1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

עלים צהובים בפריחה

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י darker, ‏21/5/14.

  1. darker

    darker חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/12/13
    הודעות:
    64
    לייקים:
    0
    שלום לכולם וכולן

    לפי מה שידוע לי, בזמן הפריחה העלים אמורים להפוך לצהובים בגלל איזשהו שינוי הורמנלי של הצמח שגורם לו "לאכול" את העלים..
    עד כאן הכל סבבה..
    השאלה שלי היא האם זה נורמלי שזה לא קורה? יש לי שתי בנות בשבוע 8-9 לפריחה והעלים שנשארו ירוקים לגמרי.. למעט כמה שנפגעו בגלל דישון יתר. אומנם גזמתי חלק מעלים, לא הרבה אבל גזמתי מסיבות של ניסוי שיטת הגיזום.. אבל עדיין, חשבתי שהעלים שנשארו יצהיבו, והם לא...

    קיצר.. דעות? הצעות?
     
  2. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,611
    לייקים:
    21
    להפך - אתה רוצה לשמור שזה לא יקרה
    עלים צהובים זה לא דבר טוב, וזה מצביע על מחסור חנקן לרוב בצמח.

    הסיבה שבפריחה הרבה פעמים עלים מצהיבים זה כי בזמן הפריחה הצמח צורך יותר חנקן, והרבה פעמים מה שקורה זה שנגמר לו מאגר החנקן בקרקע - אז העלים נהיים צהובים.
    זה לא אומר שזה טוב.
     
  3. darker

    darker חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/12/13
    הודעות:
    64
    לייקים:
    0
    אז אתה אומר בעצם, שהעבודה שאני מדשן עם חנקן היא שגורמת לעלים להשאר ירוקים? ושזה דבר רצוי..?
    כי אני תמיד מנסה לחשוב איך הצמח מתנהג בטבע, ואם בטבע העלים שלו נהיים צהובים, ההגיון שלי אומר שככה זה צריך להיות..
     
  4. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    או שעלים מבוגרים שמגיעים לסוף חייהם מתחילים לפרק את כל הכלורופיל.
    בערך כמו ההסבר של woogs.

    חנקן זה אחלה!
    הצמח אוהב חנקן.

    (בטונה יש קצת חנקן)
     
  5. woogs

    woogs קנאביסט

    הצטרף:
    ‏19/6/13
    הודעות:
    4,611
    לייקים:
    21
    בדיוק..

    הקטע עם הטבע הוא - שקנאביס שגדל 'בר' יגדל באופן טבעי בדיוק במקום שבו יש לו את כל מה שהוא צריך, ולכן כשהוא גדל בר זה לפעמים מפתיע כמה שהוא נראה בריא.
    כל מה שאתה רואה שגדל ברמה של שדות זה לא בדיוק גידול בר - זה אנשים שזרקו זרעים ונותנים להם מים - לכן לקראת סוף החיים העלים נהיים צהובים - כי החקלאים האלה לרוב לא נותנים שום דבר חוץ ממים.
    אבל עם טיפול מדוייק לקנאביס אתה אמור להגיע למצב של צמח ירוק בריא ויפה.
     
  6. darker

    darker חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/12/13
    הודעות:
    64
    לייקים:
    0
    אוקי, אז אם ככה אני גאה בעצמי.. :)
     
