1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

מתי קציר? (יש תמונות) שבוע 9!

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י Romy, ‏18/12/16.

  1. Romy

    Romy חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/9/13
    הודעות:
    24
    לייקים:
    9
    אהלון,
    הבנות התחילו שבוע 9 לפריחה, מה אומרים, מתי אפשר לגזום?
    אם הבנתי נכון את עניין צבע ה״פטריות״ אז רובן כבר לא נוצצות כמו לפני שבועיים שלוש.
    2 זרעי קססה, הקטנה יותר ריח חזק של לימון ממתקי כזה..
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     
  2. cooldude1212

    cooldude1212 אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏18/2/16
    הודעות:
    1,867
    לייקים:
    705
    אתה יכול ימשוך עוד קצת זמן.
     
  3. Romy

    Romy חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/9/13
    הודעות:
    24
    לייקים:
    9
    כמה עוד למשוך?
    מתי לעשות שטיפה?

    היום הורדתי 3 ענפים תחתונים לטעימה ויבוש ראשוני, בחלק נכבד מהם הפרחים, כלומר החלק העליון שלהם כבר ממש ניהיה סגול, ואני מפחד שזה מתחיל להיות מאוחר מדיי, מצד שני כל הזמן יוצאים עוד ועוד באצים חדשים במקומות מוזרים (נראה פסיכודלי לגמרי).
     
  4. Anna

    Anna קנאביסט

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    619
    לייקים:
    191
    מיקרוסקופ. אינדיקציה הכי טובה!
     
  5. Romy

    Romy חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/9/13
    הודעות:
    24
    לייקים:
    9
    ביקשת-קיבלת.
    X30
    הכי טוב שיכולתי להוציא

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  6. cooldude1212

    cooldude1212 אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏18/2/16
    הודעות:
    1,867
    לייקים:
    705
    לא חשוב שזה נכון, עדיף לבחון את הפרחים לפי איך שהם נראים בכללי לדעתי.
    אין צורך בשטיפה, זה סתם מיותר
    לדעתי כדאי לך לקחת את הזמן, אין לך מה לחשוש - קצירה מאוחרת בשבוע או שניים לא עושה נזק כלל וכלל.
    אבל קצירה מוקדמת בשבוע או שתיים, כן.

    לדעתי תן עוד שבוע ותצלם שוב
     
  7. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    לקחת פרח לטעימה הינה האינדיקציה הכי טובה!
    חימום מהיר של שעה שעתיים בתנות בטמפ' של 50 מעלות צלסיוס והפרח מוכן לצריכה. יצא טוב? יאללה לקצור.
     
  8. Anna

    Anna קנאביסט

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    619
    לייקים:
    191
    ממתי חימום מהיר הוא אינדיקציה למשהו?? מילא ייבוש של שבוע. מאז ומתמיד שיטת המיקרוסקופ היא הכי מדויקת, בתוספת מבט על הפרחים.
    מאיפה אתה מביא את זה??? חימום מהיר בתנור זה רק בלית ברירה ממש! לא חבל על הפרח??
    הדרך הבטוחה ביותר לדעת מתי זמן הקציר, היא על פי בדיקה במיקרוסקופ+התרשמות כללית מהפרח. (צבע/יחס שערות חומות בפרח)
    כל קטיף וייבוש מהיר כזה בתנור....זה בזבוז של פרח ולא נותן שום אינדקציה.
    [אם השיטה הזאת היתה נכונה, מי היה מחכה ומייבש שבוע לפחות? שלא נדבר על יישון.]
    @Romy התמונות שהעלית לא רואים בהם כלום. כשכתבתי מיקרוסקופ, התכוונתי להגדלה של *60 לפחות. אם אין לך כזה,ואם אתה מתלבט, תוריד חלק מהפרחים שנראים לך מוכנים, ותן לשאר עוד קצת זמן. יש מלא מאמרים והסברים טובים( עם תמונות ) ברשת מתי לקצור.
    וסחתיין על התמונות - יפהפיות!
    בהצלחה!
     
  9. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    חימום בתנור הינה הדרך שבה מכינים תפרחות לאנליזה כימית. לא פוגע בפרח בטמפ' כ"כ נמוכות.
    חצי גרם, לא יותר. לקבל אינדיקציה מה יש לך שם על הצמח. הרבה יותר מדוייק ממבט על הטריכומות.
     
