין בעיה להשתמש בדשנים, אורגניים ולא אורגניים, הבעיה של רוב המגדלים, היא שתמיד הם שמים יותר מדי.
    בהשקייה אחת עם דשן, כל האדמה מתמלאת בדשן והאחוז שהצמח לוקח מהדשן הוא מזערי, ולכן אם מוסיפים דשן כעבור כמה ימים, נשארים באדמה הדשנים מפעם שעברה וגם התוספת החדשה, שמעלים ביחד את המליחות של האדמה, מה שלא טוב לצמח.
    עוד דבר הוא שרוב המגדלים שמים לב לחומציות של המים ביחד עם הדשנים (ph) אבל משום מה שוכחים לבדוק (או שלא יודעים) את המליחות של האדמה/מצע (ec), וגם לא מקפידים לעשות שטיפה של האדמה מכל הדשנים והמלחים (מה שאחר כך מורגש בתוצר הסופי, שכן יוצא שאתה מעשן צמחים עתירי כימיקלים), תהליך שצריך לעשות כשלושה שבועות לפני הקטיף (השקייה בשיטת הצפה של פי 3 בערך מכמות המים הרגילה - ורק עם מים, בלי תוספות) למשך כשבועיים, כאשר השבוע האחרון לקטיף צריך לא להשקות בכלל (ככה כל המים וכל הסוכרים באדמה נספגים לצמח ולצמח יש זמן להפוך את כל הסוכרים לקנבינואידים).
    גם מחזק את דברי חברי כאן מעלי בקשר לתהליך הייבוש ותהליך הריפוי (צנצנות).
     
  4. Abarbanel

    Abarbanel חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/6/17
    הודעות:
    18
    לייקים:
    4
    קודם כל תודה רבה על התשובות המהירות ,
    כשאתם משתמשים בדשנים לא אורגניים,אתם מקפידים לעשות שטיפות לכל אורך המחזור או ששלושת השבועות האחרונים הם הקריטיים?
    דבר נוסף מה רמת הEC התקינה במצע אדמה (ללא תוספי דשן) לאחר יום של השקייה עם דשן?
    יש איזשהו טווח שהוא תקין ?
     
  5. HidroMaster

    HidroMaster קנאביסט

    הצטרף:
    ‏27/7/18
    הודעות:
    619
    לייקים:
    115
    Ec תקין הוא בתחום של 1.2 עד 1.6 כאשר המקסימום המותר הוא 1.8 (אלא שאז צריך לדאוג כי ה ec מראה עלייה).
    להורדת ec פשוט תוסיף עוד מים לכמות המים עם הדשנים שאתה בדרך כלל משתמש, כדי להעלות את ה ec פשוט תוסיף דשנים לאותה כמות מים שאתה משתמש.
    שטיפות עושים משלושה שבועות לפני קטיף, רק לשבועיים, כשבשבוע האחרון לא משקים בכלל.
    ואז קטיף, ייבוש וריפוי (צנצנות).
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!