  7. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    15
    darker, צר לי לפגוע בהתלהבות שלך מעט, אבל חנקן בזמן הפריחה הוא לא משהו שאתה ממש רוצה. עלים אמורים להצהיב משתי סיבות בזמן הפריחה.
    1. עלים מהחלק התחתון פשוט גדלו, התבגרו והגיעו לסוף מחזור החיים שלהם.
    2. עלים באיזור הפריחה, בגלל הפחתת החנקן מכלים את הכלורופיל והסוכרים שבעלה, כשהצמח מפנה את זה לטובת הפריחה. גידול ירוק לגמרי מצביע על דישון עודף שלא בהכרח יגדיל את כמות היבול או את גודל הפרחים. בזמן הפריחה מה שמגדיל או עוזר לפתח את הקולות זה בעיקר זרחן(Pׂ) ולא חנקן(N) שמעודד יותר צמיחה. דישון יתר בחנקן פשוט יגרום לצמח להיות גבוה יותר, ירוק יותר אבל לא ממש יסייע לפרחים שלך.
    אתה בהחלט יכול להוריד את רמת החנקן, אני לא יודע מה מצב הפרחים שלך אחרי 8-9 שבועות של פריחה כיוון שאין תמונות, ואני לא יודע איזה זן אתה מגדל.
    אבל עלים צהובים הם חלק בלתי נפרד מפרחים גדולים בדרך כלל, מה גם שצמח ירוק וסבוך, יקשה על הטרימינג של הפרחים ויגביל את הפריחה בחלקים הנמוכים.
    המלצה אישית - בפעם הבאה עבור לדשן בדשן עם רמות חנקן ואשלגן נמוכות ורמת זרחן גבוהה כשבועיים אחרי תחילת הפריחה.
    בשלב שאתה נמצא בו אין הרבה מה לעשות ואתה לא אמור לדשן בכלל אלא להיות בתקופת הפלאשינג שלך - כלומר השקיה במים בלבד למשך החודש האחרון.
     
  8. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    DRFLOWER,
    אני חולק עליך. צמח צריך חנקן כל הזמן.
    אם מישהו הצליח להשאיר את הצמח ירוק, סימן שהוא תותח על.

    darker,
    יש לך תמונה להראות לנו?
     
  9. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    15
    אגרונום, אתה צודק שצמח צריך חנקן כל הזמן. אבל הוא משתמש בו בעיקר לשם צמיחה.
    הצמח לא מודע לשימוש שעושים בו בני אדם.
    לכן אם אתה רוצה אתה יכול להשאיר את הצמח ירוק כל הזמן.
    בכל מקרה מניסיון של שנים, הפחתה ברמות החנקן, חוסכת המון עבודה וגורמת ליבול הרבה יותר איכותי.
    מעבר לזה הפרחים מבצעים את קפיצת המדרגה העיקרית שלהם בגדילה בעיקר בשלושת השבועות האחרונים. בתקופה הזו הצמח אמור להיות בפלאשינג וללא תוספי תזונה בכלל. כך שאת רוב החנקן שלו הוא ימצה מהעלים כך גם לגבי הסוכרים וכל השאר.
    צמח ירוק פירושו צמח מדושן = צמח עתיר תוספי תזונה = עישון שורף = טעמי לוואי בעישון = חוסר נעימות כללית מהתוצאה.
    ככל שכמות חומרי התזונה נמוכה יותר בסוף הפריחה כך הטעם משתפר והאיכות עולה בייבוש וריפוי נכונים.
    הבנאדם מדבר על שבוע 8-9 לפריחה כשהכל ירוק. כלומר הוא עדיין מדשן, והצמח לא מרגיש שהוא בשלהי ימיו.
    שוב, זו דעתי האישית והניסיון האישי שלי. כמו שאמרתי כבר בכמה מקומות פה - מה שנכון לי, לא תמיד נכון לאחרים ולהיפך.
    הוא לא ציין מה גודל הפרחים, אורך הצמח ואין תמונות שאפשר לשפוט לפיהן.
    נקווה שהוא יעלה תמונות ואז נוכל לשפוט באמת.
    Peace
     
  10. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    צמח צריך חנקן, לא משנה באיזה שלב של חייו הוא נמצא.
    כל עוד מתפתחת רקמה חדשה, הצמח צריך חנקן.
    הצמח רק לעיתים נדירות יורעל מעודף חנקן.

    צמח ירוק = צמח בריא.

    אני קצת לא מבין את המונח "תוספי תזונה".
    האם אתה מתכוון לעוד אלמנטים מלבד npk?

    Drflower, אני שמח שהצטרפת אלינו!
    אני בהחלט אשמח אם יהיה פה עוד בעל מקצוע!
     
