1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

בישול קנאביס - טרי, יבש? והצעה לפתוח פורום בישול בקנאביס

הנושא בפורום 'מדברים קנאביס' פורסם ע"י Hizky434, ‏22/2/16.

  1. Hizky434

    Hizky434 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/5/14
    הודעות:
    448
    לייקים:
    113
    היי,
    ראשית ככל שהקנאביס נכנס למיינסטרים גם בארץ - נראה לי חבל שההתייחסות לבישול קנאביס בפורום די מצומצמת. מהנסיונות הבודדים שלי בצריכת קנאביס באכילה/שתייה זו הייתה חוויה נהדרת וגם חסכונית, אם לוקחים בחשבון את משך זמן ההשפעה. אז לפני הכל רציתי שוב להציע למנהלי הפורום לשקול לפתוח תת פורום של בישול בקנאביס.

    ועכשיו לשאלה ☺
    בעוד שלושה שבועות אני צפוי לקצור את הצמח שלי. צפויים בערך 100-120 גרם פרחי קנאביס לאחר ייבוש וכמות נכבדת של עלים. לפני חודש השתמשתי בעודפי גזם עלים להכנת חלב קנאביס - אז כבר אז החלטתי שכדאי מאד יהיה לנצל את עודפי הגזם בקציר הסופי לבישול; אני מתכנן להשתמש בעודפי העלים פלוס חיזוק של כמה פרחים להכנת חמאת קנאביס.
    סימן השאלה שלי הוא לגבי האם להשתמש בקנאביס טרי מייד אחרי הקטיף, או לייבש, או לחמם בתנור 90 דקות על 100 מעלות בשביל דיקרבוקסילציה. אני מבשל בבית באופן כללי כבר הרבה שנים ומהנסיון שלי בבישול אני תמיד מעדיף שימוש בעשבי תיבול וחומרים צמחיים טריים על פני מיובשים; גם בהכנת חלב הקנאביס לפני חודש השתמשתי בעלים טריים והתוצאה הייתה מצויינת (במיוחד בהתחשב בזה שהיה מדובר בעלים של שלב תחילת הפריחה בלבד). מצד שני, קראתי על החשיבות של הדיקרבוקסילציה לפני בישול קנאביס כדי למצות טוב יותר את הTHC. השאלה אם בישול למשך 3-4 שעות בחום נמוך על הגז (של חמאת הקנאביס) לא מספיק? צריך את החימום לפני בתנור? קראתי שהמטרה של החימום בתנור לפני בישול לאפשר שחרור של co2 - אבל לא הבנתי למה יש צורך בחימום נפרד מראש, שהרי בלאו הכי החומר עובר חימום ארוך במהלך הבישול?
    ואם אכן מחממים לפני 90 דקות בתנור - אני מניח שאין צורך בייבוש של העלים והפרחים לפני זה נכון? כי 90 דקות ב100 מעלות בתנור ייבשו אותם בלאו הכי...?
     
    Potter ו-foufou אוהבים את זה.
  2. בן אדם

    בן אדם קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/1/14
    הודעות:
    485
    לייקים:
    66
    גם אני לא מבין למה צריך לייבש בתנור לפני. די הגיוני שזה קורה על אוטומט בתהליך הכנת החמאה.

    אז בעצם קיבלת השפעה רק מהעלים הטריים לבד?
     
    foufou אוהב/ת את זה.
  3. Hizky434

    Hizky434 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/5/14
    הודעות:
    448
    לייקים:
    113
    בישלתי את העלים הטריים אחרי שקצצתי אותם דק עם חצי ליטר חלב וקצת חמאה, במשך שעה בערך על חום נמוך, אחר כך סיננתי את החלב עם בד סינון וסחטתי. הספיק ל5-6 כוסות קפה שכל אחת מהן נתנה אחלה השפעה ל5-6 שעות. אגב בשייק עם בננה יצא יותר טעים מעם קפה.

    אני גם כמו שאמרתי לא מבין למה צריך את החימום לפני אבל בכמה כתבות במגזין בנושא בישול קנאביס הודגש שכדי למצות את המקסימום מהקנאביס בבישול נדרש חימום לפני תחילת תהליך הבישול. דווקא במדריך להכנת חמאת קנאביס זה לא מוזכר. לכן רציתי לדעת אם החימום נדרש רק כשמשתמשים בקנאביס במאכלים קרים, נניח כמו גלידה או שייקים, או גם לפני בישול, ואם כן - למה...
    במיוחד מבלבל אותי כי קראתי בכמה מקומות באינטרנט שדווקא בתהליך הייבוש והיישון חלק מהקנבואידים הולכים לאיבוד ודווקא היו מקומות שהמליצו להשתמש דווקא בקנאביס טרי... לכן זה מבלבל אותי מה משמעות תהליך החימום לפני, כי כמו שאמרתי קראתי דעות סותרות בנושא
     
    foufou אוהב/ת את זה.
  4. בן אדם

    בן אדם קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/1/14
    הודעות:
    485
    לייקים:
    66
    תודה על הפירוט, בהחלט נשמע מעניין :)

