1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

ייבוש ושימור פטריות

הנושא בפורום 'עשה זאת בעצמך' פורסם ע"י gilkant, ‏21/11/16.

  1. gilkant

    gilkant קנאביסט

    הצטרף:
    ‏31/1/15
    הודעות:
    75
    לייקים:
    28
    אז אחרי שגידלנו את הפטריות נרצה לשמר לשימוש מאוחר יותר.
    הסיבה היא שהן מאבדות מהעוצמה במשך הזמן וצריך לדעת לשמר.
    ניתן לשמור במקרר לתקופה מצומצמת ללא שימור.

    רוב שיטות השימור כוללות ייבוש קודם.
    בדרך כלל ממולץ לייבש ליבש קרקר - cracker dry כלומר שנשברות במגע.
    יש הרבה שיטות.
    הכי נוח זה שימוש במייבש מזון. זה קצת יקר.
    אפשר לייבש בתנור או בטוסר אובן על 75 מעלות צלסיוס. להשאיר דלת מעט פתוחה שתצא הלחות( 8 שעות אני חושב).
    הרבה מייבשים מול מאוורר 24 שעות עד שנהיה יבש עור.
    או שאפשר לייבש באוויר הפתוח בלי מאוורר בערך שבוע עד שנהיה יבש עור.
    ואז שמים בתא ייבוש desiccant chamber לייבוש סופי.
    זאת קופסא שמכילה חומר מייבש.
    אני אוהב להתשמש ב calcium chloride כחומר מייבש.

    שמעתי שאפשר לייבש גם במקרר בתוך שקית נייר שסוגרים עם סיכות, אם כי לא ניסיתי.

    למעשה כשיבש עור להבנתי אפשר לשמר בפריזר בצנצנת אטומה למספר חודשים לפחות.

    יש עוד דרכים לייבוש.

    לאחר שייבשנו.
    אני משמר כך:
    טוחן לאבקה במטחנת קפה, ומערבב עם דבש. נראה כמו חרוסת. אמור להישמר שנים ללא קרור. זאת שיטת השימור האהובה עלי.

    את האבקה גם אפשר לשמר דחוסה, בצנצנת אטומה. עדיף בפריזר אם כי לא חובה אני חושב.
    אם לא טוחנים ניתן גם לשמר בפריזר לתקופה מסוימת בצנצנת אטומה.
     
    #1 gilkant, ‏21/11/16
    נערך לאחרונה ב: ‏22/11/16
    Sergeant Whiskers אוהב/ת את זה.
  2. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    איפה אתה קונה calcium chloride food grade?
    לא יוצא לך נורא מלוח אחרי יבוש כזה?
     
  3. gilkant

    gilkant קנאביסט

    הצטרף:
    ‏31/1/15
    הודעות:
    75
    לייקים:
    28
    אישית קונה calcium chloride בחנות לציוד מעבדות.
    אגב sillica gel מייבש ממש עלוב.

    זה באמת בעיה. תמיד איכשהו מחלחל לפטריות והורס את הטעם.
    צריך לנסות איכשהו ליצור הפרדה טובה בין הפטריות לחומר.
    יש מדריכים להכנת desiccant chamber.
    אני התעצלתי ופשוט שמתי את החומר המייבש בצנצנת אטומה למטה, מעל זה ממחטות נייר ועל הנייר הפטריות.
    אבל זה יכול לחלחל. מניח שעם מספיק נייר יהיה בסדר.


    אגב אני הכנתי פעם מייבש מזון בעצמי. קופסה שבתוכה מאוורר מחשב קטן ונורת להט. לכן יש בתוכו חום ורוח.
    קל להכין , ומייבש נהדר ומהר, אבל פחדתי שהנורה תגרום לשריפה.
    מצאתי פעם מדריך ב youtube להכנת מייבש מזון.
    חוץ מזה יש לי תמיד צורך להסתיר את הדברים האלה מסקרנים.
     
