1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

השקיה במים מינירלים?

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י roint-dam, ‏25/6/14.

  1. roint-dam

    roint-dam חבר חדש

    הצטרף:
    ‏1/4/14
    הודעות:
    114
    לייקים:
    0
    האם השקיה במים מינירלים זה חובה או שזה סתם?
    ועל הדרך האם השקייה במים קרים זה דבר טוב לפרח או לזרע באדמה?
     
    #1 roint-dam, ‏25/6/14
    נערך לאחרונה ב: ‏25/6/14
  2. BigM

    BigM חבר חדש

    הצטרף:
    ‏1/6/14
    הודעות:
    120
    לייקים:
    0
    מים מינרלים לא חובה, הצמחים גדלים גם במי ברז,
    אבל כולם יודעים שמינרלים יותר טובים אז למה לא? (אומרים בגלל שהכלור פוגע ודברים כאלה..).

    השקיה צריכה להיות במים פושרים (לא חם ולא קר).
    בקיץ (בימים החמים מאוד) לדוגמה בגידול חוץ, אפשר לשים לצמח מים קרים כדי לקרר את השורשים מעט.
     
  3. Little

    Little חבר חדש

    הצטרף:
    ‏17/2/14
    הודעות:
    250
    לייקים:
    2
    רונית, אין צורך להשקות במים מינרלים.
    תשקי עם מים מהברז שעומדים 24 שעות קודם לכן על מנת שיתנדף הכלור (וגם על מנת שהטמפרטורה תתאזן לטמפרטורת החדר, שהיא המומלצת להשקיה)

    אני מאוד לא ממליצה להשקות במי ברז קרים, זה עלול לגרום לסטרס עבור הצמח ונראה לי זרע שרק נבט באדמה יכול למות מזה.
     
  4. deleted

    deleted Banned

    הצטרף:
    ‏25/4/14
    הודעות:
    182
    לייקים:
    0
    גם אין באמת צורך להעמיד אותם 24 שעות..
     
  5. roint-dam

    roint-dam חבר חדש

    הצטרף:
    ‏1/4/14
    הודעות:
    114
    לייקים:
    0
    הבנתי.. תודה על המידע המועיל :)
     
  6. avanon

    avanon קנאביסט

    הצטרף:
    ‏26/7/13
    הודעות:
    224
    לייקים:
    2
    משאירים את המים 24 שעות בעיקר כדי שיכנס חמצן למים, לא?
    כלור מתנדף אחרי שעה+-...
     
  7. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    אני ממש חולק על מה ש BigM אמר.

    חבוב, אני בד"כ לא נוהג לכעוס על אנשים. אבל כשאתה טוען ש"כולם יודעים שמים מינרלים הם יותר טובים", כדאי שתביא גיבוי לטיעון המופרך שלך.

    אין שום יתרון למים מינרלים על פני מים מהברז. להפך, מים מינרלים עוברים הרבה תחנות עד שהם מגיעים לצרכן. בד"כ הם מאוד מזדהמים בדרך.

    גם לא צריך "לקרר" את השורשים. הם מסתתדרים יפה גם בלי הקירור הזה.

    avanon, משאירים את המים בעיקר כדי לאדות אתת הכלור.
    אם אתה רוצה להוסיף חמצן למים כדאי שתוסיף משאבת אוויר (כמו באקווריומים).
     
  8. BigM

    BigM חבר חדש

    הצטרף:
    ‏1/6/14
    הודעות:
    120
    לייקים:
    0
    זהו נעלבתי :(
     
  9. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    16
    את המים ניתן להעשיר בחמצן בשתי דרכים עיקריות:
    האחת להכניס אבן אוויר עם משאבה של אקווריום(זאת שעושה את הבועות הקטנות והיפות).
    השניה להשתמש בתמיסת מי חמצן כתוספת למים. מי חמצן מסייעים בחיטוי של הקרקע ומעשירים את המים בחמצן מומס. אולם יש לקחת בחשבון כי רכישת מי חמצן טובים מצריכה חנות לחקלאים או הזמנה ישירות מהמפעלים.
    תמיסת מי החמצן של הספרים או זאת שנמכרת בסופר (3%) לא יעילה לכן אל תבזבזו עליה כסף.

    לגבי כלור, הכלור במים מתנדף, אבל אם בוער לכם ואתם לא רוצים להיכנס לחנות הידרושופ אתם תמיד יכולים לרכוש תמיסה לביטול הכלרה בחנויות לבעלי חיים, שם היא נמכרת בעיקר למגדלי הדגים.
    לא יקר, משתמשים בטיפות בודדות למאות ליטרים ובעיקר לא מחשיד.
    ככלל חנויות בעלי חיים וחנויות לציוד טכני הן מקום מצויין לרכישה של ציוד מתקדם בזול וללא חשד.

    לסיום - מים מינרליים או מי ברז? חד משמעית מיברז.
    נביעות = מי ברז מטופלים (נשאבים מקידוח מקורות מטולה רק במקום לבתים מוזרמים למפעל)
    מי עדן = מעיין עין זהב (שזוהם עשרות פעמים בצואה, ולכן המים עוברים הכלרה וטיפול לפני מילוי בבקבוקים)
    אקווה נובה = מי ברז מטופלים (לצורך השיווק מי ברז מוגדרים "מי באר")
    עין גדי = מים ממעיינות עין גדי שהופנו בצינורות אל הקיבוץ ומטופלים כמי ברז למניעת זיהומים.

