1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

בישול חמאה sous vide

הנושא בפורום 'מטבח 420' פורסם ע"י canna420, ‏21/6/16.

  1. canna420

    canna420 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/6/16
    הודעות:
    475
    לייקים:
    179
    היי חברים מה נשמע,
    אני מגיע מעולם המטבח וחשבתי אולי אני אשלב את שתי התחביבים שלי ואעשה משהו שעדיין לא עשו,
    בעשור האחרון מתפתחת טכניקת בישול חדשנית בשם סו ויד sous vide העקרון הוא בישול (בעיקר בשר) בדיוק מקסימלי בתוך שקיות ואקום במים שמחוממים לטמפרטורה קבועה, היתרון הוא שאין אופציה לבישול יתר של הבשר ואפשר להגיע למידת בישול מדוייקת כל פעם בלי טעויות.
    המחשבה שלי היא לשלב את זה עם בישול חמאה ירוקה, לפי מה שקראתי פה יש טמפרטורות מדוייקות שבהן החומרים הופכים לפעילים וכמה שיותר מדוייק יותר טוב.
    מישהו יודע את הזמנים והטמפרטורות המדוייקות למיצוי מקסימאלי?
    תודה!
     
  2. flox

    flox קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏19/6/14
    הודעות:
    1,685
    לייקים:
    220

    קבצים מצורפים:

  3. canna420

    canna420 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/6/16
    הודעות:
    475
    לייקים:
    179
    העיקר פה היה לשתף את הרעיון ולראות אולי כבר עשו את זה...
     
  4. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    קוראים לזה בן מארי, וזה קיים כבר הרבה מאוד זמן.
    כן, ככה מבשלים חמאה עם קנאביס. 80-85 מעלות ל4-8 שעות.
     
  5. canna420

    canna420 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/6/16
    הודעות:
    475
    לייקים:
    179
    באן מארי זה בישול מעל מים לא בואקום בתוך מים, היתרון בסו ויד הוא הדיוק, גיששתי קצת ברשת וכבר עשו את זה אמרו שזה יכול למנוע טעויות אידוי של thc בגלל טמפ' גבוה מידי אבל שזה לא הכי משתלם מבחינת זמן עבודה אם לא עושים כמות גדולה
     
  6. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    THC מתאדה ב180 מעלות, לא מגיעים לזה בבן מארי אם יש בו מים.
    בישול בואקום. מעניין.
     
  7. canna420

    canna420 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/6/16
    הודעות:
    475
    לייקים:
    179
    THCa אולי?
     
  8. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    THCa לא מתאדה, הוא עובר ריאקציה בחום והופך לTHC, הצורה הפעילה של החומר.
    זו בדיוק הריאקציה שבשבילה מבשלים את החמאה 4-8 שעות.
     
  9. canna420

    canna420 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/6/16
    הודעות:
    475
    לייקים:
    179
    קראתי עכשיו שמספיק 115 מעלות למשך שעה כדי להפוך את רוב הthca ל thc אבל זה לא עוזר לי בסו ויד כי המקסימום שלי זה 100 מעלות :(

    אם כבר אנחנו פה אז עוד שאלה,
    כמה גרם חמאה לשים על גרם עלי קנאביס? (אני מדבר על העלים הקטנים מתחת לפרחים)
     
  10. Fonzee

    Fonzee קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏11/5/16
    הודעות:
    839
    לייקים:
    426
    במקום זה אתה יכול לשים 90 מעלות ל4-8 שעות.
    אני קודם ממצה את העלים \ פרחים קטנים לחשיש (עוזר מאוד לטעם) ואז מחשב שכל חתיכה בסוף תקבל רבע גרם חשיש. כמות החמאה שתתאים תלויה במתכון.
     
    canna420 אוהב/ת את זה.
  11. flox

    flox קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏19/6/14
    הודעות:
    1,685
    לייקים:
    220
    TACa מתאדה ב105 מעלות צלסיוס
    THC מתאדה ב157 מעלות
    ובשעה וחצי עד שעתיים על חום של 100 מעלות רוב הTHCa הופך לTHC
     
  12. דודה

    דודה קנאביסט

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    893
    לייקים:
    134
    עם אני משקיע ומכין חמאת קנאביס מ5 גרם פרחים כמה זמן צריך לבשל בסיר על גז נמוך כמו בישול ביצים כמה זמן צריך לבשל ככה לכמה שיותר מצוי?
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!