1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

שאלה

הנושא בפורום 'גידול למתחילים' פורסם ע"י דוד גו, ‏1/2/17.

  1. דוד גו

    דוד גו קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏27/4/16
    הודעות:
    1,596
    לייקים:
    329
    אם התפרחת לחה זה יכול להוריד מהאיכות של הסטלה.שזה יבש הסטלה חזקה יותר?
     
  2. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,382
    לייקים:
    1,427
    אין קשר בין הלחות לבין החומרים הפעילים.
    ההשפעה הפסיכואקטיבית מגיעה מאחוזי הקנבואידים שמצויים בצמח ולא מתאדים יחד איתו או להפך.
    מה שכן, צמח יבש ישרף טוב יותר וישעל פחות.
    בנוסף, כל המרבה ליישן ירבה להנות.
     
    דוד גו ו-אתנול אוהבים את זה.
  3. דוד גו

    דוד גו קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏27/4/16
    הודעות:
    1,596
    לייקים:
    329
    אוקי תשובה מעולה
     
  4. Dankling

    Dankling חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/1/17
    הודעות:
    76
    לייקים:
    22
    קצת אפרט על מה שעמיתוס כתב למי שמעוניין.

    ישנם מעל 100 קנבינואידים (חומרים פעילים) ידועים המשפיעים עלינו בצורה כזאת או אחרת. THC הוא הידוע בהם והאחראי לתחושת הסטלה.
    בצמח חי כמעט ואין THC אם בכלל, אלא THC-A (או THC-Acid) אשר אינו פסיכואקטיבי ולא נותן תחושת היי.
    THC-A הופך ל-THC בתהליך שנקרא decarboxylation וקורה במספר דרכים:
    חום - בעישון, תהליך decarboxylation מתרחש מיידית בעת שריפת הפרח ואנחנו שואפים פנימה THC ממסטל.
    בעזרת חומרים אחרים - למשל citric acid.
    זמן - מרגע הקציר מתחיל ה-THC-A להתפרק ל-THC, גם כשהפרחים סגורים בצנצנות ולמעשה ככל שנמתין יותר זמן, יכילו הפרחים יותר THC פעיל. כמובן עד גבול מסוים ואז מתחיל להתפרק גם ה-THC ואינו נותן יותר את תחושת ההיי. אצלי לעולם לא שרדו פרחים לנקודה הזאת :D
    על מנת להכין אכילים מקנאביס, יש לעשות decarboxylation לפני השימוש בבישול (לתפרחת כי סביר להניח שמיצויים כמו שמן או טינקטורה כבר עברו את התהליך) בעזרת חום או citric acid למשל, אחרת בעיקר צורכים THC-A לא ממסטל.
     
  5. דוד גו

    דוד גו קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏27/4/16
    הודעות:
    1,596
    לייקים:
    329
    אני שואל את השאלה למה נתתי לחבר פרח והוא אמר לי שהוא הרגיש כמיקלים בעישון וזה
    למרות שהצמחים שלי קיבלו רק מים בשבועיים האחרונים של הפריחה
    חשבתי לעצמי אולי בגלל שהפרח היה קצת לח אולי בגלל זה הטעם הזה
    אני לא הרגשתי כלום בעישון הפרח אבל אני מאמין לו כי הוא אחד שיודע מה שהוא אומר
    יש מצב שאני מחמיץ משהו?
    @Amitos
    @Dankling
     
  6. Dankling

    Dankling חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/1/17
    הודעות:
    76
    לייקים:
    22
    אם הפרח לח, יהיה לו קצת טעם וארומה של עשב טרי או חציר.
    אם סיימת שבועיים רק עם מים, לא אמור להיות טעם של כימיקלים.
    יש גם לקנות שטיפות בטעמים שונים אבל אני מנחש שלא בזה מדובר.
    חלק מהתוספים משאירים טעם נלווה כמו בלומסטיק או RIPEN של GHE שלא כולם אוהבים ויכול להיות שזה מה שחבר שלך מרגיש.
    אם זה לא אחד מאלו ועדיין הוא מרגיש טעם אחרי שהתיישב לגמרי אז אין לי רעיון אחר.
     
  7. דוד גו

    דוד גו קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏27/4/16
    הודעות:
    1,596
    לייקים:
    329
    תודה אחי תשובה מספקת נחכה שיתיבש לגמרי ואז נדע
     
  8. hydrotony

    hydrotony אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏12/8/15
    הודעות:
    2,955
    לייקים:
    1,160
    יש הבדל כי כשאתה שורף פרח רטוב אתה מעשן הרבה דברים אחרים שיוצאים בתהליך הייבוש ובמיוחד ביישון.
    אולי מישהו ידע להסביר לך את זה יותר טוב..
    אבל גם מנסיון וגם מהיגיון: פרח יבש יהיה חזק יותר, טעים יותר, ונעים יותר מאח שלו הרטוב..
     