    אחרי כל המידע הזה תחליטו לבד אם אתם מוכנים לשלם על בקבוק מים של ליטר וחצי, מחיר שהמפעל משלם על קוב מים שלם (1000 ליטר).
    מבחינתי המים המינרליים הם התרגיל השיווקי המוצלח ביותר מאז היווצרות המונח "שיווק להמונים".

    בהצלחה לכולכם.
     
  10. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,610
    לייקים:
    22
    דוקטור אתה יודע מה, אולי זה נכון - ואתה זה לא ידעתי, ואשמח אם תפרט מאיפה המידע הזה על הטיפול במים ...
    אני מניח שאתה מדבר על כל הכימיכלים שמוסיפים למים (חוץ מכלור) .. ?

    אבל בכל אופן - בבדיקה שעשיתי בבית - הדבר שאין במים מינרלים - וזה אחד הדברים החשובים - זה בעצם 2 דברים -
    מתכות כבדות (אפשר לבדוק בבית ע"י ניסוי פשוט וקצר)
    ופלואוריד (יש פלואוריד אבל בכמויות די זניחות, לפחות ביחס למי הברז)

    הקטע עם המתכות - אם תיקח מי ברז בסיר ותאדה אותם לגמרי - אתה תראה שתישאר על הסיר שכבה של זבל אפור שקשה מאד להוריד - אלה כל מיני זבלים בתוספת מתכות כבדות,
    אם תעשה את אותו דבר עם מים מינרלים - זה לא יהיה..

    חוץ מזה - אם כבר מים - מול מים -
    הכי כדאי זה להשתמש במים מזוקקים, או מי מזגן -
    ככה אתם יודעים בדיוק מה הם מכילים - שזה מים - 100% מים,
    ה-ph תמיד יהיה 7
    והדישון יהיה יותר מדוייק.
     
  11. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    BigM, אני מצטער. הכוונה לא היתה להעליב.

    woogs, זה שיש אבנית שהעין האנושית שלך לא אוהבת לא אומר שהשורשים הצמחיים לא אוהבים.
    במקרה מדובר במשקע של סידן ומגנזיום. יסודות מאוד חשובים לצמח.
    במים מזוקקים אין את היסודות הללו. והחומציות שלהם ממש לא תהיה 7.

    מה זה "דישון יותר מדוייק"?
     
  12. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,610
    לייקים:
    22
    יש עוד דברים חוץ מסידן ומגנזיום במים
    מתכות כמו קדמיום כספית ועופרת,

    דישון יותר מדוייק זה אומר שכשיש לך מוצר בסיס שבמקרה של מים מזוקקים אתה יודע בדיוק מה הוא מכיל - אתה יכול לדעת בדיוק כמה מגנזיום לדוגמה הולך להיות לך אחרי שתוסיף דשן ל"מוצר בסיס" הזה,
    כשהמים לא מזוקקים, ויש בהם מגנזיום, ואתה מוסיף עוד מגנזיום - אתה לא יודע כמה יש לך ,
    זה מה שזה.

    ואם כבר שאלות -
    למה החומציות של מים מזוקקים לא תהיה 7 ?
     
  13. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    למה חומציות של המים לא תהיה 7?
    כי יש במים הרבה מאוד דברים שמשנים את החומציות.
    חתיכות קטנות של חלבונים, חתיכות קטנות של rna, חיידקים וירוסים.

    מים מזוקקים, גם כאלה שמזקקים במעבדה, לא נותנים חומציות של 7. וזאת עובדה.
     
  14. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,610
    לייקים:
    22
    חשבתי שחיידקים ווירוסים מתים במעל 120 מעלות בערך ...
    אז נגיד ואתה מזקק בשיטה המסורתית (מרתיח ואז אוסף את האדים בצינור ומקרר אותם),
    ואז מסנן את המים
    גם אז כשהמים יהיו בערך 99.9% h2o,
    גם אז הph לא יהיה 7 ?

    אני שואל נטו מתוך סקרנות אל תהרוג אותי
     
  15. Little

    Little חבר חדש

    הצטרף:
    ‏17/2/14
    הודעות:
    250
    לייקים:
    2
    חחח
    אגרונום, אל תהרוג אותו!
     
  16. deleted

    deleted Banned

    הצטרף:
    ‏25/4/14
    הודעות:
    182
    לייקים:
    0
    חיידקים הם ה 4על4 של הטבע. הם נכנסים מכל מקום לכל מקום.
    גם אם תחטא 7 פעמים ברצף חשיפה קצרה ומהירה לאוויר ללא להבה תזהם את הנוזל.
     
  17. JoNy

    JoNy חבר חדש

    הצטרף:
    ‏8/12/13
    הודעות:
    131
    לייקים:
    0
    אל תהרוג את woogs
     
  18. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,371
    טוב טוב! אני לא אהרוג את woogs.

    תאמינו לי, לי יהיה יותר חבל מכם. הוא שואל שאלות ממש מאתגרות לפעמים.

    בקשר לשאלה שלך.
    התשובה היא לא.
    למה?
    כי ככה מייצרים מים מזוקקים במעבדה. וזה מה שיוצא בסוף.
    כלומר ככה פלוס פילטר לפני תהליך.

    ואם אנחנו רוצים מים סטרילים, אנחנו מעבירים את המים האלה באוטוקלאב (עיקור בתנור של 120 מעלות לצורך העיניין).
    וגם אז הם לא נחשבים נקיים מספיק לדברים מסויימים.
    אין מה לעשות, יש דברים שאי אפשר להיפטר מהם גם ב 300 מעלות,
    RNASE לדוגמא. (אנזים שנמצא בכל מקום שמפרק RNA)
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!