    Amitos אוהב/ת את זה.
  10. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    מסכים, אבל כל שלב בצמח יעשה "משהו". בד"כ משהו טוב. איך תדע כמה טוב אם לא לפי הצבע אמבר המהולל?
     
  11. Anna

    Anna קנאביסט

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    619
    לייקים:
    191
    כשאתה מחמם בתנור, אין לך מושג אם ההשפעה החלשה של הפרח ,היא כי חיממת יותר מידי, או שהקציר מוקדם מידי, או שהוא מאוחר מידי, או שבכלל גידלת חסה ואתה מנסה לעשן אותה....
    בנוסף, אין לך שום שליטה על סוג ההשפעה כמו בבדיקת צבע הטריכומות במיקרוסקופ למשל....
    עושה לך טוב לבשל את הפרח הקטן כי אתה לחוץ? סבבה, אבל מפה ועד להגיד שזאת הדרך לבדיקה של זמן הקציר...חבל.
    [שלא לדבר על הטעם הדוחה והשורף. מניסיון....חיממתי פעם בטוסטר בחום נמוך, עם נייר כסף- סתם באסה של עישון.]
    סבלנות! אין קיצורי דרך. מחכים 3-4 חודשים לא יקרה כלום עוד שבוע!
     
  12. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    מה לעשות, ככה מתבצעות אנליזות כימיות.
    למה את חושבת שחימום ל 50 מעלות צלסיוס הורס את התפרחת וכשהמעשנים אותו בגויינט בטמפ' של כמה מאות מעלות הוא סבבה?
    או למה כשהוא נאפה בתוך חמאה בטמפ' של קרוב ל 100 מעלות צלסיוס הוא לא נהרס?
    האם יש משהו מיסטי ב 50 מעלות צלסיוס שהורס את התפרחת שלא קורה בטמפ' גבוהות יותר?
     
  13. Anna

    Anna קנאביסט

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    619
    לייקים:
    191
    @Romy שאל איך הוא יידע מתי לקצור.
    אני באמת לא מבינה. ונניח והוא חימם בתנור כמו שאתה מציע. וואלה ההשפעה היתה 6/10 בסולם ריכטר. איך הוא יידע אם הוא צריך לחכות עוד שבוע כדי להגיע ל8/10. או שאם היה קוצר לפני שבוע זה היה 8/10 ולכן עכשיו זה רק 6/10?!
    אין לו שום דרך לדעת. גם אם ההשפעה ממש חזקה, אולי אם יחכה עוד קצת היא תעלה? או תרד?!
    כשאתה בודק עם מיקרוסקופ, אתה יכול לקבל אינדקציה טובה (לא 100℅)לסוג ההשפעה שאתה מכוון אליה. תחכים אותי אם אני טועה פה....
     
  14. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    שיחכה שבוע ויבדוק שוב.
    אבל הבנתי מה את אומרת. שיש אינדיקציה אם אנחנו לפני או אחרי המקסימום. אבל... מקסימום של מה?
    בואי נשאל כזאת שאלה. הצבע העינברי, עם מה הוא בקורלציה? עם חומר אחד? עם THC? או עם חומר (או קבוצת חומרים) אחר?
    נקודה למחשבה.
     
    קואלה ו-Amitos אוהבים את זה.
  15. cooldude1212

    cooldude1212 אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏18/2/16
    הודעות:
    1,867
    לייקים:
    705
    רגע רגע רגע, את חושבת שהטריכומות זה באמת מדד לסטלה?
    את טועה.

    ואת יכולה לנסות גם, תקצרי צמח כשהטריכומות כבר עכורות ואומרים שהוא "מפיל"
    הפלא ופלא, את תגדלי שהוא ממש לא בהכרח מפיל - מה שבסופו של דבר קובע זה הגנטיקה.
    יש זנים בהם הטריכומות הופכות עכורות הרבה לפני שהפרחים באמת מוכנים לקציר, באותה מידה יש זנים שכל השערות כתומות עוד מהצצת השערות הראשונות.