  11. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    15
    אגרונום תודה.
    כשאני מדבר על תוספי תזונה, אני מדבר על NPK מיקרו אלמנטים או כל חומר שהוספת לקרקע בכדי להעשיר אותה. התוספים האלה, משפיעים מהותית על איכות התוצר הסופי. כשאני מגדל אני מדשן לכל אורך הגידול מלבד חודש הפריחה האחרון. אז אני משקה במים בלבד. נוצר מחסור בחנקן, עלים מצהיבים והצמח פחות או יותר מכלה את עצמו במטרה להגדיל את התפרחת. התוצאה הסופית היא ענפים עם קולה גדולה כמעט נטולי עלי צמיחה (fan leafs), ותוצר סופי חלק בגרון, עשיר בטעם וריח ועם אפקט הכי טוב שאפשר להשיג.
    ממש הקרם דה לה קרם של העניין.
    דרך אגב כמי שחי חקלאות, העניין עובד גם בצמחים אחרים.
    כך למשל עגבניה תייצר יותר סוכר אם תושקה במים מליחים.
    לתמרים מפחיתים את כמות המים בכדי להעלות את רמת הסוכר ואיכות הפרי.
    ובענבים מפסיקים להשקות את העץ משלב מסויים כדי שהוא ייצר יותר סוכר לטובת הענב.
    כל אחד יכול לגדל איך שהוא אוהב, אבל בגיל 8-9 שבועות של פריחה מבחינתי יש לו עוד שבועיים או שלושה וזה בזבוז של דשן טוב, ובזבוז אפשרי של תוצר סופי איכותי. מקווה להעלות תמונה בקרוב של צמח בן 7 שבועות. וכשהוא יהיה בשלהי חייו אני אעלה תמונה נוספת בכדי להדגים.
     
  12. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    DRFLOWER, אני חולק על חלק ניכר ממה שהצגת.
    צמח לא מכלה את עצמו כדי להגדיל תפרחת (למרות שאני יכול להסכים שהטרייד-אוף מתקיים בצורה אחרת).
    כל צמחי החקלאות אוהבים חנקן.
    הצמחים היחידים שאני יכול לחשוב שלא אוהבים חנקן בקרקע הינם צמחים טורפים (מספר משפחות) וסחלבים.

    אני לא בדיוק מבין איך הדוגמאות לתמרים וענבים רלוונטיות.
    משקים אותם פחות כדי שיהיה פחות מים בצמח. פחות מים כלומר סוכר יותר מרוכז.
    זה לא אומר שהצמח מייצר סוכר de-novo.

    הדוגמא של העגבניה רק תומכת בקונספט שהצגתי, יותר מינרלים = יותר יבול.

    אני כן מסכים איתך שאין צורך לדשן בשבועיים האחרונים.
    אתה רק תבזבז דשן.

    אבל זה לא יגרום להרעלה בצמח (במינונים הגיוניים).
    או יפעל כמו מיתוס מגדלי הקנאביס שאומר שהדשן ישנה את טעם הפרחים.
    אלה אם יש לך מקור שמציג אנליזה של ICP-MS (אותיות גדולות) שמראה אחרת.
     
  13. darker

    darker חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/12/13
    הודעות:
    64
    לייקים:
    0
    וואו! איך אני מבסוט על הדיון הממש רציני ומקצועי שהתפתח כאן..

    ובטח שיש תמונות! קבלו...
    זה מלפני 8 ימים, אני לא מוצא עכשיו את המצלמה.
    אם תרצו אני יעלה מחר עדכניות

    קחו בחשבון שהורדתי מאז חלק די רב מהעלים שהיו, ככה שהיום יש בעיקר עלים על הקולות (גם גדולים) וממש מעט עלי מניפה

