1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

למה אוכלים מנגו לפני עישון קנאביס – ומה הקשר לשלום עם מצרים

הנושא בפורום 'דיווחים מהמגזין' פורסם ע"י Admin, ‏26/8/17.

  1. Admin

    Admin מנהל
    מנהל

    הצטרף:
    ‏4/5/13
    הודעות:
    4,935
    לייקים:
    296
    בעקבות פוסט שפורסם השבוע באחת הקבוצות הפופולריות בפייסבוק, רבים נחשפו – שוב – לטענה שאכילת מנגו לפני צריכת קנאביס מגבירה ומאריכה את השפעת הקנאביס על הגוף. האם זה נכון, מדוע זה קורה ומה הקשר להסכם השלום עם מצרים?


    מנגו הוא אחד הפירות העשירים ביותר ב'מירסין' או 'מירצין' (Myrcene), מהבולטים ביותר מבין אלפי סוגי 'טֵרפֵּנים' (רכיבים הנמצאים בכל סוגי הצמחים ואחראים על הריחות והניחוחות של כל אחד מהם) – וגם האחראי העיקרי לריח המוכר והאהוב של הפרי הטרופי המתוק.

    אותו מירסין הנפוץ כל כך במנגו, הוא מסתבר גם הטרפן הנפוץ ביותר בקנאביס, כך לפי מחקר שנערך בשנות ה-90 בשווייץ ובחן את אחוזי הטרפנים ב-16 זני קנאביס שונים.

    בשנים האחרונות מתגלה כי הטרפנים בעצמם הם בעלי סגולות בריאותיות חשובות ביותר, אך אחת ההשפעות הידועות שלהם היא שהם משפרים את קליטת רכיבי הקנאביס, ה'קנאבינואידים', בגוף, בראשם ה-THC, בעיקר דרך קולטן CB1 של 'המערכת האנדו-קנבינואידית'.

    מחקרים שנערכו בשנות ה-70 מצאו שאותו מירסין יכול להגביר את החלחול של תאי מימברנות בגוף האדם. כלומר כאשר נצרך מירסין בכמויות גדולות מספיק, הוא גורם למימברנות של תאי המוח לקלוט טוב יותר את הקנבינואידים שמגיעים אליהם לאחר עישון קנאביס.

    על פי מכון המחקר האמריקאי 'Steep Hill', העוסק בחקר קנבינואידים וטרפנים, צריכה של מנגו טרי ובשל – העשיר במיוחד במירסין – כ-45 דקות לפני צריכת קנאביס, תגביר את השפעת הקנאביס באופן חד ומשמעותי.

    מה שעוד מסתבר הוא שככל הנראה מי שהיה ער לסגולות אלו של המנגו עוד בשנות ה-70, אולי אפילו נחשף לאותו מחקר מדובר, הוא לא אחר מאשר נשיא מצרים לשעבר אנואר סאדאת.

    הסופר והמשורר יהונתן גפן סיפר ב-2008 כי בראיון שערך עם בתו של סאדאת, קאמילה, סיפרה זו כי עישון החשיש היתה אחת הסיבות המובילות לכך שאביה רדף שלום וצדק.

    "כתבתי בעבר כתבה על הבת של אנוואר סאדאת, קמילה סאדאת המקסימה," סיפר גפן. "היא הסבירה שחלק גדול מרדיפת השלום של אבא שלה, שהיה אגב איש משפחה נפלא, הוא בגלל הג'וינטים שהוא נהג לעשן. בתמונות אפשר גם היה לראות את העיניים האדומות שלו."

    כשכמה שנים לאחר מכן התארח גפן בתכנית הבידור של שי שטרן בערוץ 10, חזר על הדברים שאמר ואף הוסיף שבעת ביקורו של סאדאת בארץ, הוא הביא עימו מתנה מפתיעה: סוליית חשיש.

    "כשסאדאת הגיע לישראל ממצרים, הוא הביא איתו חתיכת סוליה של חשיש," סיפר גפן. "בנוסף, הוא הביא איתו מיץ מנגו. המון המון מיץ מנגו הוא הביא, בשביל המאנצ'יז. זה החומר שהביא את השלום בארצות ערב."

    [​IMG]
    אנוואר סאדאת מריץ צחוקים עם שמעון פרס וגולדה מאיר


    נתונים אלו פורסמו כאן במגזין כבר לפני שנים (גם אודות המנגו וגם אודות סאדאת), אבל השבוע אותה ידיעה פרשה לה כנפיים ונפוצה ברחבי הרשת בגדול, עם פרסום טקסט קצר בקבוצת הפייסבוק הפופולרית "עובדות לא חשובות", שם סופר הן על תופעת המנגו והן על חובב הקנאביס מהדרום.

    הפוסט זכה לאלפי תגובות, שיתופים ולייקים והעלה שוב את השאלה האם החשיש הוא אחד הגורמים האחראים להסכם השלום בין ישראל למצרים.

    הפוסט למה אוכלים מנגו לפני עישון קנאביס – ומה הקשר לשלום עם מצרים הופיע ראשון בקנאביס - מגזין עם כיוון

    המשך לקרוא...
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!