    ו
     
    #15 cooldude1212, ‏19/12/16
    נערך לאחרונה ב: ‏19/12/16
  16. Romy

    Romy חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/9/13
    הודעות:
    24
    לייקים:
    9
    ממש מענין הדיון פה, כלומר, לשניכם יש ניסיון אדיר (כך אני מניח) ושניכם פועלים בשיטות שונות לחלוטין, כנראה שכבר הרבה זמן אתם ככה, ובכל זאת, מצליחם להפיק את המירב מהתוצרת, כנראה שבסופו של דבר אין מדע מדויק לדברים האלה (ואם יש- אז הוא יקר בטירוף) וכל אח בסופו של דבר עובד רק על פי העין שלו והרגש שלו.
    בכל אופן, אני שילבתי את כל מה שאמרתם, לקחתי כמה פרחים שונים ושמתי לחימום קצר, בהחלט עובד, ומדהים אותי ואפילו מרגש, זהו הגידול הראשון שלי.
    אני משאיר אותו לפחות עוד שבוע כי גיליתי שיש מלא באצים חדשים בטופ של הקולה הגדולה מבניהם וחבל לי לבזבז אותו.
    אעדכן בהמשך.
     
  17. Anna

    Anna קנאביסט

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    619
    לייקים:
    191
    הלוואי שהיתה טבלה מסודרת שמפרטת לכל זן את הסימנים של המוכנות שלו לקציר. אבל עד אז...בלית ברירה, נאלצים להחליט על פי 4 פרמטרים ומשקללים את כולם:
    1. מראה חיצוני (דרוש נסיון)
    2. צבעי הטריכומות במיקרוסקופ.
    3. יחס/צבע השערות הכתומות.
    4.המפרט הטכני של היצרן-מתי קציר (כללי בלבד).
    במקרה של ספק, מורידים בהדרגה.
    חימום מהיר, רק מבטיח לך שגידלת את הצמח שאתה רוצה ולא מדובר בבזיליקום...:)
     
  18. cooldude1212

    cooldude1212 אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏18/2/16
    הודעות:
    1,867
    לייקים:
    705
    כן אבל צריך לחשוב בהיגיון :)
    מה הכוונה?
    קציר מאוחר, אפילו בוא נגזים ב-3 שבועות
    הוא לא בהכרח יגרום לנזק
    ה-THC וה-CBD עולים לכל אורך הפריחה ומגיעים לשיא שלהם ונשארים שם, התדרדרות של THC ל-CBN זה לרוב לאחר הקציר

    קציר מוקדם לעומת זאת..כן יגרום לנזק

    קיצר, אפשר לקחת את הזמן בסבבבה :)
     
  19. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,602
    לייקים:
    1,471
    חולק עליך חבר.
    את הניסוי הזה עשיתי כבר מההגיון הפשוט של אם הפרח ממשיך לגדול אז למה לקצור אותו. חיכיתי עד שהעלים נהיו חומים (כ3 שבועות לאחר השלב שבו תאכלס קוצרים). בדיקה במיקרוסקופ הראתה לי את ה"פטריות" האלו שאמורות להיות כעורות בצבע שחור. לא חום כזה שאומר איחרת טיפה - ממש שחור ומעוות ודביק - אך עם ריח מתוק מהן. יכול להעיד שהטעימה שלקחתי שבועיים לפני הקציר הייתה ממש מפילה עם השפעה פיזית. לעומת זאת, מירב התוצרת הייתה היי כזה שלא נותן לך אפשרות לנהוג.. מאוד מעייף. כאילו גידלתי חום.
    זאת דעתי וזהו נסיוני לכן הייתי דבק לשיטת ה"מליון איש לא טועים" וקוצר בצבע האמבר- ענברי.
     
  20. cooldude1212

    cooldude1212 אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏18/2/16
    הודעות:
    1,867
    לייקים:
    705
    זה 99% תלוי בגנטיקה.
    אם אתה מגדל זן שהוא מפיל, או פנוטיפ שהוא מפיל - זה יפיל
    בין אם תקצור מאוחר או מוקדם זה לא משנה.

    קצרתי את רוב הצמחים שלי שבועיים אחרי הזמן שהם באמת היו אמורים להיות, גם עשיתי השוואה עם 2 ייחורים ואחד קצרתי שבועיים מוקדם יותר.
    זה שקצרתי מאוחר מדי פשוט קצת יותר חזק.
    אבל באמת, בקצת
    זה שקצרתי מוקדם משמעותית חלש יותר
    אבל האופי של הסטלה, אותה סטלה
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!