    IMG_0093.jpg IMG_0094.jpg IMG_0098.jpg IMG_0098.jpg IMG_0101.jpg IMG_0099.jpg
     
  14. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    15
    אגרונום אהבתי את השימוש שלך במונחים המקצועיים. העגבניה מייצרת יותר סוכר בגלל סטרס שהיא נכנסת אליו עקב המליחות.
    תמרים מייצרים סוכר בפרי אחרי שלב מסויים, ההשקיה מפריעה לתהליך.
    לגבי טעמי לואי זה לא ממש מיתוס כי עודף דשן בפרחים בקטיף יום - גורם לשיעול מטריד ולא נעים.
    עכשיו לגבי העלים הצהובים - דארקר קבל שאפו על הצמחים - יפהפיים. כשאני מדבר על הצהבה אני מדבר על הצהבה של פן ליפס כמו שיש לך בתמונה 0101 שהעלת. אני לא מדבר על הצהבה כללית של הצמח. עלי התפרחת (אלה שגדלים עם להב בודד)ואיזור הפרחים עצמם צריכים להיות ירוקים עד לקטיף. עם זה אין לי ויכוח.
    אגרונום יקר - אני רואה שאתה לוקח את הצמח לרמת המעבדה. אני שמח שיש אנשים כמוך כי הם באמת מקדמים את ההבנה של התהליכים החשובים - אני בניגוד אליך לא ממש אגרונום ולא ממש עובד בשיטת המעבדה.
    אם יש משהו שלמדתי על שה"מ של משרד החקלאות והמדריכים שלו, זה - שמה שקורה במעבדה לא תמיד מתאים למה שקורה בשטח. אפילו מה שקורה במו"פ המקומי לא תמיד עובד.
    אני נמצא במקום שמזג האוויר הוא פקטור קריטי, ונתוני הקרקע פה משתנים ממטר אחד למטר הסמוך (אני מדבר על חלקות גידול שנמצאות על אותו שטח כשאחת מוצלחת והשניה גרועה ושתיהן מגודלות ע"י אותו אדם באותה שיטה), מה שגרם להרבה כשלונות חקלאיים.
    אני יודע רק מה שצברתי מניסיון אישי ואני תמיד מדגיש לאנשים - שמה שמתאים לי לא תמיד יתאים להם ולהיפך - זה כלל האצבע שלי - צבור את הניסיון בעצמך - ניסיון של אחרים הוא טוב אבל הוא לא מחייב אפילו אם הוא מצליח ואפילו אם הוא מתבצע במעבדה מתקדמת.
    אני מקווה לצרף תמונות שתוכלו לראות משהו שלא אמור לקרות אבל קרה
     
  15. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    15
    הנה תמונות של צמח שנזרע בתאריך 20/3 נבט 24/3 ונשתל בקרקע בתאריך 05/04
    היום אנחנו 23/5 כלומר 50 יום מרגע השתילה בקרקע - 7 שבועות ויום.
    הצמח פורח כבר יותר משלושה שבועות
    כלומר פריחה התחילה בגיל 4 שבועות שזה מוקדם.
    הצמח ממשיך לגדול ולהוציא ענפים חדשים כשכל ענף מכוסה בתפרחות במרחקים של סנטימטר עד 2 ס"מ אחת מהשניה.
    שני אחרים התגלו כזכרים ונעקרו - יוחלפו בקרוב בחדשים (או חדשות אני מקווה)
    גידול גרילה אמיתי - אני מקווה שתאהבו.
     

    קבצים מצורפים:

    • 1.jpg
      1.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 99.3
      צפיות:
      104
    • 2.jpg
      2.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 96.9
      צפיות:
      90
    #15 DRFLOWER, ‏23/5/14
    נערך לאחרונה ב: ‏23/5/14
  16. אגרונום

    אגרונום אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏10/9/13
    הודעות:
    11,853
    לייקים:
    1,359
    Drflower סליחה!

    שה"מ יודעים הרבה יותר טוב מהחקלאי מה לעשות!
    ראיתי על ימין ועל שמאל חקלאים שכל מה שמעניין אותם זה איך אני מקמבן מהשטח שיש לי כמה שיותר כסף.
    הצמחים לא מעניינים אותם.
    (הכל בהומור)

    אני מכיר את מה שאתה מתאר. קורה גם בחלקות ניסוי של משרד החקלאות.
    למה? כי הקרקע בהרבה מקרים לא אחידה. יש אזורים יותר מלוחים\חומציים\אווריריים בגלל היסטוריה של השטח.
    קורה בגלל שלל פקטורים ואני מסכים איתך.
    ואני בהחלט מסכים איתך שמה שמתאים למגדלים מסויימים לא יתאים לאחרים. אנשים שונים רואים את השטח בצורה שונה.
    אין כמו ניסיון אישי.

    התמונות שלך מדהימות!

    יום טוב!
     
  17. darker

    darker חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/12/13
    הודעות:
    64
    לייקים:
    0
    ארגונום Drflower!
    איזה צוות מנצח הולך להיות לנו כאן בפורום... !!

