1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

עכבישונים - שבועיים מקציר בערך..

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י Hizky434, ‏19/5/14.

1. Hizky434

Hizky434 קנאביסט

לייקים:
    121
    אני משער שאני סביב שבועיים מקציר באחד הצמחים (לשני יש עוד כמה שבועות לדעתי), וכבר מאתמול שמתי לב למעט קורי עכביש עדינים על הצמח הבשל יותר; היום ראיתי גם על הצמח השני, ועל הצמח הבשל יותר אף תפסתי שני עכבישונים קטנטנים בצבע חום בהיר. בזכוכית מגדלת הם נראים כמו קרדית כורים או אקרית קורים צהובה (אני אפילו לא בטוח אם זה לא שני שמות לאותו החרק?).
    כאמור, באחד הצמחים נראה לי שהקציר מתקרב - העלים התחתונים מתחילים להיות חיוורים וצהבהבים, הקולה הראשית כבר לא מתנפחת הרבה והוא מריח חזק (- Sweet Tooth auto). הבעיה כרגע די קטנה אבל מנסיון עם התקפת פרודניות לפני כמה שבועות אני כבר יודע שחרקים מתרבים מהר... אז בחומר כימי אני לא רוצה לרסס, במיוחד לא קרוב לקציר, ומצד שני מתרסיס השום ניקוטין הביתי שלי אני כבר פחות מתרשם - כי ת׳כלס ריססתי את הצמח בזה בחמישי בערב וכבר ממוצ״ש הבחנתי לראשונה בקורים. אז החלטתי שהערב ארסס בריסוס אורגני של ״נימפר״, שבמשתלה אמרו לי שמתאים גם לעכבישונים... יש עצות נוספות מבחינת ריסוס ו/או מניעת חרקים כשמתקרבים לקציר? כי אני יודע שלא מומלץ לרסס, גם לא אורגני, קרוב לקציר. כדאי בנוסף לריסוס בנימפר לרסס גם בתרסיס זחלים ומעופפים אורגני (״יהלום״?) כבר עכשיו מראש למניעה, שבועיים לפני הקציר, לוודא שלא יחליטו לתקוף לי את הצמח זחלים רגע לפני הקציר?

#1 Hizky434, ‏19/5/14
    נערך לאחרונה ב: ‏19/5/14
  2. woogs

woogs קנאביסט

לייקים:
    22
    אתה יכול לקנות שמן אתרי כלשהו,
    אקליפטוס במיוחד נחשב מעולה בתור דוחה חרקים,
    גם עץ התה.

תערבב בערך 5 טיפות על כל 200 מיליליטר מים ותרסס היטב על כל האיזור הנגוע...
    הקורים אולי ישארו אבל החרקים אמורים להעלם ...
    אתה יכול לאט לאט להעלות את המינון של השמן וגם לא אמורה להיות איתו בעיה -
    אחרי הקציר (ממש כשאתה מסיים לקטוף הכל) קח דלי או קערה עם מים נקיים ותן שטיפה קטנה לפרחים, ככה תוריד את הקורים והשאריות של השמן,
    שים במקום מאד מאוורר, רצוי בחוץ בשמש או בצל, ורצוי על גבי משטח מרושת, עד שהם יתייבשו (בערך כמה שעות אם אתה עושה את זה בבוקר, אם בערב אז עד ליום למחרת בצהריים +-
    ואחרי זה תמשיך עם תהליך הייבוש כרגיל כמו שמומלץ.

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!