    אולי זה דורש ניסוי ותהייה. להכין פעם ככה ופעם רגיל בלי החימום. למרות שלא ניראה לי
    שהחמאה יכולה לצאת עוד יותר מרוכזת בגלל התהליך.
     
    foufou אוהב/ת את זה.
  5. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    באיזה חום אתה מבשל?
     
    foufou אוהב/ת את זה.
  6. Hizky434

    Hizky434 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/5/14
    הודעות:
    448
    לייקים:
    113
    לא השתמשתי במד טמרפטורה... אני לא עד כדי כך מקצוען . דאגתי שהחלב לא ירתח ולא יבעבע - האש הכי קטנה בלהבה השניה בגודלה בכיריים. כי הקטנה מקולקלת חחח

    אגרונום מה דעתך - האם יש צורך בחימום הקנאביס לפני בישול, כמו שמומלץ 90 דקות בתנור על 100 מעלות לצורך דיקרבוקסילציה, או שאם מבשלים חמאת קנאביס 3-4 שעות על אש קטנה זה מספיק כדי למצות את מקסימום החומרים הפעילים מהקנאביס הטרי? והאם מצד שני עשויים להיות גם יתרונות לשימוש בקנאביס טרי בלי ייבוש ובלי חימום לפני?

    ולגבי זה שאפשר לעשות נסיונות - ברור, העניין עם חלב הקנאביס היה נטו בשביל ההתנסות, נורא הופתעתי שיצא מוצלח, אבל מצד שני זה היה לא מעט עלים לייצר 5-6 כוסות. הפעם אני מתכנן להכין 300-400 גרם חמאה בתקווה שתהיה עם השפעה חזקה יותר מהחלב כדי שהחמאה תשמש אותי ליותר זמן; הצמח הבא שאגדל כנראה יגיע לקציר רק באוקטובר; אז אני בשאיפה למקסם סיכויים להצלחה בנסיון הזה ולא סתם לבזבז חומר.
     
    foufou אוהב/ת את זה.
  7. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    תהליך של חימום לפני תהליך הבישול הינו די חשוב.
    לכולם כבר ידוע שבחימום THCA הופך ל THC.

    אך לא הרבה יודעים ש THCA נדיף יחסית ל THC. נדיף בערך כמו מים. נקודת רתיחה של 105 מעלות צלסיוס ליתר דיוק, לעומת 160 מעלות צלסיוס ל THC.

    כך שאם נכניס לתנור לחום בינוני או גבוה (מעל 100 מעלות צלסיוס) נאדה את ה THCA לפני שהוא מספיק להפוך ל THC, וכך בעצם נאבד מהחומר הפעיל.

    כדי שתהליך יהיה יעיל, אנו מחממים את החומר הטרי לחום של 90 מעלות צלסיוס (לא יותר!) כדי להפוך את החומר ל THC בלי לאבד יותר מידי THCA בדרך.
     
    foufou, Hizky434 ו-בן אדם אוהבים את זה.
  8. Hizky434

    Hizky434 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/5/14
    הודעות:
    448
    לייקים:
    113
    תודה רבה רבה אגרונום על ההסבר, עכשיו העניין ברור!
    אגב אם כך אני מבין שבישול קנאביס הוא ככל הנראה צורת הצריכה שממצה הכי טוב את הthc? בהנחה שמקפידים על הטמפרטורות בשלבים השונים כמו שהסברת.. כי גם בעישון וגם באידוי הטמפרטורות של חימום החומר הן מלכתחילה גבוהות בהרבה מ100 מעלות...?
    אני יכול להשאיל תרמומטר אופטי כדי לנטר את טמפרטורת פני השטח של בלילת המים החמאה והקנאביס בבישול. מדבריך אני מבין שאני צריך לדאוג שלא לעבור את ה160 מעלות?
     
    #8 Hizky434, ‏22/2/16
    נערך לאחרונה ב: ‏22/2/16
    foufou אוהב/ת את זה.
  9. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    בעישון חלק מהחומר הולך לאיבוד בשל הטמפרטורה הגבוהה בין 400 - 800 מעלות צלסיוס לערך.

    אם אתה מחמם בסיר בן מארי אתה תמיד תישאר בטמפרטורה בטוחה (תמיד פחות מ 100 מעלות צלסיוס).
     
    foufou אוהב/ת את זה.
  10. Hizky434

    Hizky434 קנאביסט

    הצטרף:
    ‏16/5/14
    הודעות:
    448
    לייקים:
    113
    בסדר, אז להשתמש בסיר מים שבו מומסת החמאה, שנמצא בתוך סיר גדול יותר עם מים שעומד על הגז?
     
    foufou אוהב/ת את זה.
  11. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    כן. זה מצויין .
    נראה לי שככה תצליח לשמור על החומר הפעיל באופן מיטבי.
     
    foufou ו-Hizky434 אוהבים את זה.
  12. foufou

    foufou חבר חדש

    הצטרף:
    ‏8/2/17
    הודעות:
    19
    לייקים:
    12
    באתם לי מה זה בזמן. הוצאתי את הבנות לשמש היום, והחתולים גילו את העיניין. * לרשום לעצמי, חתולים אוהבים קנביס
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!