    אז מה סגרנו בסוף לגבי הבנות שלי? בריאות או פחות...?
    להמשיך עם דישון או להתחיל כבר מעכשיו לשטוף, אני מעריך לפי הזן שקטיף צריך להיות עוד 2-4 שבועות
     
  18. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    15
    דעתי האישית (בדגש על אישית) תתחיל לשטוף. ככה תוכל לבצע שטיפה הדרגתית בלי חשש לפגיעה בצמיחה או בצמח עצמו.
    יש כאלה שמעדיפים שטיפה מסיבית ואז שטיפות קטנות.
    אני באופן אישי מעדיף השקיה במים בלבד במשך שלושת השבועות האחרונים.
    בפרק הזמן הזה אתה תראה הצהבה מסיבית של עלים בגלל מחסור בנתרן. אתה תיבהל בהתחלה אבל מרגע שהתחלת פשוט תתחיל לעקוב אחרי הטריכומות עם מיקרוסקופ, ותקטוף כשיש לך 50%-60% חלביות ובערך 40% בצבע ענבר. התוצאה תהיה מיטבית אם תקטוף את זה אז. בלי קשר לכמה זמן חיכית. - כלל - אל תמהר גם אם אתה ממש "חרמן" על הצמח.

    הערה קטנה - קטיף עדיף לבצע בלילה.
    בהצלחה וספר לנו בהמשך.
     
  19. darker

    darker חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/12/13
    הודעות:
    64
    לייקים:
    0
    אני חרמן על הצמח הזה כבר איזה חודש.. כל יום אני מסתכל ומתאפק לא לתת לו ביס!
    עם הגעתי עד עכשיו וקטפתי רק כמה פרחים בודדים (בכל זאת.. לא הצלחתי!) אז נראה לי שהכל יהיה בסדר

    לעניין הטריכומות במיקרוסקופ.. אני לא חושב שהבנתי את זה לחלוטין. יש לי מיקרוסקופ של 60x-100x, בגידול הראשון שלי ניסיתי באמת להסתכל ולבחון את זמן הקציר האופטימלי.. אבל לומר בכנות, אני לא חושב שבאמת הצלחתי לזהות מה שהייתי אמור.
    אתה יכול להרחיב בנושא קצת?
     
  20. DRFLOWER

    DRFLOWER קנאביסט

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    153
    לייקים:
    15
    המיקרוסקופ שיש לך הוא בסדר גמור. מדי כמה ימים בדוק את הטריכומות. בשלב הראשון שלה הטריכומה שקופה לגמרי ונראית כאילו היא עשויה מזכוכית. עם ההתבגרות הצבע שלה הופך ללבן יותר כאילו היא מלאה חלב. בשלב הבא יהפוך ראש הטריכומה בלבד לחום ענבר ובהמשך תהפוך הטריכומה כולה לחומה או ענבר. אם בבדיקה של הקולה בצמח אתה מזהה שלפחות משהו כמו ארבעים אחוז מהטריכומות הן בצבע עינבר וכל השאר חלביות. זה בהחלט זמן מצויין להיפרד ממנה ולהנות מפירות העבודה שלך. (אל תשכח שאחרי הקטיף עוד מחכים לך לפחות שבועיים של ייבוש וריפוי אם אתה רוצה איכות). אם הטריכו ות כולן רק חלביות או אפילו שקופות תצטרך להתאפק קצת יותר. זה השלב הכי מורט עצבים כי זה הסוף והריח משגע אותך כשרמת הפחד ממילא עולה. אבל הסבלנות תשתלם. קטיף נכון יכול בהחלט לחפות על צמח עם גנטיקה לא משובחת בעוד שקטיף מוקדם מדי יפגע באיכות התוצר של הצמח המשובח ביותר.
    תהיה חזק ותפסיק לקטוף ולעשן. עבדת קשה מדי בשביל לזרוק חומר טוב לפח. הצמחים שלך נראים נהדר.
    בקיצור תתחבר למיקרוסקופ שלך קצת יותר בימים הקרובים.
    אם ההסבר לא הספיק פשוט תקליד amber trichoms ביוטיוב ותקבל מספיק סרטוני הסבר. או בגוגל תמונות לקבל תמונות תקריב של מה שאתה אמור לחפש.
    בהצלחה.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!