    #3 gilkant, ‏22/11/16
    נערך לאחרונה ב: ‏22/11/16
  4. Sergeant Whiskers

    Sergeant Whiskers קנאביסט

    הצטרף:
    ‏17/12/14
    הודעות:
    103
    לייקים:
    11
    אפשר לקנות מייבש מזון די גדול ב300 שח
    זה מאוד שימושי אם מגדלים בולק וצריך לייבש המון בבת אחת
    אבל אני מניח שרוב המגדלים כאן משתמשים בPF\BRF
     
  5. gilkant

    gilkant קנאביסט

    הצטרף:
    ‏31/1/15
    הודעות:
    75
    לייקים:
    28
    איזה ואיפה?
     
  6. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    זה יותר זמין מאגר?
    כי כיום מאוד נח להשתמש באגר. אתה יכול להכין כמה מאות אלפי צלחות במחירים אפסיים.
     
  7. Sergeant Whiskers

    Sergeant Whiskers קנאביסט

    הצטרף:
    ‏17/12/14
    הודעות:
    103
    לייקים:
    11
    http://ksp.co.il/?uin=31021&select=.1694..3172.

    מגיע עד ל70c אם אתה מעמיס טוב את כל המגשים נראה לי שזה בערך מכיל קילו רטוב\100 גרם יבש
    אז אם יש לך מונוטאב רציני שמוציא בפלאש הראשון מעל 100 תצטרך לקטוף\לייבש בשתי נגלות

    אני חושב שיש לנו פירוש שונה לראשי תיבות שכתבתי, PF = PF TEK - טכינקה של גידול תפטיר על מצע קמח אורז סטרילי בכוס, ו BRF = brown rice flour הרכיב העיקרי בPF, מין הסתם אגאר הוא לא תחליף למצע גידול מזין כמו שצריך.
    ואם כבר מדברים על אגאר אתה מכיר חנות שמוכרת לאנשים פרטיים Malt Extract Agar?
     
  8. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    לא לא, יש לנו את אותו פירוש למצע שתיארת. אני לא יודע איפה קונים קמח אורז חום, מה מחירו ומה זמינותו ולכמה צלחות הוא מספיק.
    אני כן יודע להגיד לך שב 200 שקל אתה יכול לקנות כמויות של אגר שיספיקו לך לכל החיים.

    אני מאמין שספקים כדוגמת tivan-biotek ימכרו לך את כל הציוד הדרוש לך לגידול תרביות צמחיות, פיטריתיות או אנימליות.
    שוווה לך לבדוק, אלה מוצרים שנמכרים כמו לחמניות.
    שווה לך לנסות לקבל מהם הצעות מחיר. אני מעריך שהמוצר המתאים ביותר הינו מצע עשיר כללי לגידול פטריות כדוגמת YPD.
     
  9. Sergeant Whiskers

    Sergeant Whiskers קנאביסט

    הצטרף:
    ‏17/12/14
    הודעות:
    103
    לייקים:
    11
    אם אתה מכיר את הPF TEK אני מניח שאתה יודע שלא מגדלים את הפטריות בצלחות כי מה שמעניין אותנו זה גוף הרבייה ולא המיסיליום עצמו, וקשה מאוד לגרום לגרום למצע בצלחת להוציא "פירות".
    קמח אורז מלא הוא זול, חצי קילו ב15 שח וזה מספיק לתערובת בשביל 8 כוסות של 240ml

    תודה על ההמלצה עלtivan ,אני לא יודע ממש בנוגע לYPD אבל זה נשמע לי עוד יותר קשה להשגה מתמצית מאלט, ומאחר וMEA עושה את העבודה אני אלך על פשוט
     
  10. צחי

    צחי קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/10/15
    הודעות:
    244
    לייקים:
    152
    ערבוב פטריות טחונות עם דבש נקרא Blue honey.
    במידה והפטריות לפני/אחרי הייבוש התחילו תהליך של Bruising (מתחילות להכחיל), לאחר 1-4 חודשים הדבש יהפוך לצבע כחול. אכן שמעתי שניתן לשמור כך במשך שנים, רק שצריך להתנסות עם המינון כי הוא לא מדויק.

    שיטה נוספת היא להוסיף את הפטריות הטחונות לתוך תבניות עם שוקולד (עדיף לאחר טמפור) ולשים במקפיא, גם נשמר במשך המון זמן וגם טעים ומסווה את הטעם של הפטריות. כך גם ניתן לדעת בדיוק כמה צורכים.