  9. דוד גו

    דוד גו קנאביסט על

    הצטרף:
    ‏27/4/16
    הודעות:
    1,596
    לייקים:
    329
    תודה אח
     
  10. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,382
    לייקים:
    1,427
    גם אם תמשיך לדשן במינון גבוה עד יום הקציר לא תקבל טעם של כימיקלים.
    חבר שלך הרגיש את הטעם של קנאביס טרי, טעם שלמרבה העצב זר להמון צרכנים.
    לגבי THC-A - החומר הפעיל בקנאביס, שממיר עצמו לTHC ממסטל באמצעות חום.
    התהליך שאמר @Dankling הוא הסיבה למה למשל במאכלים מומלץ לבשל את התפרחת עם חמאה לפני הכנת המאכל עצמו - בחום של הבישול החמאה סופחת את הTHC.
    לגבי השלב של פירוק הTHC-A בצנצנת או העצמתו בייבוש/יישון - אני לא מסכים איתך.
    הקנבואידים נשארים באותם מינונים אחרי הקציר, מה שקורה לאחר מכן זה תהליך פשוט של התכלות החומר.
    באופן כללי קנאביס משובח יהיה בן חודשיים, בעוד שתפרחת גרועה תהיה בת שלושה חודשים.

    @hydrotony לתפרחת יש לחות פנימית לרוב בגבעול עצמו.
    אני בעיקר מרגיש את כל החרא כשאני טועם חומר רטוב בוופורייזר.
    הלחות הזאת מן הסתם היא לא מים, זה חומרים שיש בפנים שגורמים לרפלקס השיעול לחגוג.
    אותם חומרים גם משפיעים על הטעם ולכן ביישון טוב גם הלחות הפנימית יוצאת החוצה.

    אני באופן אישי משתמש בכמה מבחנים לבדיקת יישון -
    שבירת גבעול קטן - אם נשבר - מצוין!
    ואיך לא? מבחן הגריינדר - מתקסס טוב? יבש טוב.
    אפר - אפר לבן - מצויין. ככל שהוא יותר שחור - לא טוב.
    כמובן הטעם משתפר, השיעול יורד והריח מתגבר מיום ליום ביישון טוב.
     
    #10 Amitos, ‏4/2/17
    נערך לאחרונה ב: ‏4/2/17
  11. hydrotony

    hydrotony אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏12/8/15
    הודעות:
    2,955
    לייקים:
    1,160
    THCA מתחיל להפוך לTHC כבר משלב הייבוש ולא רק בתהליך קרבוסילציה כמו שתיארת.
    סתם מציין..
     
  12. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,382
    לייקים:
    1,427
    אני מניח שענית ל @Dankling,
    אני חושב שזה פרט זניח לאזכור מכיוון שהוא גם ככה מתפרק בחום - ומה? אין לנו קליפר ? :)
     
  13. Anonymouss

    Anonymouss חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/2/17
    הודעות:
    1
    לייקים:
    0
    שלום אני רוצה לדעת עם מותר לגדל עציץ של קנאביס בבית.
    ואם כן אז באיזה גודל.

    תודה לעוזרים.
     
  14. Amitos

    Amitos אחד שיודע

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    2,382
    לייקים:
    1,427
    אסור.
     
  15. Dankling

    Dankling חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/1/17
    הודעות:
    76
    לייקים:
    22
    התהליך של מעבר מ-THC-A ל -THC נקרא decarboxylation, זה לא שלב נפרד. אני לא כימאי אבל אני הבנתי את זה כשחרור של אטום פחמן כדי להגיע למבנה מולקולרי יציב יותר. במקרה המבנה היציב הזה מתחבר לנו בול לקולטני הקנבנואידים (לא בטוח איך לומר את זה בעברית) במוח ואנחנו מטמסטלים.

    לגבי בישול אני ממליץ על השרשור הבא https://forum.grasscity.com/threads...v-glowing-hash-candy-canna-bombs-more.742831/.
    היא מסבירה בדיוק למה היא עושה כל שלב בתהליך. משם למדתי והתמסטלתי הרבה.

    תודה@Amitos שהזכרת את מבחן האפר!
    דוד, גלגל לעצמך אחד נקי ותבדוק שהאפר לבן עד אפרפר ולא שחור o_O
     
    Amitos אוהב/ת את זה.
  16. Dankling

    Dankling חבר חדש

    הצטרף:
    ‏18/1/17
    הודעות:
    76
    לייקים:
    22
    איך עושים שטרודל על משתמש מסוים? עדיין לא הבנתי איך עושים
     
  17. CannacowGirl

    CannacowGirl חבר חדש

    הצטרף:
    ‏4/1/17
    הודעות:
    6
    לייקים:
    0
    למתעניינים, מרבית החומרם בצמח הקנאביס הטרי, כמו בכל צמח טרי אחר, הם כלורופילים - המעניקים לצמח את צבעו הירוק וטעמו הצמחי.

    חומרים אלו אינם מטיבים להישרף\ ולכן קנאביס טרי מדי ירגיש שורף בגרון. חומרים אלו מתאדים 24/7 מרגע הקציר וגם בתוך צנצנת סגורה (בתנאי שנתפתחת פעם ביום לפחות, מומלץ פעמיים) ולכן תהליך היישון הופך את הקנאביס לנעים ועדין יותר.

    בהתאם למה שנאמר איפשהו בשיחה (חחח ארוך, הלכתי לאיבוד קצת) הקנבינואידים באמת לא מתאדים אלא נשארים במינון מדויק. כמות ה-THC עולה לפעמים על חשבון ה-THCA בתהליך פירוק טבעי (מבוסס על החומצות שהיו בצמח הטרי, בדומה לחומצת הדרים רק הרבה יותר חלש) אבל מדובר באחוזים בודדים ולא רלונטיים. בלי חימום נאות ומבוקר (או עישון, פשוט לקיצון) לא תהיה היווצרות של מספיק THC כדי לעודד השפעה פסיכואקטיבית.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!