1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

מעבר לפריחה לזיהוי מין

הנושא בפורום 'גידול למתקדמים' פורסם ע"י רונזו, ‏4/8/14.

1. רונזו

רונזו חבר חדש

לייקים:
    0
    שלום
    שאלה למבינים :
    כמה זמן צמיחה לתת לזרע לפני שניתן להכניס ל12-12 לזיהוי מין בלבד, והמשך צמיחה ?
    חבר השיג זרע של אלסקה, זה די נדיר, הוא לא רוצה להרוג אותו, גם אני בונה על ייחור...

#1 רונזו, ‏4/8/14
    נערך לאחרונה ב: ‏4/8/14
  2. SolidState

SolidState קנאביסט

לייקים:
    1
    לא מומלץ להכניס צמח לפריחה למטרת זיהוי מין ואז להחזיר אותו לצמיחה.

נהוג לקחת ייחור, לתת לו לתפוס עם כמה שורשים, ואז את הייחור לשים במשטר אור 12-12.
    מין הייחור יהיה כמין הצמח ממנו נלקח.

לגביי שאלת התזמון - אתה יכול לעשות את זה מרגע שטכנית ניתן לקחת מן הצמח ייחור.
    אם יש לך איזה חמישה פיצולים ובענף התחתון ביותר יש פיצול בעצמו אז לך על זה.

3. אגרונום

אגרונום אחד שיודע

לייקים:
    1,371
    מה ש SolidState אמר.

4. רונזו

רונזו חבר חדש

לייקים:
    0
    תודה, קיוויתי למשהו יותר קצר..
    בכל מקרה, אם אגרונום ואחרים מאזינים, המטרה היא לשמר, אם ניתן את הזרע, או יותר נכון התכונות, מסוג אלסקה כאמור. הוא לא נקבי, יכול להיות שייצא זכר. האם, במידה ואכן יהיה זכר, יש סיבה לנסות ולהפרות נקבה איתו? האם התכונות של הזן יהיו מספיק דומיננטיות שהסיפור יהיה שווה ? ברור לי שמדובר בסוף על סטטיסטיקה, אבל האם יש טעם בכלל לנסות, ללא מעבדה או יכולת להתחיל בתהליך של יצירת זן?
    ועוד שאלה אם כבר, נניח ויש נקבה בשלב פריחה. האם אני יכול לאבק באמצעות האבקנים של הזכר רק סטיק אחד ? במידה ואני יודע לעבוד בצורה נקייה וסטרילית, האם ניתן להפרות רק ענף אחד, כך שרק הפרחים האלו יופרו, בעוד שאר הפרחים לא מופרים?

5. woogs

woogs קנאביסט

לייקים:
    22
    לגבי השאלה האחרונה, קראתי פעם שאפשרי.
    לגבי השאלה הראשונה - אתה יכול להפרות איתו נקבה, אבל אתה תקבל דור של צמחים עם תכונות שיהיה לך קשה לדעת - יכול להיות שזרע אחד יהיה בדיוק כמו האלסקה הזכר, יכול להיות שהזרע יהיה בדיוק כמו הנקבה, או בכל מקום באמצע ביניהם...
    ככה שלדעתי אם זה זכר ואתה רוצה "אלסקה" תנסה להשיג עוד זרע..

6. SolidState

SolidState קנאביסט

לייקים:
    1
    woogs צודק. אכן אפשר להפרות סטיק אחד.
    נהוג לעשות את זה ע"י עטיפת סטיק אחד עם שקית ניילון ופיזוק האבקנים הזכריים.
    משאירים את זה לשעה שעה וחצי ואז מרטיבים את כל הסטיק - לחות הורסת את פוריות האבקנים ולכן אנו נמנעים מהפריית שאר הסטיקים.

בנוסף קראתי פעם על אפשרות הפרייה ללא אבקנים או צמח נוסף (במידה ויש לך נקבה).
    משתמשים באיזה הורמון כלשהו... בטוח אגרונום יודע להסביר וליישר את דבריי.

7. אגרונום

אגרונום אחד שיודע

לייקים:
    1,371
    רונזו,
    דבר ראשון לא חייבים מעבדה.
    מה שכן חייב להיות לך הוא הרבה שטח.
    אין לך הרבה שטח? חבל לך על הזמן. אתה יכול גם לגדל 100 מחזורים בסדר גודל ביתי ולא יצא לך משהו רצוי.
    גם עם ידע גנטי רחב ומעבדה, אתה עדיין צריך לעשות סלקציה להמון צמחים.

כמה דומיננטי?
    לא יודע להגיד לך. אני לא יודע אילו תכונות אתה מעוניין לשמר ומאילו אתה רוצה להיפטר.
    בנוסף, יש פער מידע ביחס לצמחים אחרים כמו עגבניה לדוגמא. בעגבניה אני יכול להגידאילו תכונות דומיננטיות ומה את צפוי לקבל בדור הבא.
    ואם התחום היה חוקי לגמרי, אני מבטיח לך שהייתי בא אלייך הביתה ויושב איתך על תוכנית השבחה.

באופן תאורטי אין בעיה להפרות רק ענף אחד.
    למרות שבמקרה הספציפי הזה, הייתי אומר שאתה כן צריך ציוד קצת יותר מתקדם ממה שיש בבית.
    מצד שני, מגדלי קנאביס ביתיים מאוד מפתיעים ביצירתיות שלהם.

בקיצור,
    יכול להיות מעניין לבצע מספר הכלאות בבית.
    אך אני בספק אם יש לך את היכולת להגיע לזן יציב (הומוזיגוט).

8. רונזו

רונזו חבר חדש

לייקים:
    0
    טוב, די ברור שהמטרה לשמר את אחוז הthc המטורף שלו, 29.7 או משהו כזה.. מצד שני, אולי עדיף להשקיע עוד קצת במזגן ולהוריד טמפ בפריחה, ולקבל אחוז גבוה יותר מכל זן אחר..
    טוב, בשלב זה נשאר לנו לקוות שמדובר בנקבה..

9. woogs

woogs קנאביסט

לייקים:
    22
    בהצלחה. .

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!