    לדעתי עדיף שלא להשתמש בתנור, בכל צורה, קראתי המון על אנשים שהחום פגע בפסילוסיבין והן לא היו אפקטיביות יותר, גם בחום נמוך עם דלת פתוחה.

    אגרונום,

    אגר במקרה הזה הוא לא מצע לגידול אלא לבידוד זנים. כשהמסיליום גודל ניתן, בצורה סטרילית, לחתוך ממנו חתיכה בריאה שאיתה רוצים לעבוד ומעבירים אותה למצע גידול (BULK ולא BRF) להמשך התפשטות.
     
  11. Sergeant Whiskers

    Sergeant Whiskers קנאביסט

    הצטרף:
    ‏17/12/14
    הודעות:
    103
    לייקים:
    11
    טריפי דבש כחול :confused:, אם הדבש מכחיל זה לא אומר שהפסילוסיבין המשיך להתחמצן ואיבד מהפוטנציה?
    או שזה אותו הפסילוסיבין שכבר התחמצן לפני אבל התפזר בדבש?

    חום מזיק לפוטנציה רק מעל ל145 מעלות צלזיוס, לפני זה הטריפטמינים לא מתפרקים מהחום,
    מה שכן חום מעל ל85 מעלות יכול לבשל את הפטריות ולקרוע תאים ואז אם שומרים בתנאים לא אופטימליים הפסילוסיבין יתחמצן יותר מהר
    אולי בחלק מהתנורים גוף החימום פועל בטמפרטורה אחידה וחום נמוך פשוט אומר לו להפסיק לחמם מוקדם יותר, ואז בעצם יש משבי רוח של 240 מעלות על הפטרייה וזה מה שהורס?
     
  12. צחי

    צחי קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/10/15
    הודעות:
    244
    לייקים:
    152
    ההכחלה נובעת מהתחמצנות של פסילוסין, בדר"כ זה נובע מטיפול לקוי בפטריות, בפציעות וכד'. אבל עד כמה שאני יודע, אין לזה השפעה ניכרת על הפוטנציה, ההכחלה מאוד תלויה גם בזן.

    אני לא בטוח לגבי התנור, לדעתי עדיף שלא להסתכן ולייבש על נייר סופג או מעל מאוורר, אלא אם יש מייבש מזון שזה אופטימלי.
     
  13. flox

    flox קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏19/6/14
    הודעות:
    1,687
    לייקים:
    221
    אז אתה אומר שכל פיטריה שמכחילה בחשיפה לאוויר זה פסילוסיבין?
    אני לא חושב שהפסילוסיבין אחראי לצבע הכחול....
     
  14. צחי

    צחי קנאביסט

    הצטרף:
    ‏15/10/15
    הודעות:
    244
    לייקים:
    152
    לא, ממש לא כל פטריה. יש הרבה פטריות שמכחילות, ואין בהם שום מרכיב פסיכואקטיבי, חלקן אף רעילות אז זו גם ממש לא אינדיקציה לכך שמצאת בטבע פטריה שראויה למאכל (למרות שנמצא שפטריה שמכחילה ובנוסף היא מפילה נבגים בצבע סגול כהה, רוב הסיכויים שזה פסילוסיב).

    ואגב, הפסילוסין אחראי על ההכחלה ולא הפסילוסיבין, מאחר והראשונה היא מולקולה פחות יציבה ולכן ההתחמצנות שלה שכיחה יותר.

    לדוג' הפטריה הנפוצה ביותר Psilocybe semilanceata (liberty caps) מכחילה לעיתים נדירות, וזאת משום שהיא מכילה בעיקר פסילוסיבין.

    קח בערבון מוגבל את כל מה שכתבתי, זה לא מדע מדויק כי לא נעשו מספיק מחקרים סביב הנושא, הכל נובע מקריאה של מומחים בנושא.
     
    flox אוהב/ת את זה.
  15. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    לא.
    גבינה כחולה למשל מכילה פטריה שמכחילה.
     
    flox אוהב/ת את זה.

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!