1. שלום אורח, אם זהו ביקורך הראשון בפורום, עליך להירשם בכדי לכתוב הודעות ולהגיב.
    הסר התראה
  2. מומלץ לשלב סרטונים רלוונטיים מיוטיוב בהודעות, מה שיגרום להטמעת הדיון שלכם במערכת המלצות הוידאו במגזין
    הסר התראה
  3. פורום קנאביס מיועד לכל דוברי העברית בעולם, למטופלי קנאביס רפואי ברישיון ולאלו המעוניינים במידע תיאורטי וידע כללי
    הסר התראה

3 שיטות ליצירת ייחורים – לגידול קנאביס ללא זרעים

הנושא בפורום 'דיווחים מהמגזין' פורסם ע"י Admin, ‏10/2/16.

  1. Admin

    Admin מנהל
    מנהל

    הצטרף:
    ‏4/5/13
    הודעות:
    4,803
    לייקים:
    295
    ייחורים (Clones) היא שיטה מצוינת לגידול צמחים ללא צורך בהנבטת זרעים, ותוך שימור הגנטיקה המוצלחת של הצמח. הנה 3 שיטות ליצירת/לקיחת ייחורים שיעזרו לכם להנות מהמשכיות של הזנים האהובים: "שיטת הקוביות", "שיטת הבמבוק" ו-"שיטת הבקבוק".

    גידול קנאביס המבוסס על ייחורים – ענפים חיים הנלקחים מ"צמח אם" (Mother Plant) ומתפתחים כצמח בפני עצמם במקום על הנבטת זרעים, הוא בעל יתרונות רבים שהעיקרי בהם הוא שמירה על גנטיקה מוצלחת.

    עם זאת, יצירת ייחור באופן הנכון היא משימה שדורשת תשומת לב, וישנן 3 שיטות עיקריות לעשות זאת:

    שיטת הקוביות – צמר סלעים


    צמר סלעים הוא חומר בידוד אקוסטי ותרמי המורכב מסיבים מינרליים מלאכותיים, ומשמש בין היתר גם כמצע אידיאלי לגידול שורשים, במיוחד עבור ייחורים צעירים. בשל השימוש בחומר בענף הבנייה, ניתן לרכוש אותו בקלות בארץ ללא צורך במשלוח מיוחד מחו"ל.

    [​IMG]
    שיטת הקוביות – הזנה ושמירה מיטבית על הייחורים הצעירים


    בשלב הראשון יש להכין מראש קוביות צמר סלעים קטנות בגודל של 5X5X5 ס"מ, ולהשרות אותן במים עם רמת חומציות של pH 5.5 למשך 16 שעות לפני התחלת העבודה. לאחר ההשרייה מוציאיפ את הקוביות ומניחים להן להתייבש עד שיגיעו למצב של לחות אחידה.

    הספיגו את מרכזן של הקוביות במעט ג'ל הורמון השרשה, אותו ניתן למצוא בכל חנות הידרו בארץ, או לחילופין טבלו את תחתית הייחור שלקחתם באבקת הורמון השרשה, ו'שתלו' את הייחור בקוביית הצמר.

    [​IMG]

    כעת, את הייחורים המוכנים יש לשמור בטמפרטורה של 23-24 מעלות צלסיוס תחת תאורת פלורסנט רגילה. אין מניעה להשתמש בתאורת גידול מיוחדת כגון נורות לחץ גבוה (HPS) או מנורת לד (LED) איכותית, אך אין צורך ממשי לעשות כן כבר בשלב הצמיחה הראשוני של הייחורים.

    לאחר כ-10-12 ימים יתחילו להופיע מתוך הענף השורשים הנחוצים להתפתחותו של הצמח החדש, ובשלב זה יש להעביר את הייחורים לעציץ גדול יותר עם אדמה. את הקוביה כולה עם השורשים יש לקבור באדמה כך ששום חלק מהגזע לא יכוסה.

    שיטת הבמבוק – ייחור ללא עלים


    אחת ההמלצות הכלליות בתהליך לקיחת הייחורים היא להסיר כמה שיותר עלים מהענף שנחתך, בכדי למנוע ממנו "לבזבז משאבים" על טיפוח העלים בזמן שעליו להתרכז בהשרשה. עם זאת, בדרך כלל מומלץ שלא להסיר את העלים העליונים ביותר בענף, בכדי לא לפגוע במנגנון הצמיחה הטבעי של הצמח.

    חשוב לזכור כי מדובר בהמלצה כללית בלבד וישנם מקרים רבים בהם ייחורים מצליחים להשריש בצורה מהירה וחזקה יותר דווקא ללא העלים העליונים. נסו שיטה זו על כמה מהייחורים שלכם בכדי לבדוק את איכות התוצאות בהשוואה לשיטות האחרות.

    [​IMG]
    "שיטת הבמבוק" – הסרת העלים מסייעת לצמח להתמקד רק בהשרשה


    הסירו את כלל העלים מהענף, טבלו את כולו במים עם רמת חומציות pH 5.5, טבלו את תחתיתו באבקת השרשה ושיתלו אותו בעציץ קטן. את העציץ יש לשמור בתנאים דומים לקוביות הצמר, ולהעביר את הצמח החדש לעציץ גדול יותר לאחר כ-12 ימים.

    שיטת הבקבוק – הידרופוניקה למתחילים


    שיטה נוספת המקובלת מאד בעיקר בקרב מגדלי קנאביס בארה"ב, היא גידול הייחור החדש בתוך בקבוק מים, במעין מערכת גידול הידרופוני בזעיר ענפין.

    הכינו בקבוק מים של ליטר וחצי, ומלאו אותו בנוזל דישון לפי הוראות היצרן (1 מ"ל דשן ל-1 מ"ל מים). לאחר מכן הכניסו את הייחור לפיית הבקבוק כך שעליו העליונים ימנעו ממנו ליפול פנימה, ושימו לב שתחתיתו נמצאת מתחת לפני המים.

    [​IMG]
    "שיטת הבקבוק" – הניחו את הייחור הקטן כך ששורשיו יהיו מתחת למים


    נערו את הבקבוק בעדינות מדי יום, בכדי לוודא שכל חומרי ההזנה יגיעו לייחור החדש. את הבקבוק יש לשמור בחלל מוצל וקריר אך אין בעיה לחשוף אותו מעט לשמש.

    תוך 8-10 ימים יתחילו לגדול שורשים ועלים חדשים, וברגע שתראו פקעת של שורשים מתחילה להיווצר, זה הזמן להעביר את הייחור לעציץ גדול יותר.

    ראו עוד:
    האנטומיה של הקנאביס: חלקי הצמח
    גידול קנאביס בבית – המדריך השלם
    זני הקנאביס המהירים בעולם

    הפוסט 3 שיטות ליצירת ייחורים – לגידול קנאביס ללא זרעים הופיע ראשון בקנאביס - מגזין עם כיוון

    המשך לקרוא...
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!